رییس جمهوری بیان کرد: آماری که الان در اختیار من است در نیمه اول ۹۸ تا پایان شهریور امسال ۲۶ درصد مدیران را خانمها تشکیل میدهند نسبت به یکی دو سال قبل ۴ درصد اضافه شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در نشست زنان ایرانی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: میلاد با سعادت دخت پیامبر اسلام فاطمه اطهر را به همه حضار و ملت ایران تبریک و تهنیت میگویم، همچنین روز زن این مظهر عواطف و مظهر هنر و مظهر زیبایی از جانب خداوند، روز مادر و همچنین روز میلاد فرزند فاطمه اطهر امام راحل را به همه تبریک و تهنیت میگویم.
وی افزود: فاطمه اطهر به عنوان بهترین الگو و نمونه برای مشی و سلوک زندگی ما و همچنین برای خلق و خوی و سبک زندگی ما میتواند الگو و معیار بسیار خوبی باشد، گرچه دوران زندگی حضرت زهرا دوران طولانی نبود، اما در عین حال کلماتش، بیاناتش، حضورش و خطبه معروفش بعد از رحلت پدر بزرگوارش در مسجد مدینه، فرزندان برومندی که تربیت کرد و همچنین شیوه او در اداره خانه و همسرداری به عنوان بهترین الگو برای زنان جامعه ماست.
رییس جمهوری ادامه داد: امروز در شرایطی که ما هستیم الگوسازی برای ثبت زندگی و رفتار ما بسیار حائز اهمیت است، همان که ما امروز به عنوان مراجع اجتماعی مینامیم، برای حرکت در مسیر زندگی، علاوه بر داشتن قانون و مقررات، دانش، علم تعقل و خردورزی الگو و حائز اهمیت است خداوند میدانست اسلامش را توسط یک کتاب به جهانیان عرضه کند، اما این کار را نکرد کتابش را بر قلب انسان ولایی به نام پیامبر نازل کرد و فرمودند او آیه آیه آن کتاب را بر مردم بخواند و تلاوت کند و او آن آیات را در مقام عمل به مردم نشان دهد.
روحانی گفت: پیامبر فرمودند: عبادت اسلامی، نماز و حج آن طور که من انجام میدهم شما هم انجام دهید، پیامبر علاوه بر این که رسول و پیام آور، معلم و مبین کلام خدا بود زندگی او هم الگو و نمونه و شاهد برای جامعه انسانی بود، یک الگو بهتر میتواند هادی انسان باشد و انسان را هدایت کند و در میان زنان بزرگ تاریخ بهترینش الگوی فاطمی است، ما بالاتر از ایشان نداریم گرچه مریم مقدس در قرآن مجید و همچنین زنان دیگر، چون مادر موسی دارای مقام و شان بلندی هستند، اما در عین حال هیچ الگویی بالاتر و بهتر از فاطمه اطهر ما سراغ نداریم.
رییس جمهوری در ادامه افزود: دیدگاه همه ما نسبت به مقام زن باید تصحیح بشود. ما به زبان میگوییم جنس دوم نداریم، زن و مرد مساوی هستند، هر دو انسان هستند و هر دو دارای کمالات اند. اما این گفتن کافی نیست. در مقام عمل، در مقام قانونگذاری و در مقام اجرا ما باید این حقیقت را ببینیم.
وی خاطر نشان کرد: اگر زن با مرد از لحاظ خلقت انسانی، از لحاظ قدرت انسانی، از لحاظ کمالات معنوی و از لحاظ قرب به خداوند مساوی هستند، پس باید در عمل ما، در رفتار ما، در الگوی زندگی ما، در برخورد ما و در سخن گفتن ما این مقام مساوی دیده شود. تردیدی نداریم که خداوند زن و مرد را کنار هم قرار داده است و به صراحت گفته عمل صالح «من ذکر او انثی»، به صراحت گفته «من عمل صالحا من ذکر او انثی»، به روشنی گفته «و من یعمل من الصالحات من ذکر او انثی». اساساً خداوند ما را خلق کرده و عالم را آفریده برای اینکه محل آزمایش انسانها باشد، خداوند میفرمایند همه زمین و همه زیورهای زمین و هرآن چه در زمین قرار دادیم، برای این است که نشان داده بشود کدام یک از شما بهتر عمل میکنید؟ هر که بهتر عمل میکند، هر که کاراتر و مفیدتر است و میتواند جامعه را بهتر به سمت سعادت ببرد.
