به گزارش شهرآرانیوز، موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در گفتگو با برنامه تلویزیونی "گفتگو" گفت: با پیروزی انقلاب، امام راحل(ره) براساس احکام اسلامی، تصمیمگرفتند اداره امور شهر و روستا را به مردم واگذار کنند.
وی افزود: چند اصل در قانون اساسی پیرامون شوراها و نقش پررنگ مردمی آمده که نشان از اهمیت شوراها دارد.
حاجی بگلو گفت: تشکیل این شوراها سال ۵۸ به تصویب رسید ولی جنگتحمیلی مانع از تحقق آن شد و سرانجام سال ۱۳۷۸ با فرمان مقام معظم رهبری اولین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا تشکیل شد.
وی افزود: نگاه شوراها این بوده که امورات شهر و روستا را نمایندگان مردم عهدهدار شوند و موضوعات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، رفاهی، آموزشی و غیره تأمین کنیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: شوراها باید نگاه عدالتمحور داشته باشند و با حضور و نقشآفرینی مردمی به دنبال تحقق این مهم باید باشیم. در عرصه شوراهای شهر و روستا، پیوسته در به دنبال فتح قله مشارکت مردمی هستیم ولی همچنان تا رسیدن به قله فاصله داریم. آنچه مسلم بوده این است که مدیران در سطوح مختلف باید شوراباور باشند.
رئیس شورای اسلامی استان خراسان رضوی گفت: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالتمحوری در شهر مشهد بوده و سعی کردیم با تعریف پروژههای زودبازده، نقش مردمی را در این پهنهها پررنگ کنیم. با همین نگاه، حدود نیمی از اعتبارات شهرداری را طی سنوات اخیر به مناطق حاشیه شهر و مناطق کمبرخوردار بردیم.
وی افزود: با روند کنونی، در آینده نهچندان دور مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر در مشهد نخواهیم داشت و شاهد توزیع عادلانه ثروت شهر میشویم.
حاجی بگلو گفت: یکی از مصوبات شورای شهر، شفافسازی حقوق و مزایای دریافتی مدیران شهرداری بود چراکه باور داریم مردم باید در جریان این موضوع و مطلع باشند و واهمهای نباید داشته باشیم. همه ما برای مردم آمدهایم و پرداختیها هم که براساس قوانین و مقررات و احکام است.
وی افزود: اگر شفاف نشود مردم سوء ظن خواهند داشت و امیدواریم شهرداری نسبت به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشد.
سخنگوی شورای اسلامی مشهد گفت: براساس وظایف مصرح در آییننامه داخلی شورای استان، مکلف به پیگیری مسائل و مشکلات شهرهای مختلف و روستاها و مطالبات مردمی از نهادهای متولی هستیم. برهمین اساس، هرماه مدیران کل استان را برای ارائه گزارش و پاسخگویی به مسائل و مشکلات به جلسه علنی استان دعوت میکنیم.
وی افزود: متاسفانه گاه شاهد مداخله بیش از حد برخی مدیران در امور شوراها هستیم و به خود اجازه دخالت میدهند که خلاف قانون است. بهعنوان مثال، بخشداران تصمیمات و سیاستهای دولت را دنبال میکنند و به دنبال اهداف خود میباشند که موجب میشود تصمیمات شوراهای شهر و روستا را رد و یا دستخوش تغییرات میکنند.
حاجی بگلو افزود: حوزههای دولتی باید با شوراها همسو باشند و اعضای شورای شهر و روستا، دسترسی آنی به مدیران داشته باشند چراکه وظیفه نظارتی دارند. شرایط کنونی به نحوی است که با رویکرد مردممحوری شوراها که در قانون ذکر شده، تناقض دارد.