صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزارت دفاع از آغاز مراحل ساخت «سریر» خبرداد

  • کد خبر: ۱۹۹۹۴۶
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک تثبیت خواهد شد و پرتاب‌های متعدد خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحمد حسینی مونس مهمان امروز - چهارشنبه - برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما به تشریح پیشرفت‌ها و دستاورد‌های وزارت دفاع در حوزه فضایی پرداخت و افزود: ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است و طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

وی با بیان این‌که «پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک تثبیت خواهد شد و پرتاب‌های متعدد خواهد داشت»، گفت: ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است و طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

وی درباره پرتاب موفق کپسول زیستی کاووس طی سخنانی اظهار داشت: نهاد‌ها و دستگاه‌های متعددی در حوزه فناوری فضایی فعال هستند که ذیل شورای عالی فضایی فعالیت می‌کنند.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع افزود: وزارت دفاع یکی از نهاد‌هایی است که نقش اساسی و پر اثری در حوزه فضایی دارد و تمامی بخش‌های چرخه فناوری فضایی در وزارت دفاع شکل گرفته است. در ۱۵ سال گذشته پیشرفت‌های خوبی حاصل شده و وزارت دفاع در تعامل با سازمان فضایی و شورای عالی فضایی در حال ایفا کردن نقش خود است.

وی با بیان این‌که «در ۱۵ سال گذشته پیشرفت‌های خوبی در بخش فضایی ایجاد شده است»، گفت: کلیدی‌ترین عنصر در چرخه فضایی، پرتابگر است. در حوزه پرتابگر تنها ۹ کشور فعال هستند و این فناوری را در اختیار دارند. حوزه پرتابگر پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد و عمده رشته‌های مهندسی و دانشگاهی در ساخت یک پرتابگر ایفای نقش می‌کنند. حوزه‌های موتور، هدایت کنترل، سازه، سوخت و سایر فناوری‌ها به صورت بومی توسعه داده شده است و در حوزه فضایی سختگیری‌های زیادی می‌شود.

حسینی مونس با اشاره به پرتاب‌های متعدد پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک، اظهار کرد: پرتابگر سلمان برای یک ماموریت خاص طراحی شد و متخصصان ما در بازه زمانی کوتاهی توانستند کاری کنند تا در اولین پرتاب ماموریت خود را به درستی انجام دهد. آنچه سازمان فضایی از ما خواسته این است که پرتابگر بعدی ماباید وزن ۱.۵ تن را با خود به فضا ببرد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع اظهار کرد: پرتاب سلمان یک پرتاب زیرمداری بود و شیئی را در مدار قرار نداد. در این پرتاب ما باید یک محموله را به خارج از جو می‌بردیم تا داده‌های لازم ثبت شود و بعد محموله بازیابی شود. اما پرتاب‌های بعدی ما مداری خواهد بود و باید به سرعت ۳۶۰۰ متر بر ثانیه برسیم تا ماهواره را در مدار قرار دهیم.

وی ادامه داد: در مدار لئو، ماهواره‌بر سفیر و قاصد ماهواره‌های زیر ۵۰ کیلوگرم را در مدار قرار داده‌اند. در حوزه پرتابگر وزن ماهواره‌بر و ارتفاع مداری مهم است. ماهواره‌بر سیمرغ می‌تواند ۲۵۰ کیلو را در ۵۰۰ کیلومتری و ذوالجناح می‌تواند ۲۰۰ کیلو را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهد.

حسینی‌مونس با بیان این‌که «ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است»، گفت: سریر بر مبنای سیمرغ توسعه داده می‌شود و می‌تواند ۱۵۰۰ کیلو محموله را در مدار ۲۰۰ کیلومتری قرار دهد. با استفاده از بلوک‌های انتقال مداری که در حال توسعه در کشور است می‌توانیم از مدار لئو به ژئو برویم و می‌توانیم ماهواره ۱۰۰ کیلویی را به مدار ژئو ببریم. طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع یادآور شد: در کنار پرتابگر، پایگاه‌های پرتاب هم بسیار مهم است که تنها هفت کشور دارای این فناوری هستند. پایگاه امام خمینی را در وزارت دفاع توسعه داده‌ایم که ماهواره‌بر‌های سفیر، سیمرغ، ذوالجناح و سلمان از آنجا پرتاب شدند. پایگاه بعدی در چابهار است و ویژگی‌آن این است که در کنار اقیانوس هند است و می‌توانیم در این منطقه بدون نگرانی از سقوط پرتابگر و خطرات ناشی از آن پرتاب داشته باشیم.

وی همچنین درباره برگزاری جلسات شورای عالی فضایی، گفت: این شورا در دولت سیزدهم دو جلسه و مصوبات خوبی داشته است و با برنامه ده‌ساله‌ای که مصوب شده و با تزریق منابعی که پیش‌بینی شده می‌توانیم در آینده نزدیک شاهد اتفاقات بسیار خوبی باشیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.