پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴)| بازار مثبت می‌ماند؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) چرا نرخ یورو امروز در مرکز مبادله ارز ایران افزایش یافت؟ (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) نان با طعم قهوه | نانوای فریبکار در مشهد به تعزیرات معرفی شد بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها بررسی قیمت بازار خودرو‌های داخلی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | بازار خودرو در انتظار نتیجه مذاکرات شرایط فروش ۵ محصول سایپا از روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول و مشخصات خودرو آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟ الگوی جدید مصرف آب ابلاغ شد | هر نفر در شبانه‌روز مجاز به مصرف چه میزان آب است؟ جلسه شورای عالی مسکن با دستورکار بررسی بسته ساماندهی بازار اجاره مسکن، فردا (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) برگزار می‌شود نگاه بازار سهام به مذاکرات عمان | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تعداد داوطلبان کنکور سراسری از مرز یک میلیون نفر گذشت معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات «آمایش سرزمین»؛ سند تشریفاتی اقتصاد ایران در صورت رفع کامل تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ | صاحبان صنایع خراسان رضوی پاسخ می‌دهند افت قیمت طلا در مشهد در آستانه مذاکرات مسقط (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۲.۵ میلیونی قیمت سکه رشد ۲.۵ برابری نرخ گمرک ارز کالا‌های اساسی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | دلار و طلا ریزش کرد مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ با نماد «وپایا» دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید
سرخط خبرها

تخصیص ۵۲ میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تا ۲۰ آبان

  • کد خبر: ۱۹۴۱۹۴
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۰
تخصیص ۵۲ میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تا ۲۰ آبان
معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد: میزان تخصیص ارز از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ماه به حدود ۵۲ میلیارد دلار رسید که از این میزان ۴۲ میلیارد دلار آن تأمین شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد آرام در جلسه ارزی با محوریت «تجارت خارجی، تخصیص و تأمین ارز و ترخیص» که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس سازمان توسعه تجارت و نمایندگان سازمان گمرک و معاونین ارزی و بین‎الملل شبکه بانکی در بانک مرکزی برگزار شد افزود: از مجموع ۴۲ میلیارد دلار ارز تامین شده از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ماه، سهم وزارت صمت ۲۶.۶ میلیارد دلار، سهم وزارت جهاد کشاورزی ۱۰.۴ میلیارد دلار و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲.۷ میلیارد دلار بوده است.

وی با اشاره به رشد ۳ درصدی ارز تامین شده برای واردات طی هشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خاطرنشان کرد: در هشت ماهه سال گذشته کل ارز تامین شده به ۴۰ میلیارد دلار رسید که این میزان در سال جاری با رشدی معادل ۳ درصد به ۴۲ میلیارد دلار رسیده است.

معاون ارزی بانک مرکزی افزود: حجم ارز تامین شده برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هشت ماهه سال جاری با ۳۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشترین رشد را در تامین ارز در مقایسه با دیگر بخش‌ها به خود اختصاص داده است.

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به پرتفوی ارزی تامین شده در این مدت گفت: در حوزه ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، حدودآً ۱۲ میلیارد دلار، در نیما ۲۰ میلیارد دلار و در حوزه ارز اشخاص حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز تأمین شده است؛ لذا می‌توان این گونه نتیجه گیری کرد که ترکیب مذکور، متوازن است و نیمی از ارز تامین شده ناشی از ارز نیما و نیمی دیگر ارز ترجیحی و ناشی از ارز حاصل صادرات غیر نفتی است.

آرام با اشاره به همکاری‌های وزارت صمت و جهاد کشاورزی در تخصیص و تأمین ارز گفت: با همکاری این دو وزارتخانه برای اولین بار از ابتدای سال بودجه ارزی تدوین شد و این بودجه به صورت ماهانه نظارت و پایش می‌شود و به صورت نظام‌مند از طریق سامانه جامع تجارت و به تفکیک موارد مشخص شده بودجه‌های ارزی تخصیص و تأمین می‌شود؛ لذا همانگونه که شاهد هستیم در حال حاضر انضباط مناسبی در حوزه ارزی حاصل شده است که نتیجه آن آرامشی است که در بازار ارز نمود یافته است.

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های پیش روی این بانک در حوزه ارزی عنوان کرد: برنامه آتی بانک مرکزی این است که مباحث تخصیص و تأمین ارز به صورت بهینه و با دقت بیشتر انجام شود و ارز به جای واسطه محور بودن، مستقیماً به ثبت سفارش‌ها اختصاص یابد.

آرام همگن سازی ارز‌های تولیدی و ارز‌های مصرفی از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی در حوزه ارزی عنوان کرد و افزود: براین اساس با اتکا به نقشه ارزی صادراتی کشور و متناسب با ارز‌های مصرفی، ارز‌های مورد نظر تولید و تبدیل می‌شود تا این گونه در یک ارز با مازاد عرضه یا مازاد تقاضا مواجه نشویم. همچنین این امر موجب تسهیل تخصیص ارز و کاهش مدت زمان دسترسی به ارز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همگن سازی ارز و تنوع ارزی متناسب با مصارف ارزی در بخش خزانه داری بانک مرکزی آغاز شده است و ظرف یک یا دو ماه آینده ارزی نخواهیم داشت که صفی برای خرید آن باشد.

آرام گفت: مدت زمان صف در تخصیص و تأمین ارز کوتاه خواهد شد و برنامه ریزی به صورتی خواهد بود که در کمتر از ده روز تخصیص و تامین انجام شود که البته کاهش چشمگیری در این زمینه حاصل شده است.

معاون ارزی بانک مرکزی در پایان تاکید کرد: برنامه بانک مرکزی این است که با تخصیص بهینه و نظمی که ایجاد شده مدت زمان تخصیص و تأمین ارز را به حداقل ممکن برساند و متناسب با تقاضای مصرفی ارز، نوع ارز به نوعی تعیین شود که صف یا مازاد در تقاضا رخ ندهد.

گفتنی است در این جلسه معاونین ارزی و بین الملل بانک‌ها دغدغه‌ها و مسائل خود و بازرگانان را در زمینه تخصیص و تأمین ارز مطرح کردند و روسای سازمان توسعه تجارت و سازمان غذا و دارو ضمن تشریح سیاست‌های تجاری به سوالات معاونین ارزی بانک‌ها پاسخ گفتند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->