شهرآرانیوز - طبق بیانیه آژانس فضایی اروپا، دانشمندان در حال مطالعه این تصاویر هستند و تجزیه و تحلیل آنها درک ما را از شکلگیری ستارهها و تکامل کهکشانهای مارپیچی ارتقاء خواهد داد.
فقط تلسکوپ فضایی جیمز وب میتواند تصاویر بسیار دقیقی از کهکشانهای نزدیک را در ترکیبی از نور فروسرخ نزدیک و میانی ارائه دهد. این تصاویر وب بخشی از یک پروژه بزرگ و طولانیمدت است که بیش از ۱۵۰ ستارهشناس در سراسر جهان از آن پشتیبانی میکنند.
دوربین NIRCam (دوربین مادون قرمز نزدیک) جیمز وب، میلیونها ستاره را در این تصاویر ثبت کرده است که در طیف رنگهای آبی میدرخشند. در این تصاویر برخی از ستارگان در سرتاسر بازوهای مارپیچی پخش شدهاند، اما برخی دیگر در خوشههای ستارهای محکم به هم چسبیدهاند.
دادههای MIRI (ابزار فروسرخ میانی) تلسکوپ، گَرد و غبار درخشان را برجسته میکند و به ما نشان میدهد که ستارهها کجا قرار دارند. همچنین این تلسکوپ ستارگانی را که هنوز به طور کامل شکل نگرفتهاند نشان میدهد. درواقع آنها هنوز در گاز و غبار هستند.
گازِ بازوهای مارپیچی نیز جزئیاتی را به رنگ قرمز و نارنجی نشان میدهند. ستارهشناسان فاصله این ویژگیها را مطالعه میکنند تا بفهمند یک کهکشان چگونه گاز و غبار خود را پخش میکند. این ساختارها بینشهای مهمی درباره چگونگی تشکیل ستارههای کهکشانها ارائه میدهند.
شواهد نشان میدهند که کهکشانها از داخل به بیرون رشد میکنند؛ یعنی تشکیل ستارهها از هسته کهکشانها شروع میشود و بعد در امتداد بازوهای آنها گسترش مییابد و از مرکز دور میشود. هر چه یک ستاره از هسته کهکشان دورتر باشد، احتمال جوانتر بودن آن بیشتر است. در مقابل، نواحی نزدیک به هستهها که با نور آبی روشن ظاهر میشوند، جمعیتی از ستارگان مسنتر هستند.
در ادامه میتوانید برخی از این تصاویر را ببینید: