صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

فلوشیپ آنکولوژی زنان و استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۴۲ درصد از علل مرگ و میر ناشی از سرطان‌های سیستم زنانه، مربوط به سرطان تخمدان است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ملیحه حسن‌زاده مفرد اظهار کرد: سرطان تخمدان یکی از مهم‌ترین سرطان‌های سیستم زنانه است که ۵ درصد علت مرگ سرطان‌ها در بانوان را شامل میشود و با اینکه ۱۹ درصد از سرطان‌های زنان را تشکیل می‌دهد، اما حدود ۴۲ درصد از علل ناشی از مرگ و میر زنان به علت سرطان تخمدان است.

وی افزود: معمولا سن بالا و یائسگی، مهمترین ریسک فاکتور‌های این بیماری است و متاسفانه بیماران اغلب در مرحله پیشرفته بیماری مراجعه می‌کنند که از همین رو بقای آنان چندان مناسب نیست.

حسن‌زاده در رابطه با فاکتور‌های خطر این بیماری نیز گفت: مواردی همچون عدم بارداری، نازایی، چاقی، شروع دوره پریود در سنین خیلی پایین و یائسگی در سنین خیلی بالا می‌تواند از علل اصلی سرطان تخمدان باشد. همینطور بیمارانی که باروری نداشته‌اند دو و نیم برابر بیشتر در معرض این بیماری هستند و مصرف دارو‌های نازایی نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهد و برعکس بحث شیردهی از عوامل کاهنده این خطر میباشد. مادرانی هم که بحث شیردهی را انجام نمی‌دهند تا یک و نیم برابر احتمال ابتلای آنها به سرطان تخمدان بیشتر خواهد بود.

وی اضافه کرد: عادات غذایی هم در ابتلای فرد به سرطان تخمدان موثر است و در کشور‌های صنعتی به دلیل سبک تغذیه‌ای که حاوی فست فود‌ها و رژیم غذایی پرچرب است معمولاً درصد ابتلای افراد به سرطان تخمدان افزایش می‌یابد. از سوی دیگر تعدیل رژیم غذایی و ورزش کردن می‌تواند این احتمال را کاهش دهد. بیمارانی هم که متاسیون ژنتیکی دارند، بیشتر در معرض سرطان تخمدان هستند و بالعکس مصرف قرص‌های جلوگیری می‌تواند این احتمال را کمتر کند.

فلوشیپ آنکولوژی زنان و استاد گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۸۵ درصد سرطان‌های تخمدان از خود بافت شروع می‌شوند باقی سرطان‌ها تظاهرات و فاکتور‌های خطرشان متفاوت است و به طور کلی علائم بیماری سرطان تخمدان در حال حاضر چندان مشخص نیست و عموماً بیماران در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی می‌شوند.

وی در عین حال تاکید کرد: بیمارانی که مبتلا به سرطان تخمدان هستند، به طور معمول دچار نفخ، تورم، بزرگی شکم، سوء هاضمه، احساس سیری زودرس و تکرر ادرار و در مراحل پیشرفته دچار تنگی نفس، کاهش وزن و بی‌اشت‌هایی می‌شوند.

حسن‌زاده در خصوص درمان این بیماران نیز گفت: در مواردی که بیماری خیلی پیشرفته است و امکان جراحی در همان ابتدای مراجعه بیمار وجود ندارد، ابتدا جهت کوچک کردن توده سرطانی شیمی درمانی برای بیمار آغاز می‌شود و پس از آن مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.