یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

منطقی‌کردن مصرف برق یعنی کارایی بیشتر با هزینه کمتر

  • کد خبر: ۱۷۱۲۷۳
  • ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۶
منطقی‌کردن مصرف برق یعنی کارایی بیشتر با هزینه کمتر
ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی نباید دلیلی برای مصرف بیش از اندازه انرژی الکتریکی باشد بلکه شهروندان باید به دنبال منطقی کردن مصرف برق خود با استفاده از راهکار‌های مقرون به صرفه باشند.

سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز؛ بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ یعنی در یازده سال، مصرف برق در کشورمان افزایش ۷/۱ برابری داشته است. یعنی متوسط افزایش سالانه مصرف برق حدود ۶ درصد بوده است؛ افزایش مصرفی که بیشتراوج‌گرفتن آن در سال‌های آینده، پیش‌بینی دور از انتظاری نیست. امسال روند افزایش دما، زودتر از تابستان آغاز شد و پیش‌بینی شده است تابستانی بسیار گرم در پیش داشته باشیم. طبیعی است که برای مقابله با گرما، استقبال از وسایل سرمایشی بیشتر شود، ولی باید به مصرف انرژی برق هم توجه کنیم؛ زیرا اگر تمهیدات لازم برای صرفه‌جویی در مصرف برق را به‌کار نبندیم، بی‌شک کار به محدودیت‌های مصرف و خاموشی می‌رسد.

۵۰ هزارتومان
متوسط هزینه برقی که هر خانوار در کشور پرداخت می‌کند، حدود ۵۰هزار تومان است که در مقابل سایر هزینه‌ها، مبلغی ناچیز است. برای نمونه، بهای برق یک دوره ۴۵روزه حتی نصف مبلغ یک ساندویچ هم نیست. موضوعی که نباید دلیلی برای مصرف بیش از اندازه انرژی الکتریکی باشد، بلکه شهروندان باید به دنبال منطقی کردن مصرف برق خود با استفاده از راهکار‌های مقرون به صرفه باشند.

۱ درصد
سال گذشته هدررفت شبکه برق به حدود ۹.۷درصد رسید و این درحالی است که با کم‌شدن فقط یک‌درصد از هدررفت، ۷۶۰مگاوات از ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور آزاد می‌شود.

۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ دلار
اگر مصرف برق فقط در بخش خانگی ۴ درصد کم شود، امکان صرفه‌جویی ۱۲۰۰مگاوات برق معادل ظرفیت یک نیروگاه ۱۵۰۰مگاواتی ایجاد می‌شود که معنای دیگر آن بی‌نیازی از ساخت نیروگاهی مازاد به‌ارزش حدودی یک‌ونیم‌میلیارد دلار است.

مصرف بهینه برق
هدف از مدیریت مصرف برق، کاربرد منطقی و بخردانه انرژی الکتریکی است که می‌تواند تا حد زیادی ذخایر انرژی را حفظ کند و رفاه و تولید بیشتری را در جامعه رقم بزند.

سر شب؛ ساعات اوج بار
بیشترین مصرف به ویژه در فصل تابستان در ساعات اولیه شب اتفاق می‌افتد که ساعات اوج بار نامیده می‌شود و دلیل این افزایش مصرف، واردمدارشدن وسایل روشنایی و سایر وسایل برقی خانگی است.

۴ درجه
پنکه‌های سقفی به‌دلیل ایجاد جریان هوا در اتاق، با انرژی‌ای برابر با یک لام‍پ ۱۰۰وات محیط را ۴ درجه خنک‌تر می‌کنند.

۶ برابر
سرانه مصرف برق خانگی در کشورمان ۶ برابر متوسط جهانی است.

ارزان‌ترین
ایران با داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز و چهارمین ذخایر بزرگ نفت در جهان، از کشور‌های عرضه کننده برق ارزان است.

انرژی را مدیریت کنیم

به‌دنبال وسایلی باشیم که رتبه انرژی بهتری دارند. درست است که این وسایل گران‌ترند، ولی در بلندمدت با کم‌شدن هزینه‌های برق مصرفی، سود می‌کنیم.

