به گزارش شهرآرانیوز، شب گذشته روزنامه عبری «یسرائیل هیوم» به نقل از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس مطبوعاتی نوشت: محور فیلادلفیا باید تحت کنترل اسرائیل باشد که شامل منطقه اطراف بین نوار غزه و شهر رفح مصر است.
وی تاکید کرد که هر ترتیبی غیر از آن مورد قبول رژیم صهیونیستی نخواهد بود.
چهارشنبه گذشته آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «یسرائیل بیتنو» (اسرائیل خانه ما است) گفت که حدود یک و نیم میلیون نفر از ساکنان غزه این باریکه را به مقصد صحرای سینا ترک خواهند کرد.
وی در مصاحبه با روزنامه عبری «کالکالیست» مدعی شد: «آنچه در غره میگذرد به خاطر این است که مصریها آن را به یک مشکل اسرائیلی تبدیل کردند و ما به تنهایی قادر به حل مشکل غزه نخواهیم بود.»
لیبرمن که پیش از این به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خدمت کرده، با بیان اینکه اسرائیل باید مشکل غزه را به یک بحران عمومی تبدیل کند، نه خصوصی و صهیونیستها باید به فکر امنیت اسرائیل باشند، خواستار اشغال محور فیلادلفیا و همچنین تخریب دیوارها و تونلها شد.
روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت نیز نوشته بود که یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به همتای آمریکایی خود، لوید آستین، پیشنهاد ایجاد دیواری زیرزمینی در سمت مصر برای جداسازی آن از نوار غزه با بودجه آمریکا را دادهاست.
این روزنامه توضیح داد که طول دیوار پیشنهادی ممکن است به ۱۳ کیلومتر برسد و شامل حسگرها و فناوریهایی برای تشخیص احتمال حفاریهای قریب الوقوع در نزدیکی آن باشد.
کانال عبری «I ۲۴ NEWS» نیز تحلیلی درباره محور مرزی فیلادلفیا با مصر منتشر کرد و اینکه آیا این «خط قرمز قابل عبور» است یا خیر.
«آی ۲۴» اشاره کرد که «با وارد شدن به سومین ماه جنگ اسرائیل علیه غزه و با گسترش عملیات اسرائیل در سراسر نوار غزه، محور «فیلادلفیا» واقع در مرز مصر و نوار غزه به خط مقدم بازگشت».
در مقابل، قاهره نسبت به انجام هرگونه عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه حائل که ساکنان غزه را به فرار دسته جمعی به مصر تحت فشار بمباران و بسته شدن سوق میدهد، هشدار داد؛ موضوعی که مصر آن را حاکمیتی میداند و برای آن خط قرمزی است که نمیتوان از آن عبور کرد.
محور فیلادلفیا یا محور صلاح الدین از دریای مدیترانه در شمال تا گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب در طول مرز مصر با نوار غزه امتداد دارد که حدود ۱۴ کیلومتر است.
معاهده صلحی که مصر در سال ۱۹۷۹ با اسرائیل امضا کرد و در رسانهها به پیمان «کمپ دیوید» معروف شد، ایجاد یک منطقه حائل در امتداد مرز یا آنچه به عنوان محور فیلادلفیا شناخته میشد را تعیین کرد.
منبع: ایسنا