صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دومینوی ارز ترجیحی به شیر‌خشک رسید

  • کد خبر: ۱۹۴۱۸۴
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۰
جهش نرخ ارز و تورم بالا باعث شد تا دولت برای کنترل مشکل خانواده‌ها در تامین شیر خشک به آن ارز ترجیحی اختصاص دهد.

به  گزارش شهرآرانیوز؛ جهش نرخ ارز و تورم بالا باعث شد تا دولت برای کنترل مشکل خانواده‌ها در تامین شیر خشک به آن ارز ترجیحی اختصاص دهد، ولی اختلاف قیمتی که ارز ترجیحی ایجاد کرده تعادل قیمتی با خارج از مرز‌ها را به هم‌زده و باعث شده هم تولید‌کننده به مشکل بخورد و هم با مشکل تامین مصرف‌کننده متضرر شود، اتفاقی که نشان می‌دهد دومینوی مشکلات ارز ترجیحی به شیر‌خشک رسیده‌است.

فعالان حوزه تولید شیرخشک می‌گویند که بعد از پانزده سال به واردکننده شیر خشک تبدیل شده‌ایم. فعالان این صنعت مدعی هستند که ایران پس از پانزده سال خودکفایی در تولید شیرخشک به واردکننده شیرخشک تبدیل شده‌است.

یکی از مشکلات تولیدکنندگان عدم تخصیص ارز کافی به تولیدکنندگان برای واردات مواد اولیه لازم است، با توجه به آنکه واردات مواد اولیه شیر خشک با ارز ترجیحی محاسبه می‌شود، به نظر می‌رسد سخت گیری برای اختصاص ارز باعث شده تا با کمبود مواد اولیه در برخی روز‌های سال جاری تولیدکنندگان نتوانند به اندازه کافی تولید کنند و قسمت عرضه دچار مشکل شده‌است.

از طرفی به دلیل محاسبه قیمت شیرخشک با ارز ترجیحی، قیمت آن بسیار کمتر از خارج از مرزهاست که همین مسئله موجب افزایش تقاضای شیرخشک و قاچاق آن به خارج از مرز‌ها شده‌است. اتفاقی که پیش از این نیز در سایر کالا‌هایی که با ارز ترجیحی قیمت‌گذاری می‌شدند افتاده‌بود، این بار نیز به بازار شیر خشک رسیده‌است.

گفته می‌شود مصرف سالانه شیر‌خشک شصت میلیون تن است که تصویب شده معادل سی میلیون تن واردات صورت بگیرد. اختصاص سهم پنجاه درصدی مصرف سالانه به واردات هم نگرانی را در بخش تولید تشدید می‌کند و هم از روند واردات با ارز ترجیحی هشدار می‌دهد که احتمالا یک اتفاق تکراری در حال رخ دادن در بازار شیرخشک است.

محاسبه نرخ شیرخشک وارداتی با ارز ترجیحی نه تنها جذابیت واردات را افزایش می‌دهد بلکه به خاطر اختلاف قیمت بالا با خارج از مرز‌ها جذابیت قاچاق را بالا می‌برد و باعث بالا رفتن واردات، هدررفت منابع ارزی و استمرار مشکل کمبود در طولانی‌مدت می‌شود.

منبع: اکو ایران

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.