به گزارش شهرآرانیوز، بهروز بنیادی افزود: این جلسه با هماهنگی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و حضور بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل صحن مجلس با رعایت موازین بهداشت فردی و حفظ فاصله صورت گرفت.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده از سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پرشکی در ابتداء جلسه در باره اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با شیوء کرونا، افزود: ششم بهمن به طور رسمی اولین اعلام خطری بود که از سوی سازمان جهانی بهداشت به همه کشورها داده شد، وزارت بهداشت هم به وزیر خارجه نامه ای را ارسال کرد و در این نامه محدودیت ورود کلیه اتباع خارجی به ویژه مسافرانی را که از مبدا چین وارد کشور می شوند، درخواست کرد، همزمان درخواست شد که مرزهای مختلف زمینی، هوایی و دریایی برای ورود مسافران کنترل شده و مسافران دارای گواهی سلامت باشند. اما اینکه: دستگاههای متولی چگونه به وظایف خود عمل کردند جای بحث دارد که با توجه به بروز و شیوع بیماری در کشور نشان میدهد که دستگاههای متولی به هشدارهای وزارت بهداشت توجه کافی نداشته اند که با تشخیص اولین بیماران مبتلا به کرونا به طور تخصصی با کیت آزمایشگاهی در ۲۹ بهمن ماه در شهر قم، بحث به صورت علنی تر دنبال شده و هشدارها جدی تر گرفته شده پس از آن نیز ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت مصوبه شورای عالی امنیت ملی فعالیت خود را آغاز کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: در گزارش وزیر بهداشت درباره چرایی قرنطینه شدن با نشدن قم و همچنین شیوع بیماری در سایر استان ها، عدم محدودیت در پروازهای خارجی اشاره شد و دکتر نمکی با توجه به اینکه انرژی زیادی از وزارت بهداشت برای تهیه اقلام و لوازم موردنیاز از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای پرسنل درمانی و بهداشتی کشور و سایر مردم گرفته شد، گلایهمند بودند.
وی گفت: با محدودیتهایی که در حال حاضر در پروازها و حتی پروزاهای باری وجود دارد، در تهیه تجهیرات دچار محدودیت هستیم البته راهکارهایی پیش بینی شده است.
نماینده کاشمر بردسکن خلیل آباد کوهسرخ افزود: در این جلسه تاکید شد مردم حتما هشدارها و توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا را جدی بگیرند و حتی المقدور از خانه های خود خارج نشوند؛ مردم با طرح ملی بسیج کرونا همکاری کنند و برای قرنطینه خانگی اختیاری خود تصمیم بگیرند در غیر اینصورت هر اندازه که برای تهیه تختهای بیمارستانی و تجهیرات پزشکی تلاش کنیم باز هم ممکن است دچار مشکل شویم؛ جدی نگرفتن هشدارها ممکن است شرایط را سخت کند و ممکن است با وضعیتی که اکنون در گیلان و قم جاری است در سایر نقاط روبرو شویم.
وی در ادامه با بیان اینکه نمایندگان پیشنهاداتی را برای تامین مالی این شرایط در حوزه حساس سلامت مطرح کردند، افزود: نمایندگان درخواست کردند سران سه قوه تصمیم بگیرند از طریق صندوق ذخیره ارزی برای این مهم اقدام شود و ۲ تا ۳ میلیارد دلار در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد تا در شرایطی که در سطح بین المللی با آن مواجه هستیم، بتوانیم در این فضای رقابتی اقلام و تجهیزات و داروهای مورد نیاز را تامین کنیم. همچنین صدور مجوز برای استخدام حداقل ۴۰۰۰ پرستار و تبدیل وضعیت نیروهای تبصره ای و شرکتی به رسمی را خواستار شدند.
بنیادی ادامه داد: در این جلسه همچنین بر نقش نظارتی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی تاکید شد که با اعتماد به وزارت بهداشت و دانشگاه های نگاه کنند؛ در این شرایط سخت، مسائل نظارتی باید انجام شود، اما باید فراغ فکر برای مدیران تصمیم گیر کشور فراهم شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به پیشنهادات مطرح شده درباره محدودیت های سفر نیز گفت: در این جلسه همچنین بر قطع سفرها تاکید شد؛ باید به مردم آموزش داده شود و برای جلوگیری از آلودگی مبادی وروردی استان های کمتر آلوده تحت کنترل قرار گیرد و خروجی استان های درگیر برای خروج افراد مبتلا و مشکوک به بیماری کنترل شود.
همچنین بر فعالیت هر چه بیشتر وزارت امور خارجه در این زمینه تاکید شد؛ سفرای کشورمان درکشورهای مختلف جهان باید هر چه در توان دارند برای تامین امکانات مورد نیاز کشور به کار گیرند و از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در حد توان استفاده شود؛ رییس مجلس و همچنین گروه های دوستی پارلمانی با استفاده از دیپلماسی عمومی برای این منظور هم فعالیت نمایند.
وی با اشاره به تعطیلی دستگاه های اجرایی کشور در شرایط کنونی گفت: تاکید شد این تعطیلی ها یکنواخت باشد و هر تصیمی که برای کشور گرفته می شود باید یکسان باشد، عدم هماهنگی سبب بی توجهی مردم به تصمیمات اتخاذ شده می شود.
بنیادی با اشاره به ضروت هماهنگی بیشتر بین وزاتخانهها و دستگاهها به عنوان یکی از موضوعات جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با وزیر بهداشت گفت: در این جلسه ضرورت فرماندهی ارشد برای این منظور پیشنهاد شد؛ همه متفق القول بودند این فرماندهی یا به شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه یا شخص رییس جمهور سپرده شود زیرا هنوز برخی دستگاه هاخطر بیماری را بطور جدی دریافت نکردند و ممکن است هماهنگی لازم را نداشته باشند و دوشادوش وزارت بهداشت به وظایف خود عمل نکنند.
وی افزود: در صحبت های نمایندگان بر حمایت از اقشار آسیب پذیر و کسب و کارهای خرد برای حداقل دو ماه آینده تاکید شد، زیرا لازمه رعایت قرنطینه خانگی توسط مردم منوط به آرامش فکری آنان در تامین نیازهای معیشتی است؛ تمام نمایندگان از تلاش همه جامعه خدوم سلامت تقدیر و تشکر فراوان نمودند و برتامین تجهیزات حفاظت فردی این عزیزان توسط دولت تاکید زیادی نمودند.