روحانی تاکید کرد: این که ما میگویم جامعه اسلامی، باید جامعه رقابت سالم باشد برای این است که خداوند ما را در یک رقابت سالم آفریده است؛ بنابراین در اقتصاد باید در جامعه ما یک رقابت سالم باشد، در مدیریت باید رقابت سالم باشد، در علم و دانش باید رقابت سالم باشد؛ و این رقابت سالم وقتی امکانپذیر است که موانع را برداریم و فرصتها را برابر کنیم. وقتی فرصت برابر نیست، به چه شکلی میشود رقابت را انجام داد؟
در مسائل اجتماعی، سیاسی، قضایی، قانونگذاری و فعالیتهای علمی اگر فرصت مرد با زن برابر نیست، چطور میشود این رقابت را انجام داد؟
رییس شورای امنیت ملی اظهار داشت: به یکی همه فرصتها را بدهید و به یکی دیگر هیچ فرصتی ندهید، بعد بگویید این دو نفر از نظر من مساوی هستند و دارای مقام برابرند! اگر برابرند پس چرا فرصت برابر به آنها ندادیم؟ اولین مسئله مهمدادن فرصت برابر و فضای رقابت سالم در جامعه برای زنان جامعه است.
رییس جمهور ادامه داد: زنان جامعه ما در طی مدت چهل و یک سال بعد از انقلاب به خوبی نشان داده اند که در تمام صحنهها دوشادوش مردها و در کنار مردها حضور و ظهور پیدا کرده اند. البته در بعضی از جاها امروز ممکن است تعداد خانمها در مسئولیت بیش از مردان باشد. در معلمین آموزش و پرورش اگر ما بسنجیم، تعداد معلمین خانم بیش از آقایان است و حدود ۶۱ درصد معلمین را خانمها تشکیل میدهند.
وقتی به تعلیم و تربیت میرسیم این آمار، آمار خوبی است. وقتی به دانشجویان دانشگاه میرسیم، آمار خوبی است، وقتی به دانشآموزان مدارس میرسیم، آمار قابل قبول است. وقتی به بهداشت و درمان میرسیم، آمار تقریباً قابل قبول است. اما آیا در همه جا اینچنین است و وقتی به مدیریتهای سطح بالاتر میرسیم بازهم مقام زن با مقام مرد برابر است و در کنار هم هستند؟
رییس جمهوری گفت: وقتی به دانشجویان دانشگاه ایران میرسیم آمار، آمار خوبیست. وقتی به دانشآموزان مدارس میرسیم، آمار قابل قبول است. وقتی به بهداشت و درمان میرسیم. آمار تقریباً قابل قبول است. اما در همه جا اینچنین است. وقتی به مدیریتهای سطح بالاتر میرسیم باز هم مقام زن با مقام مرد برابر است و در کنار هم هستند.
روحانی افزود: حالا یک جمعی هستند که در مکانی کار میکنند که ۳۰ یا ۴۰ نفر هستند. مدیر تأثیرگذار هم هستم چه اشکال دارد که چند نفر آنها زن باشند. یعنی مشکلی پیش میآید. فکر میکنیم اساس و رکن مهم جامعه دچار خسارت میشود که خانمها هم حضور داشته و حرف بزنند باشند.
رییس جمهوری بیان کرد: اگر در دولت یک جمع ۲۰- ۳۰ نفر هستیم اگر خانمها باشند غیر از معاونین رییس جمهوری که دست رییس جمهور باز است و میتواند معاون خانم بگذارد. در آن طرف هم دست را باز بگذارید. وزیر هم دست رییس جمهور را باز بگذارید. اگر ما قبول داریم و واقعا تعارف نمیکنیم و فقط به زبان نمیگویم که زنان در کنار مردان هستند. خداوند میگوید از جنس خودتون از خودتون برای شما همسر آفریدیم. یک جنس و یک نفس واحده هستید. اگر اینچنین هست پس در بقیه موارد هم ما قدم به قدم پیش بیاییم.
