به گزارش شهرآرانیوز، حدود دو ماه تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین مجلس خبرگان، در ۱۱ اسفند باقیمانده و بسیاری از گروههای جامعه منتظرند بدانند که سرانجام انتخابات تمامالکترونیک چه خواهد شد.
برگزاری انتخاباتِ تقریباً تمامالکترونیک در دو دورهی گذشته (اسفند ۱۳۹۸ و خرداد ۱۴۰۰) برای رأیدهندگان تجربهی جدیدی بود و این روش میتواند به تسهیل فرآیندهای متعدد امر انتخابات کمک کند.در آن دوره از انتخابات، احراز هویت رأیدهندگان با استفاده از دستگاههای احراز
الکترونیکی صورت میگرفت، ولی همچنان فرد باید خودش رأیش را بر کاغذ مینوشت و در صندوقِ غیرالکترونیک میانداخت.
ستاد انتخابات کشور اعلام کرده بود در این زمینه ۳ سناریو دارد و در حال جمعبندی با شورای نگهبان است.
در ماده ۱۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده «وزارت کشور موظف است در صورت موافقت شورای نگهبان در اولین انتخابات پس از تصویب این قانون با در نظر گرفتن سهولت رأی دادن، تسریع در شمارش آراء و حضور و مشارکت رأیدهندگان، فرایند رأی دادن و شمارش آراء را در حداقل یکهشتم حوزههای دارای تعدد کرسی مجلس، بهصورت کاملاً الکترونیکی برگزار نماید.»
طبق آخرین اخبار، گفتوگوی ستاد انتخابات و شورای نگهبان رو به پایان است و باید منتظر اعلام نظر نهایی دستگاه مربوطه (شورای نگهبان) ماند.
بهگفتهی ستاد انتخابات کشور، ۳۴ هزار صندوق وجود دارد که امکان برگزاری انتخابات الکترونیک در یکهشتمِ حوزههای انتخابیه دارای تعدد کرسی هست. در این ۳ سناریو از حوزههای دارای تعدد کرسی و بعضا تککرسی استفاده شده است.
این در حالیست که با انتخابات تمامالکترونیک، بسیاری از فرآیندهای اجرایی، شمارش، احراز، تجمیع و ... تسهیل و تسریع شده و دقت و صحت بالاتری بهدست میآید.
با در نظر گرفتن اینکه این امر نیازمند آموزشهای متعدد به عوامل و همچنین رأیدهندگان است، ولی میتواند تجربهی جدید و تازهای در چهلمین انتخابات در ۴۵ سال عمر جمهوری اسلامی باشد.
منبع: تسنیم