صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان عمران خراسان رضوی گفت: تورم‌های موجود در بخش ساخت و ساز از جمله پرداخت عوارض و هزینه‌های تامین اجتماعی از دیگر عواملی است که در کاهش ساخت و ساز‌ها تاثیر داشته است. این عوامل حتی باعث شده در برخی مناطق شهرافزایش قیمت غیر واقعی داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، صنعت ساختمان و ساختمان سازی طی سال‌های گذشته فراز و نشیب های زیادی را سپری کرده است. افزایش بهای تمام شده تولید در این صنعت و جهش قیمت ها در این صنعت باعث خروج سرمایه گذار از این بخش شده است.

ادامۀ رشد هزینه ساخت از ناحیه افزایش دستمزد‌ها، تورم زمین و به‌ خصوص رشد قیمت مصالح ساختمانی، سه عاملی هستند که هرچند در ظاهر از درون بازار مسکن؛ اما تحت‌تاثیر متغیر‌های بیرونی اثرگذار بر این بازار؛ سبب افزایش قیمت تمام‌شده مسکن می‌شوند. در این میان، ردپای ریسک‌های غیراقتصادی و اقتصادی؛ جهش ارزی و تشدید انتظارات تورمی در رشد هزینه‌های ساخت‌وساز؛ مانند سال‌های اخیر به‌خصوص یک‌سال گذشته، رصد می‌شود.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی مهندسان عمران خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با بیان اینکه مشاوران نظام مهندسی از فشار‌های بیش از حد سازمان تامین اجتماعی در صنعت ساختمان گله دارند در این باره تصریح کرد: صنعت ساختمان جزء تنها صنعت‌های پویای کشوراست. متاسفانه طی سالیان گذشته به دلایلی سرمایه گذاری در این صنعت کم شده است. تورم‌های موجود در بخش ساخت و ساز از جمله پرداخت عوارض و هزینه‌های تامین اجتماعی از دیگر عواملی است که در کاهش ساخت و ساز‌ها تاثیر داشته است. این عوامل حتی باعث شده در برخی مناطق شهرافزایش قیمت غیر واقعی داشته باشیم.

به گفته دانیال محمدزاده شادمهری، هزینه‌های بالای تامین اجتماعی نرخ ساختمان سازی را بالا برده است که همین امر باعث می‌شود به مرور سرمایه گذاری در بخش ساختمان کم و کمتر شود.

وی گفت: مسلما بسته‌های تشویقی از سوی شهرداری‌ها و کاهش بروکراسی در روند رسیدگی به پرونده‌ها انگیزه بسیار خوبی برای این بخش صنعت و ساختمان سازی است و درواقع دولت در سطح کلان باید این دسته حمایت‌ها بیشتر از گذشته کند تا با کاهش بهای تمام شده انگیزه برای ساخت و ایجاد بستر سرمایه گذاری را بیشتر کند.

محمدزاده تاکید کرد: اگر این اقدامات در حوزه صنعت ساختمان اتفاق نیافتد مسلما در سال‌های آتی شاهد افت بیشتر در صنعت ساخت و ساز خواهیم بود. در واقع در ساخت  ساختمان، صد‌ها خانوار در آن نقش دارند که اگر این صنعت، ساخت و ساز و سرمایه گذاری را از دست بدهد صد‌ها خانوار دچار مشکل می‌شوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.