به گزارش شهرآرانیوز معضل زمینهای رهاشده در حاشیه شهر همواره مورد گلایه و شکایت شهروندان بوده. رهاشدگی این زمینها وضعیت مددجو را برای جولان معتادان متجاهر فراهم کرده است. تا جایی که محور نخست گلایههای مردمی از حضور این افراد است. در همین باره دغدغه ساکنان محله اسماعیل آباد نیز یک زمین رها شده است.
زمین رها شدهای که به گفته ساکنان، محلی برای جولان معتادان متجاهر، دپو زباله و آتش سوزی نخالههای چوبی شده است. همه این موارد در کنار هم آرامش ساکنان محله اسماعیل آباد را مختل میکند. این شرایط نه تنها بر ساکنان این منطقه بلکه بر مجتمعهای تجاری منطقه سپاد نیز تأثیرگذار است.
بسیاری از کسبه این وضعیت را زمینه ساز ناآرامی و کاهش حس امنیت مردم به منظور مراجعه به بازارهای این محدوده میدانند، اما اصل گلایه ساکنان اسماعیل آباد مربوط به زمین واقع شده در محدوده مقابل کلانتری سپاد و جاده اسماعیل آباد است. زمینی که در جوار خیابان طرحچی ۱۱ واقع شده است. بنا به پیامکهای ارسالی شهروندان در مورد وضعیت این زمین، به این محدوده میرویم. از انتهای خیابان طرحچی ۹ وارد زمین میشویم. زمین پر از نخاله و پستی وبلندی است. چندین آلونک در این زمین از سوی معتادان ایجاد شده است و چند معتاد نیز در حال رفت وآمدند. تعدادی از معتادان داخل آلونکها در حال استعمال مواد مخدر هستند.
از بالای بلندی یکی از تپههای زمین میتوان کامل حال و روز این زمین رها شده را دید. چند لکه سوختگی که نشانه آتش سوزی نخالههای چوبی است روی زمین مشاهده میشود. در مسیر رفت نیز چندین کارگاه چوب بری در خیابان طرحچی ۹ وجود دارد. مردم نیز در پیامهای متعدد خود از این چوب سوزی و دود حاصل از آن گلایه کرده بودند. نکتهای که وجود دارد این است که بسیاری از این کارگاهها بدون رعایت استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی، به سوزاندن نخالههای چوب میپردازند. بو و دود سوختن چوبها سبب آلودگی هوا شده است.
این موضوع به تهدیدی جدی برای سلامت اهالی منطقه و حتی مناطق اطراف تبدیل شده است. علاوه بر آن تأثیر منفی بر محیط زیست دارد.
در کنار همین زمین چند خانه مسکونی واقع شده است. به سراغ ساکنان این منازل میرویم تا از وضعیت این زمین پرس وجو کنیم. خانمی که همراه فرزندش در جلو منزلش ایستاده است، دل پری از این زمینها دارد. او در مورد این زمینها این طور میگوید: وضعیت این زمین تبدیل به یک مشکل جدی برای همه شده است. معتادان آلونکها را در اینجا پاتوق کرده اند. حضور آنها به نوعی سبب افزایش جرم و جنایت در این محدوده شده است. از طرفی، کارگاههای چوب بری نیز بدون توجه به محیط زیست، نخالههای چوب را آتش میزنند و هوای منطقه را آلوده میکنند.
این شهروند در ادامه اقداماتی را که ساکنان در این ارتباط انجام داده اند بیان میکند: ما ساکنان این منطقه گروهی تشکیل دادیم تا با مسئولان محلی صحبت کنیم، اما تاکنون هیچ تغییری اتفاق نیفتاده است. ما نیاز به حمایت بیشتر سازمانها و نهادهای مسئول داریم تا این مشکلات را برطرف کنیم. یکی از همسایگان که گفت وگوی ما را میشنود به سمت ما میآید تا از فرصت تریبون مردمی استفاده کند و مشکلات این زمین رها شده را بیان کند.
او میگوید: نیاز به افزایش نظارت پلیس در این منطقه داریم تا فعالیتهای معتادان کاهش پیدا کند. همچنین، باید کارگاههای چوب بری موظف به رعایت استانداردهای زیست محیطی شوند و از آلودگی هوا جلوگیری شود. علاوه برآن باید برنامههای توانمندسازی برای معتادان اجرا شود تا آنها دوباره به جامعه بازگردند. افرادی که به دلیل فقر یا مشکلات روانی گرفتار این آسیب میشوند، نیاز به پشتیبانی دارند تا زندگی مثبتی را آغاز کنند.
اما برای پیگیری وضعیت این زمین رها شده و اینکه چرا این وضعیت وجود دارد به سراغ معاون فنی و اجرایی منطقه ۲ شهرداری مشهد میرویم. محسن قره خانی با بیان اینکه شهرداری متولی جمع آوری معتادان متجاهر نیست، این طور توضیح میدهد: برای این منظور چندین بار طرح مشترک با نیروی انتظامی برگزار کرده ایم، ولی به دلیل نبود منابع مالی و کمبود ظرفیت اردوگاههای ترک اعتیاد، به صورت محدود به جمع آوری معتادان متجاهر اقدام میشود. با این همه و در راستای بهبود شرایط اقدامهایی درباره جمع آوری آلونکهای معتادان صورت خواهد گرفت.
معاون فنی و اجرایی منطقه ۲ شهرداری مشهد درباره نخالههای چوب و آتش سوزی آنها میافزاید: با هرگونه تخلیه غیرمجازی که رؤیت شود یا خودرو در حال تخلیه باشد، حتما برخورد میکنیم و خودرو متخلف به پارکینگ منتقل میشود.
قره خانی بیان میکند: اگر شهروندان خودروهای تخلیه نخاله را مشاهده کردند، پلاک این خودروهای متخلف یا آدرس آن کارگاه را به شهرداری و سامانه ۱۳۷ گزارش دهند، ما از طریق کمیسیون بند ۲۰ شهرداری ورود میکنیم و تشکیل پرونده و پیگیریهای قضایی را انجام میدهیم.