صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تاخیر ۷ ماهه بیمه‌ها در پرداخت بدهی‌ها

  • کد خبر: ۲۰۰۶۹۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۳
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس قانون، بیمه‌ها ۶۰ درصد مطالبات‌شان را باید طی یک ماه و تمام مبلغ را طی سه ماه تسویه کنند، اما در حال حاضر هفت ماه در پرداخت بدهی‌ها تاخیر دارند.

به گزارش شهرآرانیوز سعید کریمی افزود: از سویی شورای عالی بیمه اجازه نمی‌دهد تعرفه‌ها به صورت واقعی افزایش یابد، در واقع وقتی خریدار تعیین کننده قیمت باشد اجازه واقعی شدن قیمت‌ها را نمی‌دهد و ارزان‌تر قیمت گذاری می‌کند، زیرا خودش باید پول را پرداخت کند و این اقدام تعارض منافع واقعی است.

وی اظهار داشت: بیمه‌ها طی سالیان گذشته با فشار‌های وارده اجازه واقعی شدن تعرفه‌ها را ندادند و اکنون به جایی رسیدیم که ویزیت پزشک متخصص در بیمارستان دولتی به ۳۷ هزار تومان رسیده و از این میزان ۷۰ درصد به پزشک داده می‌شود و مالیات آن هم کسر می‌شود، یعنی حدود ۲۲ هزار تومان آن هم با تاخیر بیمه ها، به پزشک داده می‌شود.

کریمی تصریح کرد: چرا وقتی بیمه قبل از اینکه حقوق کارمند و کارگر پرداخت شود سهم خودش را کسر می‌کند و با تاخیر هفت ماهه مطالبات بیمارستان‌ها را پرداخت می‌کند، این در حالی است که بیمارستان‌ها با مشکلات جدی مواجه هستند و باید سریع‌تر پولشان پرداخت شود.

بیمه‌ها نمی‌توانند به خاطر نبود منابع از قیمت واقعی فاصله بگیرند

معاون درمان وزارت بهداشت و درمان با تاکید بر اینکه تعرفه‌ها واقعی نیست، گفت: مردم مطالبه گر هستند و قرار نیست که از جیب آن‌ها پولی برداریم، بیمه‌ها باید پولی که تحت عنوان درمان دریافت کردند را صرف درمان کنند البته تعرفه‌ها باید واقعی باشد و از مسیر بیمه پرداخت شود و بر اساس قانون طی یک ماه ۶۰ درصد را پرداخت و طی ۳ ماه تمام مبلغ را تسویه کنند؛ متاسفانه بیمه‌ها همیشه به اصل تعادل منابع و مصارف استناد می‌کنند و می‌گویند، چون منابع نیست، نمی‌توان تعرفه‌ها را واقعی دید. در این رابطه نمی‌توان به خاطر نبود منابع از قیمت واقعی فاصله بگیریم لذا باید فکری برای منابع کنند.

۲۰۰ هزار تومان؛ تنها عایدی پزشک بیمارستان‌های دولتی از هزینه عمل آب مروارید

وی یادآور شد: در حال حاضر هزینه عمل جراحی کاتاراکت (آب مروارید) توسط استاد تمام یا دانشیار در بیمارستان دولتی ۳۲ کا و هر کا ۲۲ هزار تومان است، در واقع هزینه عمل حدود ۶۰۰ هزار تومان می‌شود، اما بر اساس مصوبه شورای عالی حقوق و دستمزد تنها ۴۰ درصد از این مبلغ به پزشک داده می‌شود و با کسر مالیات تنها ۲۰۰ هزار تومان از این پول، آن هم ۷ ماه بعد نصیب پزشک می‌شود؛ آیا با توجه به شرایط فعلی پرداخت این مبلغ منطقی است؟ یک استادیار یا استاد تمام پس از سال‌ها تحصیل با ۲۰۰ هزار تومان عمل چشمی را انجام می‌دهد که اگر عارضه‌ای ببیند باید حدود ۵۰۰ میلیون تومان دیه تنها برای یک چشم پرداخت کند! بنابراین در این رابطه درخواست داریم که تعرفه‌ها برای سال ۱۴۰۳ واقعی دیده شود.

کریمی تصریح کرد: البته کمیسیون بهداشت مجلس قرار شده که به این موضوع ورود کند، همچنین از سازمان برنامه و بودجه هم درخواست داریم که منابع مناسبی را برای تحقق این موضوع پیش بینی کند تا بتوان تعرفه‌های واقعی را در دستور کار قرار داد؛ اگر نسبت به این موضوع توجهی نشود نباید انتظار داشت که پزشک بخش دولتی با انگیزه به کار خود ادامه دهد.

معاون درمان وزارت بهداشت و درمان همچنین اظهار داشت: تعرفه گذاری پرستاری هم همین طور بوده و بر اساس سرانه و وابسته به کا است؛ امیداریم در سال آینده عقب ماندگی که حدود ۲۰ سال گذشته در تعرفه‌ها اتفاق افتاده با تعرفه گذاری مناسب توسط شورای عالی بیمه، سازمان برنامه و بودجه و هیات وزیران جبران شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.