داوود خوششکن در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص پیشبینیاش از وضعیت گردشگری سلامت مشهد در سال جاری گفت: برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی کردهایم که بیش از ۱۴۵ هزار گردشگر سلامت وارد مشهد شوند. این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۲ هزار گردشگر سلامت وارد مشهد شد و نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ درصد رشد داشت.
وی در خصوص درآمدزایی گردشگری سلامت مشهد در سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمدزایی کردیم. البته این رقم شاید یکچهارم یا یکپنجم رقم واقعی درآمدزایی باشد، چرا که بسیاری از هزینههایی که توسط گردشگران سلامت در مطبها، پزشکان، لیدرها و ... میشود در سامانه دانشگاه علوم پزشکی ثبت نمیشود.
خوششکن ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ از ۹۵ ملیت در مشهد بیمار داشتیم که نسبت به سال ۱۴۰۱ پیشرفت بیشتری داشته است. بیشترین بیماران ما از کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، بحرین، تاجیسکتان، کویت و عربستان سعودی بوده است.
وی اضافه کرد: البته در نوروز وضعیت خوبی نداشتیم، متاسفانه بیماران کشور عراق به مشهد کاهش پیدا کرده است، اما بیماران افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان میتواند این کاهش را پوشش دهد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: بیشترین بیماران را بیمارستانهای رضوی، چشمبینا، امام رضا (ع)، خاتم و قائم ویزیت کردهاند. بیماریهای ارتوپدی و تروما، زنان و زایمان، بیماریهای چشمی، بیماریهای قبلی، اورلوژی و جراحیهای عمومی به ترتیب مورد اولویت گردشگران سلامت در مشهد بوده است. البته در مشهد بیماران افغانستانی زیادی داریم که مدرک تبعیت کشور را ندارند، از همین رو این بیماران را گردشگر سلامت محسوب میکنیم. به همین دلیل مراجعه به بخش ارتوپدی و تروما بالا است. البته تعرفهای که از این نوع بیماران دریافت میکنیم، تعرفه گردشگری است.