به گزارش شهرآرانیوز؛ رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران گفت: با وجود مشکلات بسیار، فعالان صنعت کفش توانستهاند این صنعت را سرپا نگه دارند و گرچه به خاطر کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا، در رکود به سر میبرند، اما آنگونه نیست که از تعدادشان کم شده باشد.
رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران در مورد وضعیت تولید و تقاضا در بازار کفش دستدوز گفت: با وجود مشکلات بسیار، فعالان صنعت کفش توانستهاند این صنعت را سرپا نگه دارند و گرچه به خاطر کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا، در رکود به سر میبرند، اما آنگونه نیست که از تعدادشان کم شده باشد.
رسول شجری ادامه داد: در امسال ما چندین نمایشگاه در سطح کشور برگزار کردیم که حتی از کشورهای چین و ترکیه و آلمان در این نمایشگاهها حضور داشتهاند. همچنین، همکاران من علاوه بر پوشش بازار داخل کشور، در زمینه صادرات هم فعالانه حضور دارند به طوری که ما تقریبا در مهرماه چند نشست برای صادرات به مسکو داشتیم و امروز هم نشستی با حضور دوستان صنعت کفش داریم تا بتوانیم به کشورهای منطقه هم صادرات داشته باشیم.
شجری در پاسخ به اینکه کدام کشورها مقصد صادرات کفش از ایران هستند؟ گفت: به غیر از ترکیه، کشورهای همسایه ما بقیه همگی مصرفکننده هستند مخصوصا روسیه. در این راستا، همکاران من خصوصا فعالان صنعت کفش در شهر تبریز مصر هستند که به روسیه صادرات داشته باشند و درحالحاضر هم تبریز تقریبا پایگاهی را در این کشور ایجاد کرده است.
این مقام صنفی در مورد دیگر مقاصد صادراتی کفش ایران بیان کرد: عراق و افغانستان هم از مقاصد مهم صادرات ما بودند، اما متاسفانه با آمدن طالبان، صادرات ما به این کشور دچار مشکل شد. اما ما با اتاق ایران و آفریقا در حال رایزنی هستیم تا بخشی از صادرات کفش را به آفریقا افزایش دهیم، چون آفریقا بیشتر خواهان صندل و دمپایی است و تلاش ما این است که بازار آفریقا را بیش از پیش داشته باشیم.
رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران در ادامه در مورد تفاوت کفش ماشینی و دستدوز بیان کرد: در گذشته برخی تولیدکنندگان کفش به صورت مشخص کفش دستدوز تولید میکردند و برخی کارخانهها مانند کفش ملی، وین و بلا تولیدکننده کفش ماشینی بودند، اما درحالحاضر به روال همه جای دنیا، خیلی از کارخانهها تلفیقی از کفش دستدوز و ماشینی تولید میکنند.
شجری در مورد علت افزایش قیمت کفش دستدوز به خصوص کفش چرم گفت: کفش، یک هنر صنعت است و قیمت آن به میزان کار و زحمتی که تولیدکننده برای تولید آن صرف میکند بستگی دارد با این حال در مناطق بورس کفش مانند امامزاده حسن، خیابان انقلاب، سرچشمه و حتی خود خیابان فردوسی قیمت کفشهای نرمال بین یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و در مناطق دیگر حتی کفش چرم زیر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم داریم با این وجود، قیمت برخی کفشهای خاص و برند که زحمت بیشتری بردهاند بالاتر است. چون برای مثال، اگر کارگاهی که روزی ۳۰۰ کفش تولید میکند بخواهد کفش خاص تولید کند روزی ۳۰ عدد هم نمیتواند تولید کند. از طرف دیگر، توجه داشته باشید که قیمت چرم خیلی با قیمت زیرههای از پیش ساخته شده فرق دارد.
منبع: همشهری