به گزارش شهرآرانیوز، نادر بذرافشان درباره اعتراضهای شکلگرفته در صنف طلا و جواهر توضیح داد و در پاسخ به انتشار اخبار و اطلاعات غلط درباره اعتراض طلافروشان گفت: برخی مدعی هستند چون قیمت طلا کاهش یافته است، طلافروشان نمیخواهند طلاهایشان را بفروشند یا برخی دیگر میگویند طلافروشان مالیات پرداخت نمیکنند و میانگین مالیات پرداختی آنها ۹.۶ میلیون تومان است که هیچکدام از این اطلاعات صحت ندارد و این ارقام مربوط به مالیات ابرازی است.
او افزود: میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان رقمی از ۱۵ میلیون تومان تا چندین میلیارد تومان است؛ به این معنا که با توجه به سطح فعالیت طلافروشان این مالیات به طور میانگین حداقل ۱۵ میلیون تومان است و در مورد برخی فعالان این صنعت شامل چندین میلیارد تومان میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا تهران درباره اعتراضهای شکل گرفته در این صنف به همشهری آنلاین گفت: دی ماه سال گذشته و به دنبال اجرایی شدن سامانه جامع تجارت اعتراضهایی در زمینه ابهامات موجود در این سامانه شکل گرفت. همکاران من در همان زمان پرسشها و سوالاتی درباره نحوه کاکرد این سامانه داشتند و خواستار برخی اصلاحات در این سامانه بودند.
او با بیان اینکه دی ماه پارسال قرار شد که پس از یک دوره سه ماهه چالشهای موجود برطرف و به ابهامات پاسخ داده شود افزود: درآن دوره نشستهای مختلفی با مسولان ذیربط برگزار و طی نامه نگاریهای زیادی که انجام شد، مسایلی از قبیل ثبت سرمایه و ثبت آنی معاملات و شرایط خاصی که صنعت طلا و جواهر با سایر صنایع دارد مطرح شد، اما با وجود ابهامات و پرسشهایی که در زمینه کارکرد این سامانه وجود داشت پاسخ مناسبی دریافت نشد.
بذر افشان ادامه داد: پس از پایان تعطیلات نوروز وزارت صنعت نامهای به تمام اتحادیهها در تمام استانها ارسال کرد و از پایان مهلت سه ماهه و الزامی شدن ثبت سرمایه و معاملات در این سامانه خبر داد. اما نکته اینجاست که در سه ماه گذشته همکاران من در صنف طلا وجواهر هیچ واکنشی برای پاسخ به ابهامات و اطلاع رسانی در این باره دریافت نکردند و همین موضوع بار دیگر منجر به اعتراض همکاران من در تهران و برخی شهرهای دیگر شد.
بذرافشان افزود: البته ما تعطیل شدن واحدهای صنفی را تایید نمیکنیم و از همکاران خود میخواهم نسبت به بازگشایی واحدهایشان اقدام و در کمال آرامش حقوق صنفی خود پیگیری کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان وسازندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد:، اما مسولان هم باید در نظر داشته باشند که ابهامهای موجود در سامانه جامع تجارت برطرف نشده و به همین دلیل باید یک تغییر رویکرد در نحوه اطلاع رسانی آنها انجام شود. ضمن اینکه ما آمادگی داریم با مدارک و ادلههای قانونی در نشستهای مشترک شرکت کنیم.
به گفته او متاسفانه در زمان اجرای سامانه، به جای اینکه بسترهای لازم برای کاهش مشکلات مردم و صنف طلا فروشان فراهم شود تصمیمهای عجولانهای گرفته شد.