صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیا وزارت بهداشت قانون افزایش ظرفیت پزشکی را متوقف می‌کند؟

  • کد خبر: ۲۰۶۱۰۵
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
وزیر بهداشت از تصمیم این وزارت‌خانه برای نادیده‌گرفتن قانون افزایش ظرفیت پزشکی در سال آینده خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، بهرام عین‌اللهی در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به قانون افزایش ظرفیت رشته پزشکی گفت: «ما باید با توجه به زیرساخت‌هایی که داریم، این مصوبه را اجرا کنیم. در حال حاضر نیز ظرفیت ما پر شده و بیش از این امکان افزایش ظرفیت نیست. چرا که این دانشجویان نیاز به کلاس آموزشی دارند، باید به اندازه‌ی کافی بیمار ببینند و…»

وی در پاسخ به این‌که وزارت بهداشت چه تصمیمی در این زمینه دارد، خاطر نشان کرد: «ما تصمیم داریم تا در پیشنهادی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، اجرای این مصوبه را در سال آینده متوقف کنیم.»

وزیر بهداشت در مورد علت این اقدام نیز گفت: «علاوه بر کمبود زیرساخت، بیمار هم لازم است. دانشجو‌های پزشکی برای کسب تجربه نیازمند بیمار دیدن هستند.»

عین‌اللهی برنامه وزارت بهداشت در این زمینه را نیز این‌گونه تشریح کرد: «ما قصد داریم هر زمان که به تعادل برسیم پیگیر این مصوبه باشیم.»

قانون افزایش ظرفیت پزشکی دوسال پیش از این در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود. ریاست این شورا برعهده سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشور، است.

همچنین باقری‌فرد در این برنامه تلویزیونی به بررسی ابعاد مختلف افزایش ظرفیت پزشکی در کشور پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به تصویب ماده واحده افزایش ظرفیت پزشکی عمومی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۰، گفت: «در این مصوبه آمده که از سال ۱۴۰۰ هر سال باید ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی افزوده شود. با توجه به لازم‌الاجرا بودن مصوبات این شورا، از سال ۱۴۰۱ طبق همین اعداد و حتی بیش‌تر از آن را وزارت بهداشت پذیرش کرد.»

وی در ادامه از بند‌های دیگر این مصوبه نیز سخن به میان آورد و افزود: «این مصوبه مراجع دیگری هم دارد. وزارت بهداشت به تنهایی مسئول اجرای این طرح نیست. در این مصوبه آمده که سازمان برنامه و بودجه بایستی بودجه لازم را به وزارت بهداشت پرداخت کند تا بتواند زیرساخت‌ها را تکمیل نماید. سازمان امور استخدامی نیز موظف شده که مجوز لازم برای جذب استاد را به وزارت بهداشت بدهد.»

این استاد دانشگاه ضمن گلایه از عمل نکردن این سازمان‌ها به وظایف قانونی خود، خاطر نشان کرد: «در سال ۱۴۰۱ افزایش ظرفیت اجرایی شد. در حالی که نه امکانات آموزشی و نه استاد جدیدی به دانشگاه‌ها افزوده نشده بود. ما با امید به تخصیص بودجه لازم، تعهدات سال ۱۴۰۲ را نیز اجرایی کردیم. در مقابل، اما باز هم هیچ بودجه‌ای برای دانشجویان جدید به وزارت بهداشت پرداخت نشد.»

باقری فرد در پاسخ به این سوال که آیا امکان توقف موقتی در اجرای این طرح وجود دارد نیز گفت: «در حال حاضر آقای دکتر خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، رویکرد خوبی به مسائل پزشکی دارند. به همین دلیل از هفته آینده جلساتی را با این شورا در حضور روسای چند دانشگاه منتخب کشور برگزار خواهیم کرد. ما طرح‌های چندگانه‌ای را برای پیشنهاد آماده کرده‌ایم. به هر حال با توجه به بن‌بستی که در حوزه آموزش پزشکی کشور به وجود آمده ما امیدواریم که با یک تعامل سازنده بتوانیم از دامنه‌دار شدن این مشکل در سال‌های آینده جلوگیری نماییم.»

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.