صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وجود ۶۰ ماده معدنی در خراسان رضوی | دریافت ۱۰ همت حقوق دولتی از معادن استان

  • کد خبر: ۲۱۵۳۰۴
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
مدیرکل صمت خراسان رضوی گفت: شناسایی بیش از ۶۰ ماده معدنی در خراسان رضوی، این استان را به استانی معدن‌خیز تبدیل کرده است.

امیررضا رجبی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: شناسایی نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن ذخایر معدنی جدید از جمله اقدامات شاخص در دولت سیزدهم بوده است. در بخش اکتشاف و استخراج خوشبختانه رشد صددرصدی را شاهد بوده‌ایم.

وی افزود: در حوزه گواهی کشف نیز ۵ دوره مزایده در دو سال اخیر برگزار و ۳۶۰ مورد بهره‌برداری از معادن واگذار شد. این موضوع منجر به افزایش حقوق دولتی نیز شد. یکی از بزرگ‌ترین مزایده‌های معدنی در استان مربوط به معدن ققنوس در منطقه خواف بود و به بهره‌بردار جدید واگذار شد.

وی گفت: ظرفیت سنگ آهن در استان از ۱۷ میلیون تن به ۲۵ میلیون تن در دو سال اخیر رسید و رشدی نزدیک به ۵۰ درصدی پیدا کرد.

مدیرکل صمت خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه اتفاق مثبت دیگر آغاز نقشه‌برداری پهپادی از معادن  استان خراسان رضوی بود، ابراز کرد: این روش به دقت اندازه‌گیری مواد معدنی را افزایش می‌دهد. تقریبا برای ۱۵۰ تا ۱۶۰ معدن تاکنون نقشه‌برداری پهپادی انجام شده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم دو کارگروه ملی تعامل کشوری با محیط زیست و منابع طبیعی در مشهد ایجاد شد که بخشی از مسیر‌هایی که سال‌ها بسته بود، خوشبختانه باز شد.

رجبی خاطرنشان کرد: دریافت حقوق دولتی از معادن استان در دولت سیزدهم رشد خوبی پیدا کرد و به حدود ۱۰ همت رسید. در حالی که این عدد در سال ۱۴۰۰، ۸۰۰ میلیارد تومان بود. بخشی از این دریافت حقوق دولتی به خاطر افزایش دقت‌های اندازه‌گیری معادن و بخشی نیز تغییر پایه‌های محاسباتی بود.

وی گفت: طبق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن، ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن باید وصول شده و برای توسعه عمران و زیرساخت‌های شهرستانی که معدن در آن وجود دارد، برگردد. برای اولین بار در دو سال اخیر این تبصره انجام شد و از این محل بیش از ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد تومان به استان بازگشت.

مدیرکل صمت خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: اقدام مثبت دیگر در حوزه اکتشافات، نقشه‌برداری هوایی بود که در بردسکن و سبزوار تا عمق ۸۰۰ متری مواد معدنی شناسایی شده‌اند و نتایج آن تا یک سال آینده استخراج و دارایی‌های استان به لحاظ مواد معدنی شناسایی می‌شود. این اتفاق نیز برای اولین بار در حال وقوع است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.