روحانی اضافه کرد: خوشبختانه با آنچه که ما امروز به عنوان اقتصاد دیجیتال وارد آن شدیم و امیدواریم این اقتصاد توسعه پیدا کند ما در آخرین مصوبه شورای عالی فضای مجازی تصویب کردیم که حداقل ۱۰ درصد اقتصاد کشور باید دیجیتال باشد. اگر ما اقتصاد را، اقتصاد دیجیتالی تبدیل کردیم در این فضا فرصت بیشتری برای خانمها وجود دارد. فرصت راحتتری برای خانمها وجود دارد که در اشتغال حضور پیدا کنند.
رییس جمهوری تصریح کرد: ما در دولت یازدهم و دوازدهم بدون هیچ تعارف و شعاری از ابتدای دولت، من در دولت تاکید کردم و گفتهام و وظیفه همه وزرا و معاونین آن است که برای حضور خانمها و جوانها و از اقوام و مذاهب تلاش کنید.
روحانی عنوان داشت: به همه وزرا گفته شد که حداقل باید یکی از معاونین و مشاورین عالی شما یا دستیاران شما از خانمها باشد؛ و این را من همواره تاکید کردم. تاکید شد در دولت که در مدیریت خانمها قدم به قدم در این فضا بتوانند ارتقا پیدا کنند؛ و این به این دلیل نیست که اینجا الان روز میلاد فاطمه اطهر است و من خدمت شما بانوان عزیز هستم این رو بخواهم تاکید کنم بلکه همواره مورد تاکید من است.
رییس جمهوری گفت: نمیشود که جامعه ما در اختیار یک نسل باشد و فرصت برای نسلهای دیگر مهیا نکنیم. اینکه در این دولت تاکید شد سن مدیریت هشت سال کاهش پیدا کرده به این دلیل است که نسل جوان ما بتواند در مدیریتهای مختلف حضور پیدا کند و فعال باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: اینکه تاکید شده در مدیریت جامعه و در مدیریت دولتی، حداقل ۳۰ درصد مدیریت باید در اختیار خانمها باشد. این کار از ابتدای دولت یازدهم تاکید شده امروز آماری که سازمان اداری و استخدامی برای من فرستاده و من همین چند روز پیش خواستم که آخرین آمار را برای من بفرستند، آمار نسبت به زمان قابل قبول است. اولاً تعداد کل کارمندهای دولت در کشور ما دو میلیون و ۳۷۹ هزار و ۱۵۱ نفره است. البته نیروهای مسلح داخل این آمار نیستند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: در کشور ما کل کارمندان دولت دو میلیون و ۳۷۹ هزار و ۱۵۱ نفر است البته نیروهای مسلح داخل این آمار نیستند. از این تعداد ۹۵۹ هزار و ۷۸۳ نفر خانم هستند یعنی ۴۲.۱۱ درصد کارمندهای دولت را خانمها تشکیل میدهند یعنی نزدیک یک میلیون جمعیت کارمندهای دولت خانمها هستند این رقم رقمی است که نسبت به گذشته رقم قابل توجه است و بیش از ۴۲ درصد کارمندهای دولت خانمها هستند.
رییس جمهوری اضافه کرد: طبق مصوبه شورای اداری در سال ۹۶ قرار بر این شده که میزان ۳۰ درصد از کل مدیران کشور را خانمها تشکیل بدهند. آماری که الان در اختیار من است در نیمه اول ۹۸ تا پایان شهریور امسال ۲۶ درصد مدیران را خانمها تشکیل میدهند نسبت به یکی دو سال قبل ۴ درصد اضافه شده و قولی که سازمان اداری و استخدامی داده گفته تا پایان برنامه به ۳۰ درصد میرسد.
وی با بیان اینکه همه تلاش دولت این بوده و آنچه به بانوان قول داده برای اینکه پستهای مدیریتی را به عهده بگیرند بتوانند این کار را انجام دهند، گفت: قبل از این دولت بعضی از مشاغل ما صرفا مردانه بود مثلا سفیر بودن کاملا شغل مردانه بود وقتی هم که صحبت میکردیم خانمها سفیر شوند.
