به گزارش شهرآرانیوز از شرقیترین نقطه شهر براساس مرزبندیها ۱۸۶۹ هکتار متعلق به محدوده منطقه ۶ شهرداری مشهد است. محدودهای با بیش از ۲۳۴ هزار نفر جمعیت که بیش از ۹۰ درصد آن جزو مناطق حاشیه شهر و هدف بازآفرینی است و از فقر امکانات و خدمات شهری به شدت رنج میبرد. با این همه، اما اجرای پروژههای زودبازده، که فرایند آن از سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی آغاز شد و نظر و خواست مردم مبنای اجرای پروژههای عمرانی قرار گرفت، توانست بخش درخورتوجهی از کموکاستیهای سرانههای خدماتی محلات پرتعداد و متراکم منطقه ۶ را جبران کند.
سهم این منطقه از فاز نخست زودبازدهها ۸۱ پروژه با ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار بود که همه آنها تا قبل از سال ۱۴۰۲ افتتاح شد و روز گذشته خبرنگاران در یک تور خبری از مهمترین پروژههای زودبازده اجرا شده در این منطقه مثل پارک شقایق، پیادهروسازی خیابان شهید دارایی، پارک خطی کال امیرآباد، زمین ورزشی خیابان حر ۱۳، پاتوق محله شهید معقول ۱۰، پارک خطی شهید باهنر و بهسازی پیادهروهای خیابان شهید بسکابادی بازدید کردند.
معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ۶ با اشاره به جزئیات اقدامات انجام شده در یک سال و در قالب این پروژهها گفت: از هفده محلهای که در منطقه ۶ شهرداری هست، چهارده محله هدف بازآفرینی داریم که پروژههای زودبازده در آن محلهها اجرا شد. در مجموع و براساس مصوبه شورا و کمیته نظارتی ۸۱ ردیف پروژه با اعتبار ۱۲۵میلیارد تومان تصویب و وارد فرایند اجرا شد که خوشبختانه کلیه پروژهها تا پایان سال ۱۴۰۱ افتتاح شد.
احسان نجاریمقدم با بیان اینکه منطقه ۶ در میان دیگر مناطق شهرداری بیشترین اعتبار و پروژه را داشته است افزود: از این ۱۲۵میلیاردتومان حدود ۷۵ پروژه ویژه موضوعهای عمرانی بود، ۳۰ میلیارد صرف فضایسبز شد، ۱۵میلیاردتومان در بخش فرهنگی که همان ساختوساز زمین ورزشی بود هزینه شد و ۱۵میلیارد هم سهم خدمات شهری شد. ما در مجموع سبد کاملی از پروژههای عمرانی در این مرحله از پروژههای زودبازده داشتیم و از توسعه فضای سبز و آسفالت و جمعآوری آب سطحی تا پیادهروسازی و زمین ورزشی اجرایی شد.
وی کمبود سرانههای خدماتی و نبود زمین برای احداث آنها در شرق این منطقه حاشیهای را یکی از مهمترین مشکلات آن دانست و تصریح کرد: محلههای بازآفرینی منطقه ۶ بیشتر در ضلع شرقی بزرگراه بسیج واقع شدهاند که بافت ریزدانه و شبکه معابر نامنظم و ساختمانهای فاقد استحکام بنا بدون پروانه و پایانکار جزو مهمترین مشکلات ما در این محدوده هستند. ضمن اینکه به لحاظ سرانه خدماتی، فضای سبز، ورزشی و فرهنگی با کمبود جدی روبهرو هستیم.
اجرای ۲۲ میلیاردتومان پروژه زودبازده در محله محمدآباد موضوعی بود که معاون اجرایی شهرداری منطقه ۶ در حاشیه بازدید خبرنگاران از پروژههای زودبازده این محله صحبت کرد و گفت: اجرای پارک خطی ضلع جنوبی بولوار دارایی از مهمترین پروژههای ما در این محله است که پنجونیم میلیارد تومان هزینه کردیم تا این مسیر خاکی که قابلیت استفاده نداشت به پارک خطی تبدیل شود. پارک شقایق هم یکی دیگر از پروژههای زودبازده مهم در این محله؛ پارکی که پیش از این قابلیت بهرهبرداری نداشت و فقط تعدادی درخت با زمینی خاکی بود. همچنین در احداث مسجد جوادالائمه مشارکت داشتیم و ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان شهرداری برای ساخت این مسجد اعتبار صرف کرد.
اجرای پارک خطی کال امیرآباد، پاتوق محله شهید معقول ۱۰، پیادهروسازی خیابان مهریز و مجموعه ورزشی انتهای حر ۱۳ پروژههای اجرا شده در محلههای معقول و امیرآباد مهمترین پروژههایی بود که روز گذشته شهرداری منطقه ۶ در حضور خبرنگاران از آنها رونمایی کرد و با اشاره به اهمیت ساخت زمین ورزشی در محلات این منطقه گفت: ما در محدوده حر هیچ زمین ورزشی نداشتیم و زمینی هم برای ساخت آن در این محله موجود نبود که در نهایت با تملک یک زمین در این محدوده در ماجرای پروژههای زودبازده توانستیم یک زمین ورزشی محلی احداث کنیم. این اولین فضای ورزشی هست که در این محله احداث و سهمیلیارد تومان برای آن صرف شده است.
نجاریمقدم در ادامه و در جریان بازدید از پروژههای شهرک باهنر به کمبودهای این محله پرجمعیت اشاره کرد و از ارتقای کیفیت بافت کالبدی آن خبر و توضیح داد: در شهرک شهید باهنر یک پارک خطی با هفتمیلیارد تومان احداث شد که با ساخت آن دو هکتار به فضایسبز منطقه اضافه شد. در کنار آن از حر ۷۶ تا چهارراه بسکابادی با اعتبار چهارمیلیاردتومان پیادهروسازی شد و سهونیم میلیاردتومان هم صرف بهسازی پیادهروهای خیابان بسکابادی شده است. همچنین وضعیت جمعآوری آبهای سطحی حر ۴۳ و پیادهروسازی بولوار حر با اعتبارهای همین پروژههای زودبازده سروسامان گرفت. از دیگر پروژهها، پیادهروها هستند که ۴ میلیارد اعتبار داشت از حر۷۶ تا چهارراه بسکابادی.