به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه ششمین جشنواره تولید ملی و رسانه که یکشنبه شب با حضور مدیران اقتصادی، مسئولان استانی و جمعی از فعالان عرصه رسانه و خبر برگزار شد، اظهار کرد: در استان خراسان رضوی ظرفیتهای بالایی وجود دارد که حتی توسط خودمان نیز شناخته نشده است. از تولید علم در حوزه صنایع دانشبنیان گرفته تا مسائل پزشکی و کشاورزی که رسانه باید به این زمینهها توجه کند و این چشماندازها برای مردم تبیین شود.
وی ادامه داد: هیچکس منکر وجود مشکلات در این عرصهها نیست و ماهیت ساختاری کمیسیون اصل ۹۰ هم آن است که تقریباً از هیچ حوزه غافل نباشد. با این حال، این را به جرئت میگویم که واقعاً منصفانه نیست تصویر سیاهی از جایگاه امروز ایران اسلامی ارائه شود. بسیاری از مشکلات امروز به خاطر سوءمدیریتها، تحریمها و البته خودزنیهایی است که جوانان و بخش خصوصی را سرخورده میکند. باید از این بروکراسی غلط و چالشهای داخلی گذر کرد تا پیشرفت برای همه حاصل شود و رسانه تکلیف دارد نورافکنها را بر روی کسانی روشن کند که از خلأهای موجود احساس امنیت میکنند و خلاف قانون، منافع خود را به پیش می برند.
فیروز ابراهیمی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه این مراسم با تأکید بر اینکه خراسان رضوی از جمله استانهای پیشرو در حوزه رسانه محسوب میشود، گفت: در این استان، یک برند تجاری به نام روزنامه خراسان با قدمت بیش از یک قرن، قدیمیترین نام تجاری در کشور محسوب میشود که فعالیت مستمر و پایدار اقتصادی داشته است.
وی افزود: به استناد آخرین آمار سرشماری رسمی، در این استان بیش از ۱۹۵ هزار خانواده تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که بیش از ۶۸۰ هزار نفر و حدود ۱۲ درصد از جمعیت استان را در بر میگیرد. بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار حاشیهنشین در مشهد زندگی میکنند که اینها هم بیش از ۲۶ درصد جمعیت مشهد را در بر میگیرد. یک قرائت از این عزیزان آن است که اینها نیازمند کمکهای کلان هستند و قرائت مهمتر آن است که به نسبت سایرین نقش بسیار کمتری در چرخه تولید دارند.
رئیس خانه صمت خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت حمایت ملی از مشهدالرضا (ع) خاطرنشان کرد: بار ۹۰ درصد از بهداشت و درمان شرق کشور را خراسان رضوی بر عهده دارد. بخش قابلتوجهی از جمعیت چند میلیون نفری مهاجران به کشور نیز در این استان و بهخصوص در مشهد ساکن هستند. بهموازات همه اینها، درآمد ثابت استان نیز ثابت میکند که این خطه از کشور بر پایه نقشآفرینی ملی، نیازمند حمایتهای ملی و توجه فراگیر است، زیرا امروزه در برخی عرصهها همچون انرژی به روزهای بدون بازگشت رسیدهایم و یکبار برای همیشه، اگر دولت بنای حمایت و رونق تولید را دارد، باید بدون تعارف و با همه توان پایکار بیاید.
امیررضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در ادامه این مراسم با تأکید بر ضرورت حفظ روحیه مطالبهگری در اصحاب رسانه گفت: مطالبهگری خیلی خوب است. این یک استاندارد غیرقابل کتمان است که باید در رسانه همیشه وجود داشته باشد، اما اصحاب رسانه و قلم باید همیشه مراقب باشند که تولیدکننده و صنعتگر هموطن و ایرانی را در معرض تحقیر قرار ندهند.
وی بیان کرد: به طور مثال، مدتهاست که معادن در قالب مزایده واگذار میشوند و انعکاس شفاف و کامل این فرآیند که برای مردم ثابت کند همه چیز بدون درنظر گرفتن وابستگیها و رانت صورت میگیرد، مسئولیت مهمی است که بر عهده رسانهها قرار دارد. همه اینها امروزه از طریق سامانههای شفاف و هوشمند انجام میشود و پرداختن به آن، تصویر دلگرمکننده و روشنی را پیش چشم مردم قرار میدهد.
مدیرکل صمت استان با بیان اینکه ۴۴ واحد صنعتی در سال جاری شاهد رشد بیش از ۳۰ درصدی در تولید و صادرات بوده اند، تصریح کرد: رشد تولید به صورت پیوسته در جریان است، اما رینگسازی با ۸۷ درصد، پارچههای مخمل و رومبلی با ۳۰۰ درصد، صنایع دارویی با ۴۵ درصد، شیشههای نشکن با ۷۰ درصد و تجهیزات الکترونیکی با ۹۰ درصد از جمله صنایع پویا و فعال استان هستند که ثابت میکند چرخه تولید معطل حمایتهای دولتی نیستند.
احسان خانه آباد، رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه امام رضا (ع) هم در این همایش با بیان اینکه تلاشهای بسیاری برای حمایت از تولید در جریان است تا سد تحریمها شکسته شود، تصریح کرد: تقریباً همه شهرکهای صنعتی در کشور بعد از دفاع مقدس و در دهه هفتاد ساخته شدهاند. صنعت این کشور درحالی با رقبای خارجی رقابت میکند که سابقه فعالیتش از ۵۰ سال فراتر نمیرود. این بیانگر استعداد و ظرفیتی است ثابت میکند صنایع ایران، جوان و خوش آتیه هستند و اگر موردحمایت قرار بگیرد، میتوانند بهعنوان یک میدان پیشرو و پیشتاز در عرصه جهانی مطرح باشند.
وی تأکید کرد: هیچکس منکر آن نیست که امروزه مشکلات و موانع بسیاری در مسیر رونق تولید وجود دارد، اما شرکتهای بزرگی که امروزه در زمره نخبگان اقتصادی کشور محسوب میشود، اکثراً چهل سال قبل اصلاً وجود نداشتهاند و با این حال، امروز محصولاتشان حتی در بازارهای صادراتی خریدار و خواهان دارد. این یک حقیقت است که اگر قرار است سد تحریمها شکسته شود، باید با وحدت رویه از تولید حمایت کرد.