صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حدود ۲۰ درصد زوجین خراسان رضوی گرفتار ناباروری هستند

  • کد خبر: ۱۷۹۱۲۳
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
رییس مرکز درمان ناباروری میلاد از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون حدود ۲۰ درصد از زوجین در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی از مشکل ناباروری رنج می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز دکتر نیره خادم روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: روزانه بیش از ۵۰ نفر برای دریافت خدمات تخصصی و مشاوره‌های مورد نیاز در حیطه درمان ناباروری از مشهد و شهر‌های استان خراسان رضوی و دیگر استان‌ها و حتی خارج از کشور به مرکز ناباروری میلاد مشهد مراجعه می‌کنند و روزانه بر روی بین پنج تا ۱۲ نفر عمل بارور ساختن تخمک در آزمایشگاه (IVF) قرار می‌گیرد.

وی با بیان این که موفقیت در درمان ناباروری در دنیا به صورت ۱۰۰ درصدی نیست، اما روز به روز با توسعه فناوری و امکانات، مطالعات جدیدی صورت می‌گیرد ادامه داد: هم اکنون درمان ناباروری و عمل‌های مرتبط با این حوزه در ایران از موفقیت بالایی برخوردار است و میزان موفقیت آن با تمام دنیا برابری و در برخی از مواقع از شاخص‌های استاندارد بالاتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میزان موفقیت بارداری در زوج‌های با مشکلات ناباروری در این مرکز به طور میانگین بین ۳۵ تا ۴۰ درصد و در برخی زمان‌ها گاهی تا ۵۰ درصد بوده است.

خادم افزود: شرایط سنی، میزان داروها، زمان مراجعه، در درمان ناباروری نقش بسزایی دارد و هرچه سن افراد افزایش پیدا می‌کند میزان موفقیت در درمان ناباروری کاهش پیدا می‌کند، لذا به همه زوجین توصیه می‌شود در سال‌های آغازین زندگی نسبت به فرزندآوری اقدام کنند و در صورت عدم موفقیت، حتما به مراکز درمان ناباروری مراجعه و با متخصصان مشورت کنند.

وی با بیان این که بهترین سنین بارداری برای زوجین بین ۲۰ تا ۳۰ سال و حتی ۳۵ سال با انجام مراقبت‌های مختلف است ادامه داد: در جامعه ما ازدواج‌ها با تاخیر انجام می‌شود که این امر منجر به افزایش سن ازدواج و سن فرزندآوری شده است.

رییس مرکز درمان ناباروری میلاد گفت: برای بارداری در سنین بالا نیز اقدامات تخصصی و مراقبت‌های خاصی توسط استادان متخصص صورت می‌گیرد تا سلامت مادران و کودکان در دوران بارداری تضمین شود.

خادم با تاکید بر انجام زودهنگام ازدواج و فرزندآوری افزود: سالانه حدود ۱۵ متخصص زنان و زایمان در دانشگاه مشهد دانش آموخته می‌شوند و خوشبختانه در حیطه متخصصان زنان کمبودی نداریم و پیشنهاد ما این است که وزارت بهداشت با برنامه ریزی میزان ماندگاری پزشکان را در مناطق محروم و دور دست افزایش دهد.

مرکز درمان ناباروری میلاد مشهد در سال ۱۳۷۵ به عنوان نخستین مرکز درمان ناباروری در استان خراسان رضوی به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی شد و نخستین متولد این مرکز در سال ۱۳۷۶ به دنیا آمد.

سال ۱۴۰۱ حدود ۶ هزار سونوگرافی، پنج هزار و ۴۶۰ ویزیت متخصص نازایی، ۵۴۰ ویزیت اورولوژی مردان، ۴۸۹ تخمک کشی، ۷۰۹ انتقال جنین و ۲ هزار و ۲۸۷ آزمایش در این مرکز انجام شده است.

عمل IVF مخفف In Vitro Fertilization به معنی "بارور ساختن تخمک در آزمایشگاه" است. اولین بار این روش در سال ۱۹۷۸ انجام شد. لقاح ساده تخمک زن با اسپرم مرد در آزمایشگاه، آی. وی. اف است. پس از لقاح، جنین را تا مرحله‌ای معین در آزمایشگاه پرورش داده و سپس این جنین را از طریق دهانه رحم (سرویکس) به رحم زن وارد می‌سازند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.