صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اجباری شدن غربالگری شنوایی نوزادان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۷۷۶۴۸
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی از پوشش ۹۹درصدی طرح غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران در استان خراسان‌رضوی خبر داد.

غلامحسین دلبری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز بیان کرد: غربال شنوایی نوزادان یکی از اثربخش‌ترین برنامه‌هایی است که متولی اجرای آن سازمان بهزیستی است. ‌بیش از ۱۰۲ هزار نوزاد و شیرخوار در استان خراسان رضوی در سال گذشته غربالگری شنوایی شدند. ۳۳۱ نوزاد دارای اختلال شنوایی و ۶۱ نوزاد دارای اختلال کم‌شنوایی عمیق مادرزادی در این برنامه شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در سال گذشته اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان در راستای اجرای طرح غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران هزینه شد.‌ از اهداف این برنامه تشخیص و مداخله به‌موقع و زودهنگام کم‌شنوایی و ناشنوایی است که در سه مرحله غربال، تشخیص و مداخله صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۹۹‌درصد از نوزادان متولد‌شده در استان خراسان رضوی ‌غربال شنوایی شدند، گفت: غربال شنوایی نوزادان در حال حاضر با جدیت در تمام زایشگاه‌های استان خراسان رضوی در حال اجر‌است. هر سال‌ ۲۵ تا ۳۰‌درصد آمار تحت پوشش که شامل نوزادان متولد‌شده در مناطق روستایی و حاشیه شهر می‌شود، از یارانه بهره‌مند می‌شوند و غربال به‌صورت رایگان برای آن‌ها انجام می‌شود.

دلبری خاطرنشان کرد: بهترین راه تشخیص زودهنگام این مشکل، غربالگری همگانی شنوایی در نوزادان است. تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی در اثربخشی درمان‌ها به میزان قابل توجهی تأثیرگذار خواهد بود، زیرا کودک سن طلایی زبان‌آموزی را از دست نمی‌دهد.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: هفت سال بعد از آغاز اجرای برنامه غربالگری شنوایی نوزادان، ورودی کودکان دارای معلولیت شنوایی به مدارس استثنایی بررسی شد تا متوجه شویم که آیا تشخیص سریع اختلال تأثیری بر کاهش ورودی کودکان به مدارس استثنایی داشته است یا خیر. خوشبختانه نتایج ارزیابی حاکی از کاهش میزان چشمگیر ورودی تعداد دانش‌آموزان دارای اختلال شنوایی به مدارس استثنایی بود و در برخی شهرستان‌ها ورودی مدارس استثنایی به صفر رسیده بود.

دلبری یادآور شد: این کاهش چشمگیر ورودی به مدارس استثنایی به‌معنی آن است که شناسایی نوزادان دارای اختلال شنوایی موجب شده که سریعا در همان سنین کودکی مداخله و درمان از طریق کاشت حلزون، استفاده از سمعک، دارودرمانی، جراحی و... انجام بگیرد و در نهایت کودک سنین طلایی زبان‌آموزی که تا سه سالگی است را از دست ندهد. در نتیجه کودک دارای اختلال شنوایی توانسته است در کنار یک دانش‌آموز معمولی در مدارس عادی ثبت‌نام و تحصیل کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.