به گزارش شهرآرانیوز، ۱۰ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در عراق در دسترس قرار گرفت و مذاکرات در خصوص تامین منابع از طریق فاینانس با چین در دستور کار است.
به رغم افت قیمتهای جهانی و کاهش صادرات غیرنفتی، میزان تخصیص و تامین ارز طی ششماهه اول سال جاری به طور متوسط ماهانه به ترتیب معادل ۷.۵ و ۵.۴ میلیارد دلار بوده است.
بر این اساس در مجموع طی ششماهه اول سال جاری معادل ۳۲.۴ میلیارد دلار جهت واردات کالا و خدمات تامین ارز صورت گرفته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳.۱ درصد رشد نشان میدهد.
در کنار وضعیت مطلوب متغیرهای بنیادین تعیینکننده نرخ ارز، اجرای سیاست تثبیت با محوریت تثبیت بازار ارز از جمله اقدامات مهم مجموعه دولت و بانک مرکزی بود که توانست فضای پیش بینیپذیری را برای فعالان اقتصادی فراهم کند.
همچنین تداوم سیاستهای تثبیت سبب میشود تا اثرات آن بر رفاه خانوار و بهبود عملکرد بنگاههای تولیدی به مرور مشخص شود.
در تحلیل و ارزیابی وضعیت کلان اقتصادی و بهویژه بازار ارز و نرخ ارز لازم به اشاره است که به طور کلی از ابتدای سال ۱۳۹۷ و به دنبال خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها در همان سال و در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به واسطه بروز و شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت و سایر کالاهای اولیه در بازارهای جهانی، از یک سو کمیت و کیفیت منابع ارزی قابل دسترس کشور به شدت تنزل پیدا کرد و از طرف دیگر تحت تاثیر جو روانی منفی حاکم بر فضای کلان اقتصاد و شکلگیری انتظارات تورمی، گاهاً التهابات و نوسانات شدید در بازار ارز و به تبع آن بازار سایر داراییهای مالی و فیزیکی بروز نمود.
منبع: تسنیم