صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بختک کرونا بر سر طلای سرخ

  • کد خبر: ۲۰۴۲۶
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸
شیوع ویروس «کووید ۱۹» سبب کاهش صادرات زعفران شده است
امیررضا وثوقی - بسته شدن برخی از مرز‌های صادراتی و کاهش تعداد پرواز‌های تجاری به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران، بازار کالا‌های صادراتی کشور را تحت‌تأثیر قرار داده است. یکی از محصولاتی که در روز‌های اخیر صادراتش تحت‌تأثیر کرونا قرار گرفته، زعفران است. هرچند با مذاکرات انجام‌شده برخی از مرز‌های مشترک با کشور‌های همسایه باز شده است و با حفظ نکات ایمنی تردد ادامه دارد، به گفته غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی، محدودیت‌های اعمال‌شده سبب شده است اکنون میزان صادرات صادرکنندگانی که به طور میانگین ماهانه ۱۰ کیلوگرم زعفران به سایر کشور‌ها صادر می‌کردند به ۲ تا ۳ کیلوگرم در ماه کاهش یابد.
عضو شورای ملی زعفران نیز در گفتگو با شهرآرا با اشاره به تأثیر کرونا بر صادرات زعفران گفت: اکنون شاهد سقوط شدید قیمت‌ها در بازار زعفران نیستیم. کاهش قیمت زعفران در حد کیلویی یک میلیون تومان است که اهل فن و کارشناسان این نوسان قیمتی را در بازار طبیعی می‌دانند و فعلا جای نگرانی نیست. اکنون قیمت هر کیلوگرم زعفران بین ۶ تا ۹ میلیون تومان است.
علی حسینی افزود: تولیدکنندگان زعفران پس از شیوع جدی کرونا در کشور در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند تا زحمت‌ها و دست‌رنج یک سالشان از بین نرود، اما اگر شرایط ادامه‌دار باشد و کشاورزان نتوانند در مقابل فروش این محصول مقاومت کنند، با سیل فروش زعفران با قیمت پایین‌تر مواجه خواهیم شد که این مسئله به ضرر کشاورزان است.
وی در خصوص راه‌حل پیشنهادی برای عبور از بحران صادرات زعفران گفت: ما باید انبار‌هایی در چند کشور انتخاب می‌کردیم تا لنگرگاهی برای صادرات زعفران کشور باشند. تحقق این مسئله سبب می‌شد تا امروز دغدغه انتقال زعفران به خارج از کشور را نداشته باشیم. برای مثال فعالیتی که شرکت‌های خوردوسازی انجام می‌دهند مشابه همین اتفاق است. آن‌ها با ایجاد سایت فروش در کشور‌های هدف به توزیع و فروش محصولات خود به صورت مستقیم می‌پردازند.
عضو شورای ملی زعفران با اشاره به نقش صادرات در تعیین قیمت‌ها و تأثیر ناچیز مصرف داخلی در نوسان قیمت زعفران گفت: مشتری‌های عمده زعفران ما دبی، ایتالیا و چین‌اند که هر ۳ به دلیل شیوع کرونا واردات از کشور ما را محدود کرده‌اند، اما در روز‌های آینده با راه‌اندازی مجدد پرواز‌های هوایی به دبی بخشی از مشکلات فعلی حل خواهد شد.
وی تأکید کرد: اگر ما در این کشور‌ها مراکز انبار زعفران داشتیم، دیگر نگران چنین مشکلاتی نبودیم. وی بیان کرد: زعفران به جز بحث ارزآوری با معیشت هزاران خانوار مرتبط است، ازاین‌رو باید تلاش کنیم صادرات این محصول آسیبی نبیند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.