روحانی یادآورشد: مقداری برای وزارت خارجه هم حرف نویی بود، بحمدالله چهار نفر پست سفارت را بر عهده گرفتند و من همین اخیرا با وزیر خارجه تاکید کردم باز هم در پستهای سفارت که خالی میشود تلاش کنند زنهایی که شرایط لازم را دارند پست سفارت را به عهده بگیرند کما اینکه در بقیه امور هم امروز زنان ما فعال هستند.
رییس جمهوری گفت: یکی از مسئولین میگفت چندی پیش از تهران به یکی از شهرها میرفتم و دیدم خلبان خانم هست بعضیها در هواپیما میگفتند وقتی به خوبی پرواز انجام داد و به خوبی نشست همه تشویق کردند. زنهای ما استعداد همه کارها را دارند.
وی یادآورشد: وقتی ما در حوزه علیه قم درس میخواندیم آن زمان در حوزه طلبه زن نبود و حوزه اصلا مردانه بود. طلبه زن نداشتیم یک خانمی در اصفهان بود و معروف بود این خانم هم تفسیر نوشته تعجب میکردند و میگفتند مگر زن هم میتواند. چنین فضایی در حوزه بود.
روحانی افزود: وقتی در دانشگاه آمدم، البته ما استاد زن آن وقت نداشتیم در دانشکده حقوق هیچ استاد زنی هیات علمی خانمها نبودند الان بحمدلله اساتید بسیار شایسته از خانمها در حقوق تدریس میکنند. دانشجوی دختر داشتیم در کلاس دیدم دخترهای دانشجو مثل پسرها وحتی گاهی بهتر میفهمند.
این حرف نادرست است که بگوییم زن است یا مرد است حرف بدتری زده میشود برخی فکرمیکنند اگر وارد جامعه شود آن جامعه از منزه بودن و پاکی و اخلاقی بودن فاصله میگیرد تفکر قدیمی غلط نادرستی بود که میگفتند مردها را زنان منحرف میکنند میگفتند آدم را هم هوا منحرف کرد. البته ما در معیار قرانی قبول نداریم. در قرانآمده است هر دو عین هم هستند هیچ فرقی بینآنها وجود ندارد. زنهای ما خودشان اهل شرف و عفت هستند پاکدامنی هستند.
روحانی گفت: در داخل خانه رهبری تربیت، عاطفه، نظم و آرامش به عهده چه کسی است؟ به عهده زن است، مرد که رهبر آرامش نیست و از بیرون که می آید در خانه شروع به اظهار نارضایتی هایش می کند.در قرآن هم تاکید شده است « لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» آن که خانه را، «مسکن» می کند زن است، خانه ای که زن در آن نباشد، مسکن نیست. مسکن یعنی محل آرامش و سکونت. اگر در آن خانه خانم نباشد، کسی نیست که غمها را بزداید و آرامش به وجود بیاورد. رهبری نظم هم در داخل خانه بر عهده زنان است. مردان اگر به عهده خودشان باشد، نمیتوانند جوراب خود را در اتاقشان پیدا کنند!
وی یادآور شد: چرا خداوند این همه عواطف سرشار را به خانمها داده است. برای اینکه بتوانند رهبری تربیت را انجام دهند. خداوند رهبری تربیت را برعهده زنان قرار داده است، درست است که مرد هم در تربیت نقش دارد، اما رهبری با زنان است. امام (ره) تاکید بسیاری داشت که همه آن هایی که به عرش الهی رسیده اند از دامن زنان به این مقام رسیده اند.
امام راه حضور زنان به هنر و دانشگاه را باز کرد
وی خاطر نشان کرد: یکی از شانس های انقلاب این بود که به رهبری امام راحل این انقلاب پیروزی شد و امام کسی بود که در این زمینهها، فکر باز و روشن داشت. اما حتی یک عده ای اعتراض می کردند که در راهپیماییها زنان شعار ندهند و فقط مردان شعار بدهند. اما امام بود که این راه ها را گشود. شما دیدید که برخی علمای قم در مورد حضور زنان در فیلم ها به امام نامه نوشتند، راه این که زن در داخل هنر باشد را امام بود که باز کرد.
