به گزارش شهرآرانیوز، یکی از پرترددترین و البته زیباترین مسیرهای تشرف به حرم مطهر رضوی، رهباغ آیتالله طبسی(ره) است که از خیابان آیتالله بهجت آغاز و به ورودی صحن غدیر ختم میشود. مسیری با چشم انداز خوب که زائران و مجاوران تا رسیدن به ورودی صحن غدیر چشم در چشم حرم مطهر امام رضا(ع) هستند.
تردد زیاد زائران از این رهباغ و نزدیکی محل ورودی صحن غدیر به مکانهایی همچون دارالشفای امام رضا(ع)، پایگاه امانات صحن غدیر و مهمانسرای حضرت موجب شده است تا تردد و عبور و مرور در این محدوده افزایش یابد.
در همین راستا سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی تصمیم به آغاز عملیات اجرایی گرفت تا بخش انتهایی رهباغ آیتالله طبسی تا ورودی صحن غدیر، ساماندهی شده و فضای دلنشینتری برای تشرف زائران فراهم کند.
حالا بعد از ماهها تلاش بیوقفه شامل تهیه طرح و انجام عملیات عمرانی شبانهروزی و بدون بستن مسیر دسترسی زائران به حرم مطهر، این پروژه به پایان راه در بخش روگذر خود رسید، اما همچنان در بخش زیرسطحی اقداماتی در حال انجام است.
در عملیات اجرایی پروژه پیوندگاهی صحن غدیر و رهباغ آیتالله واعظ طبسی، عملیات محوطهسازی شامل ایجاد فضای سبز، تامین روشنایی و اجرای سنگفرش حدفاصل رهباغ و صحن غدیر تا دوربرگردان شیرازی اجرا شد تا عبور و مرور زائران تسهیل شود.
در ابتدای این پروژه کفسازی با بتن سبک به میزان هزارمترمکعب انجام شد و پس از آن در گستره ۹۱۰۰مترمربع عملیات سنگفرش محوطه با سنگهایی به ضخامت مناسب ۵ سانتیمتر در ابعاد ۴۰ در ۴۰ سانتیمتر صورت گرفت تا در کنار دوام بیشتر، امکان تردد خودروهای پشتیبانی و امدادرسانی نیز فراهم شود. همچنین در زیرسازی صورت گرفته این پروژه عایقبندی کامل انجام شد.
عبور از مسیری انبوه از گیاهان و گلها فضای دلنشین و زیبایی را برای تشرف زائران به حرم مطهر رضوی در عرصه پیوندگاهی صحن غدیر ایجاد کرده است. برای ایجاد چنین فضایی ۱۲ المان فلزی گل دائمی با ارتفاع نزدیک به ۶ متر بهصورت ارغوانبافی با پوشش گیاهان رونده و ۱۴باغچه همراه با نورپردازی در نقاط مختلف آن جانمایی شده است تا فضاسازی متناسبی با رهباغ آیت الله طبسی(ره) ایجاد شود.
همچنین در این زیباسازی با پوشش گیاهی حدود ۱۷۰مترمربع گلکاری با انواع گلهای داوودی، میمون رز، رزماری، نسترن رونده، رز رونده، پیچ گلیسین، یاس امینالدوله، آبشار طلا و یاس صورت گرفته و نزدیک به ۵۰۰ درختچه از انواع فیتونیا، شمشاد توپی، پالم و یاس هلندی کاشت شده است که همگی با سیستم آبیاری تحت فشار و مهپاشی، آبیاری و با استفاده از ۷۲ چراغ مخفی نورپردازی میشوند.
برای افزایش روشنایی این محوطه نیز از ۷۲پروژکتور نصب شده بر ۱۴ برج نوری با ارتفاعهای ۵/۸ و ۶ متر استفاده شده است که مجموعاً میزان ۲۰۰ لوکس روشنایی را برای این محوطه فراهم میکند تا زائران تردد راحتتری در شب هنگام داشته باشند. همه اینها سبب شده این پروژه، رضایتمندی زائران را به همراه داشته باشد و آنها را از مسیری زیباتر به آستان امام هشتم(ع) برساند.