صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چگونه یک روز خانوادگی شاد داشته باشیم؟

  • کد خبر: ۱۷۳۶۵۱
  • ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
زندگی کردن در یک خانه در کنار خانواده‌ای گرم، صمیمی و شاد می‌تواند منبع حمایت، آرامش، عشق و امنیت باشد، شاد بودن روحیه افراد خانواده، یکی از مهم‌ترین ارکان داشتن یک خانواده پویا، سالم و موفق است.

به گزارش شهرآرانیوز، نیازی نیست تا یک روز تقویمی فرا برسد تا روز خانواده را در کنار عزیزانمان جشن بگیریم؛ در حقیقت هر روزی که اعضای خانواده بدون دلمشغولی‌های کاری، از کنار هم نشستن لذت ببرند و شاد باشند، روز خانواده است.

در زندگی های پرمشغله امروزی فرصت دور هم جمع شدن را از خانواده ها گرفته، به طوری که افراد کمتر می‌توانند با هم باشند، با هم صحبت کنند یا با هم به گردش بروند؛ علت انتخاب این روز در تقویم، شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره الانسان است که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است شکل‌گیری خانواده شاد و موفق نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی مستمر است؛ یکی از نشانه‌های خانواده موفق، شاد بودن است.

داشتن خانواده خوب می‌تواند از فاکتور‌های موفقیت فرد در بزرگسالی باشد. پس با توجه به اهمیت محیط خانه و خانواده، باید سعی کنیم تا بهترین خانواده را برای خود و فرزندانمان شکل دهیم. این به این معناست که سعی کنیم خانواده شادی داشته باشیم که در آن همه نسبت به یکدیگر عشق می‌ورزند و باعث پیشرفت شخصیتی و فکری یکدیگر می‌شوند تا به فرد بهتری در زندگی تبدیل شویم.

به دلیل اهمیت موضوع خانواده به سراغ یک جامعه شناس رفتیم تا نظر او را در رابطه با اهمیت خانواده و نقش اساس مادر در خانواده جویا شویم.

یک جامعه‌شناس و پژوهشگر حوزه زن و خانواده در گفتگو با شهرآرانیوز، در خصوص نقش کلیدی مادر در فراهم کردن خانواده  شاد می‌گوید: مادران زمانی می‌توانند محیطی شاد برای خانواده ایجاد کنند که به مسئولیت خود آگاه باشند و این مسئولیت را باجان و دل پذیرفته باشند. زمانی که پذیرش مسئولیت صورت می‌گیرد، مادر به عنوان الگو برای فرزندان خود قرار می‌گیرد و هر رفتاری که از او سر بزند، فرزندان نیز آن رفتار را دریافت و تکرار می‌کنند.

فاطمه میری با بیان اینکه مادر، نقش بسیار مهمی در انسجام و استحکام روابط خانواده دارد، بیان می‌کند: از همان ابتدا که فرزندان به دنیا می‌آیند، الگوبرداری‌شان آغاز می‌شود. به عنوان نمونه اگر مادر شاد باشد، فضای خانه شاد می‌شود. در حقیقت مادر از هر راه حلی استفاده کند، فرزندان از همان استفاده می‌کنند چون از نظر آن‌ها درست‌ترین راه حل است.

او ادامه می‌دهد: اگر مادر دائما در حال بهانه‌جویی و غر زدن باشد، فرزندان نیز حالت اعتراض به خود می‌گیرند؛ بنابراین هرچقدر مادر به بلوغ فکری رسیده باشد، این موضوع برای او اهمیت بیشتری دارد و پذیرش مسئولیت افزایش می‌یابد و سعی می‌کند در خود انگیره ایجاد کند تا محیط خانه خود را شاد کند و با این فکر زندگی کند که برای مشکلات همیشه یک راه حل وجود دارد.

خانواده شاد لزوما پولدار نیست

غالب مردم براین باورند برای داشتن یک زندگی شاد نیاز به اوضاع مالی خوب است اما این تصور صحیح نیست زیرا که این افراد، شادی را به یک کالا شبیه می‌دانند که تنها با پول قابل خریدن است.

پول نمی‌تواند معجزه کند؛ البته درست است که اوضاع مالی خوب، آسایش و رفاه بیشتری را فراهم می‌کند اما برای شاد بودن کافی نیست. عامل‌های مهم‌تری مانند صمیمت، وقت گذاشتن برای یکدیگر، زمان و صرف انرژی، برای رسیدن به شادی وجود دارد.

تعادل بین شغل و خانواده داشته باشید

برقراری تعادل و توازن میان شغل و خانواده به معنای نادیده گرفتن مسئولیت‌های شغلی نیست بلکه به این معناست که بتوانید زمام امور را در دست گرفته و امور زندگی شخصی و کاری خودتان را کنترل کنید و در دست بگیرید به یاد داشته باشید که افراد خانواده هر چه بیشتر شما را ببینند، خوشحال‌تر هستند.

زمانی که والدین با احترام و انرژی باهم صحبت می‌کنند، کودکان هم با الگوبرداری، مثبت صحبت کردن را می‌‎آموزند. یکی دیگر از مزایای صحبت‌های مثبت این است که مثبت‌اندیشی را در فرد تقویت می‌کند؛ بنابراین از ارتباط با افرادی که مدام حس منفی به شما منتقل می‌کنند دوری کنید یا تلاش کنید روحیه آن ها‌را تغییر بدهید.

به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که چند بار در هفته با خانواده غذا بخورید؛ این مسئله این شانس را به شما می‌دهد با هم رابطه برقرار کنید و هم در مورد مسائل مهم و هم سرگرم‌کننده با هم صحبت کنید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.