صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس کمیسیون اصل ۹۰  مجلس از لزوم تقسیم قطع برق، بین حوزه صنعتی و خانگی می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز، «در تابستان امسال، سیاست وزارت نیرو بر قطع برق در بخش خانگی نیست.» این جمله‌ای است که ۱۰ خرداد ماه امسال، حسن حشمتی، سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی، به صراحت اعلام کرد و حتی از تعرفه تشویقی برای مشترکانی که میزان مصرف برقشان را به نسبت سال گذشته کاهش دهند، خبر داد.

اما نکته ماجرا این است که بار خاموشی تابستان امسال برای مدیریت میزان مصرف برق بر دوش صنعت و کشاورزی است، خاموشی‌ای که بهای سنگینی دارد و موجب می‌شود کفه ترازوی اقتصاد نامیزان شود. پیش از این نیز صنعتگران خراسان رضوی از خسارت‌های ناشی از قطعی برق گلایه داشتند.

در پی این موضوع، ۱۴ خردادماه امسال بود که رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که «نباید بخش صنعت نخستین قربانی محدودیت منابع برق در کشور با قطع نوبتی برق باشد و این بار باید بین مصارف خانگی مردم و صنعت تقسیم شود.» درنتیجه اظهارنظر‌های متفاوت در این موضوع به سردرگمی مردم و بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی نیز منجر شد که سرانجام قرار است چه اتفاقی رخ بدهد؟

ضرورت آگاهی مردم از وضعیت برق

حال نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی معتقد است که صرفا نظرش را در این زمینه بیان کرده است و درنهایت تصمیم گیر این حوزه وزارت نیرو خواهد بود. حجت الاسلام والمسلمین نصرا... پژمانفر اظهار کرد: وزارت نیرو معتقد است که ممکن است قطع برق در شهر، بحران‌های اجتماعی ایجاد کند، اما نظرم این است که باید فضای واقعیت را به مردم نشان بدهیم تا متوجه بشوند که وضعیت برق به چه صورتی است؛ این موضوع می‌تواند از لحاظ روانی، مردم را در صرفه جویی مصرف برق متقاعد کند.

جبران ۷ هزارمگاوات کسری برق

خبر خوش رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی این است که حدود ۸۰۰۰ مگاوات ظرفیت تولید انرژی مان در کشور افزایش پیدا کرده است. باوجوداین، پژمانفر صحبت هایش را با یک «اما» ادامه داد: از ابتدای دولت حدود ۲۰ هزار مگاوات کسری برق داشته ایم که امروز این آمار به حدود ۱۳ هزار مگاوات رسیده است. با وجود اینکه توانسته ایم ظرفیت تولید انرژی مان را بالا ببریم، اما هنوز به برابری میزان تولید و مصرف نرسیده ایم و امیدواریم به جایی برسیم که حدود ۱۱ هزار مگاوات دیگر نیز به ظرفیت نیروگاهی مان اضافه کنیم.

از مردم برای خاموشی نظرسنجی کنیم

او با اشاره به زمانی که ایران صادرکننده برق به افغانستان، عراق، ترکمنستان و... بوده است، اظهار کرد: نظرم این است که برای خاموشی در تابستان از مردم نظرخواهی کنیم تا آن‌ها بگویند که آیا رضایت دارند که تمام خاموشی به حوزه صنعت و کشاورزی کشور اختصاص پیدا کند یا تمایل دارند که بخش ناچیزی از قطعی برق، حتی هفته‌ای یک بار شامل حال بخش خانگی شود؟ گمان می‌کنم در صورت نظرسنجی، مردم صحبت‌های خوبی دراین باره ارائه بدهند که خیلی از مسئولان ما هنوز آن را باور ندارند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.