رئیس شورای امنیت ملی افزود: این امام بود که راه را برای حضور دختران در دانشگاه باز کرد. عده ای در سال اول انقلاب می گفتند در دانشگاه وسط کلاس دیواری میان خانم ها و آقایان کشیده شود! اما امام نگذاشت. من این مسائل را به شوخی نمی گویم! بعضی ها وقتی در انتخابات می گفتم برخی دنبال دیوار کشیدن هستند، مدعی می شدند من این حرف ها را برای انتخابات می زنم و کسی دنبال دیوار نبوده است. اما شماها اول انقلاب به دنبال دیوار بودید و کسی که جلوی شما را گرفت امام بود.
وی با تاکید بر این که امام راه نقش آفرینی زنان در جامعه، علم و فضیلت را باز کرد، افزود: امروز نقش زنان در فناوری های نو را می بینید. امروز ببینید در نانو، در بیوتکنولوژی و آی تی چقدر خانم ها حضور دارند. حضور خانمها نشان می دهد، خداوند لیاقت این دو جنس، یعنی مرد و زن را، برابر قرار داده است و قدرت آن ها برابر است.
رییس جمهوری اضافه کرد: این که در برخی کارها مردان بهتر انجام می دهند و در برخی دیگر زنان بهتر هستند، بحث دیگری است. هر کدام از این دوجنس در خلقت از لحاظ جسمی و روحی ویژگی های خاصی دارند که آن هم برای اینکه مرد و زن در کنار هم بتوانند آینده بشریت را تضمین کنند ضروری و لازم بوده است. این اختلافات مورد نیاز بوده است اما این به معنای فضیلت یا برتری این بر آن یا آن بر این نیست. این حقیقتی است که در آیات قرآن مجید و در تاریخ به خوبی آن را می بینیم.
روحانی به آمار ارائه شده توسط رئیس سازمان اداری و استخدامی استناد کرد و گفت: در این دولت در پستهای مدیریت ۵۳ نفر معاون وزیر و هم تراز، ۲۰ نفر مشاور وزیر، ۲۵ نفر دستیار وزیر و چهار نفر سفیر جزو مواردی است که در مدیریت ارتقای جایگاه زنان حاصل شده است.
وی افزود: به شما قول می دهم دولت تدبیر و امید از آغاز تا امروز و از امروز تا پایان دولت، بی تردید شعاری را که از روز اول در دولت مطرح کردم و تاکید کردم، همچنان تا روز آخر آن را پیگیری خواهیم کرد. حضور فعال زنان، حضور فعال جوانان، و حضور اقوام و مذاهب، سه نکته ای بوده است که همواره بر آن تاکید کرده ام و الان هم بر او تاکید می کنم.
رییس دولت دوازدهم گفت: این دولت برای شرایط زندگی بهتر در روستاها تلاش فراوانی کرد. من خواهش میکنم همه آنهایی که اهل آمار و ارقام و مطالعه هستند، ببینند وضع روستاهای ایران تا سال ۹۲ را در آب، در برق، در گاز، در راه، در آموزش، در بهداشت، در ارتباطات، در شرایط لازم برای کشاورزی، در کارها و صنایع دستی و روستایی و در اشتغال را با وضعیت از سال های ۹۲ تا ۹۸ مقایسه کنند.