اگر توانایی تعویض لوازم‌برقی قدیمی را نداریم، استفاده از آن‌ها را کمتر کنیم.

درِ فر را در زمان استفاده باز نکنیم،، زیرا با این کار گرمای داخل فر خارج می‌شود و برای اینکه دما دوباره به مقدار تنظیم‌شده برسد، انرژی زیادی صرف می‌شود.

قبل از بازکردن درِ یخچال تصمیم بگیریم چه چیزی لازم داریم. بازوبسته‌کردن در یخچال سبب می‌شود دمای آن پایین نیاید.

نوار‌های درِ یخچال و فریزر را مرتب بررسی کنیم و درصورتی‌که کهنه شده‌اند و خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده‌اند، آن‌ها را تعویض کنیم.

در زمان استفاده از ماشین‌های لباس‌شویی و ظرف‌شویی از همه ظرفیت این دستگاه‌ها استفاده کنیم و تا کامل پر نشده‌اند، آن‌ها را روشن نکنیم.

راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی بیشتر

  • تنظیم دمای کولر روی ۲۴درجه سانتی‌گراد
  • استفاده‌نکردن هم‌زمان از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج مصرف
  • استفاده بیشتر از روشنایی طبیعی در طول روز توسط مشترکان خانگی
  • استفاده از لامپ‌های هوشمند
  • جداکردن وسایل برقی خاموش از پریز
  • بهسازی و نوسازی وسایل پرمصرف مانند یخچال
  • عایق‌کاری مناسب خانه‌ها
  • تنظیم دمای محیط خانه در حد استاندارد
  • اندازه‌گیری مداوم میزان مصرف نسبت به کاهش مصرف برق
  • استفاده از تهویه طبیعی در شب‌های خنک

تجربه جهانی

در آمریکا در روز‌های بحرانی که میزان مصرف برق بنا به دلایلی مانند افزایش دمای هوا، بیشتر می‌شود، تعرفه برق که در اوضاع عادی حدود ۱۰سنت است، در ساعات اوج مثل بعدازظهر‌ها دست‌کم تا سه‌برابر افزایش می‌یابد.
همچنین در ایالت‌های مختلف آمریکا پانزده تا بیست دوره اوج مصرف تعریف شده است و شهروندان آمریکایی در زمان اوج مصرف، حدود چهار ساعت مشمول طرح قیمت‌گذاری می‌شوند. در این دوره‌ها از یک روز قبل برای شهروندان پیام‌هایی ناظر بر آغاز طرح فرستاده می‌شود تا آن‌ها برای مدیریت مصرف برق خود آمادگی کافی داشته باشند.

سرمای بیشتر با مصرف برق کمتر

یکی از راه‌های کاهش مصرف برق کولرگازی، تنظیم دمای دستگاه اسپیلت، برای رسیدن به نقطه آسایش است. معمولا دمای مناسب برای کولر‌های گازی ۲۴درجه سانتی‌گراد است و با تنظیم این دما، کولر با کمترین کارکرد می‌تواند محیط را خنک کند.

از طرفی، برای کاهش فشار کمپرسور در صورت کثیف‌بودن فیلتر هوا یا کندانسور باید به‌صورت دوره‌ای فیلتر‌ها را تعویض یا تمیز کنیم؛ زیرا فشار بیشتر به کمپرسور با مصرف برق بیشتر همراه است. همچنین، در صورت کثیف‌بودن فیلتر، ذرات داخل آن به درون کانال برمی‌گردد که سبب کاهش عملکرد و مشکلات فنی بیشتر در آینده می‌شود. تمیزی فیلتر دستگاه افزون بر کاهش ۵ تا ۱۵درصدی مصرف برق و استهلاک کمپرسور، مشکلات بهداشتی در هوای خارج‌شده از اسپیلت را هم کم می‌کند؛ بنابراین ضروری است که:

  • کولر را در جای مناسب نصب کنیم
  • سالم‌بودن دستگاه را بررسی کنیم
  • دستگاه را به‌صورت دوره‌ای سرویس کنیم
  • ترموستات با قابلیت برنامه‌ریزی تهیه کنیم. این مدل از ترموستات‌ها قابلیت کنترل دما از راه دور را دارند
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->