تاآخر دولت ۱۰ میلیون نفر در روستاها دارای آب آشامیدنی سالم پایدار خواهند بود
روحانی افزود: من یک آمار به شما می دهم؛ کل روستاییانی که در پوشش آب سالم آشامیدنی پایدار تا سال ۹۲ عدد ۹۰۰ هزار نفر بوده است و امروز ۷ میلیون نفر دارای آب آشامیدنی پایدار سالم در روستاها هستند که تا آخر دولت این عدد به ده میلیون خواهد رسید. آن ها که گاهی راجع به کارآمدی دولت به دلیل مسائل حزبی تردید میکنند، به من بگویند در روستاها چه دولتی بوده که قبل و بعد از انقلاب به اندازه این دولت در این ۶ سال تلاش کرده است؟ از زمان رژیم گذشته تا ابتدای آغاز کار دولت ما ۱۴ هزار روستا گاز داشته است. اما امروز ۳۰ هزار روستا گاز دارد. یعنی در این هشت سال بیش از دو برابر کل تاریخ ایران برای گاز رسانی به روستا ها کار و تلاش شده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: البته در مسئله ارتباطات من خیلی تاکید نمی کنم چون فضا در دنیای امروز تغییر کرده است، اما بدانید در حوزه ارتباطات ۸۰ درصد روستاهای ما در این دولت به اینترنت پرسرعت وصل شده اند. درست است یک علت این پیشرفت، رشد تکنولوژی است اما یک علت دیگر آن ایستادگی این دولت بوده است. خانم و حضار بدانید که اگر ایستادگی این دولت نبود، امروز موبایل نسخه ۳ و ۴ وجود نداشت. امروز در این کشور ارتباط اینترنت به گونهای بود که شما اگر یک چیزی میخواستید ببینید، باید آنقدر معطل میشدید که پشیمان بشوید.
وی افزود: ما در این دولت توانستیم سرعت اینترنت و پهنای باند رو ۳۳ برابر افزایش بدهیم تا امروز در روستای به عنوان مثال یک خانم بتواند به راحتی بتواند کار دستی خودش را عرضه بکند. خانه خودش را به عنوان بوم گردی عرضه کند.
روحانی در ادامه به ذکر خاطره ای حضور در روستایی زلزله زده در آذربایجان پرداخت و گفت: در همین مسئله زلزله اخیر در آذربایجان، به روستایی که برخی از خانه هایشان هم تخریب شده بود رفته بودم تا صحبت کنم در محل سخنرانی آقایان و خانم ها حاضر بودند. در جمعیت من یک خانم ندیدم که موبایل در دستش نباشد! در طول مدت یک ربعی که صحبت کردم همه آنها مشغول گرفتن عکس یا فیلم بودند.
رییس دولت دوازدهم تاکید کرد: شرایطی که امروز ایجاد شده و اینکه ما توانستیم ارتباطات و اینترنت را به روستاها ببریم به این معناست که در این دولت، تلاش ما بر این بوده که همه خانم ها و حتی خانم هایی که در روستاها زندگی میکنند، شرایط عادلانه و برابر داشته باشند.
زنان میتوانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: هیچ وقت در تاریخ ایران، زنان در سیاست به اندازه این ۴۱ سال حضور نداشتد. اینکه زنها میتوانند سرنوشت یک انتخابات را تغییر بدهند. زنها میتوانند در انتخابات سرنوشت را تغییر بدهند.
روحانی افزود: علیرغم اینکه عدهای سالها تلاش کردند، پول خرج کردند، رسانه دارند و همه چیز دارند، خانمها تصمیم بگیرند و ببینند یک کاندیدایی بهتر هست، قادر هستند کاندیدای موردنظر خودشان را در انتخابات پیروز کنند.
رییس جمهوری بیان کرد: امروز هم در انتخابات مجلس شورای اسلامی که پیش روی ما است ولو اینکه ممکن است ما گله داشته باشیم ولو اینکه برخی از امور بصورت مطلوب قرار نگرفته باشد، اما باید پای صندوق برویم و میان آنهایی که امروز مطرح هستند بگردیم. به هر حال یک عدهای از نظر ما بهتر هستند. آن بهترها را برگزینیم و انتخاب کنیم و پای صندوق برویم.
روحانی خاطرنشان کرد: شور انتخابات با خانمها است و همیشه اینچنین بوده است. در تمام انتخابات، اگر خانمها تصمیم بگیرند شور انتخاباتی را درست می کنند و خانمها قادرند افرادی را که میبینند افکار آنها و نیات و تصمیمات و اذهانشان برای پیشرفت کشور مفیدتر است آنها را برگزینند و انتخاب کنند. بیتردید نقش شما امروز نقش بسیار تاثیرگذار برای آینده کشور ما خواهد بود.