صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تغییرات محیطی موجب افزایش بیماری‌های آلرژیک شده است

  • کد خبر: ۲۲۹۷۱۰
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۳
یک فوق تخصص آلرژی و ایمنی‌شناسی بالینی گفت: تغییرات محیطی موجب افزایش بیماری‌های آلرژیک شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نسرین موذن درخصوص انواع آلرژی اظهار کرد: در کل جمعیت کشور، شیوع بیماری‌های آلرژیک روند رو به افزایشی داشته است. از عوامل دخیل می‌توان به ژنتیک، آلودگی هوا، سبک زندگی افراد، گرمایش زمین، عفونت‌ها، نوع تغذیه، میزان فعالیت افراد و سایر موارد اشاره کرد.

وی ادامه داد: بیماری‌های آلرژیک تنوع زیادی دارند که در فصول مختلف بسته به نوع آب و هوا شیوع متفاوتی را شامل می‌شوند. در فصل بهار به علت وجود گرده گیاهان و آلرژی‌های فصلی می‌توان بیماری رینیت آلرژیک به معنای التهاب مخاط بینی را بیش‌تر مشاهده کرد. رینیت آلرژیک علائمی همچون عطسه، آبریزیش بینی، گرفتگی بینی و ایجاد خارش در ناحیه بینی و کام دارد. همچنین در فصول سرد سال مانند زمستان می‌توان خشکی پوست و تشدید علائم آسم را مشاهده کرد.

نقش پررنگ ژنتیک در بروز آلرژی

این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی افزود: شیوع بیماری‌های آلرژیک در انسان به معنای پاسخ و واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی بدن به عوامل گوناگون است که این عوامل در سایر افراد حساسیتی ایجاد نمی‌کند. علل مختلفی از جمله زمینه‌های ژنتیکی، سبک زندگی و مواجهات کودکی فرد باعث بروز آلرژی می‌شوند که ژنتیک نقش پر رنگی در این زمینه دارد به طوری که اگر یکی از والدین مبتلا باشند معمولا پنجاه درصد احتمال رخداد آلرژی در کودکان نیز وجود دارد و اگر هر دو والد درگیر بیماری آلرژیک باشند، احتمال رخداد در کودکان به شصت تا هفتاد درصد افزایش می‌یابد.

موذن در خصوص توصیه‌های درمانی گفت: ابتدا باید با تست‌های آلرژی مشخص شود که فرد به چه آلرژنی یا ماده‌ای حساسیت دارد؛ برای مثال اگر فرد درگیر رینیت آلرژیک فصلی شده باشد که انحصارا در فصل بهار اتفاق می‌افتد، به بیمار توصیه می‌کنیم از اسپری‌های ضد التهاب موضعی در همین فصل استفاده کند که کمترین عوارض را نسبت به دارو‌های خوراکی دارند و مصرف اسپری ضد التهاب موضعی در مواقع خاص باعث کنترل علائم و بهبود وضعیت زندگی فرد می‌شود، اما گاهی آلرژی‌ها فصلی نبوده و در کل طول سال، فرد درگیر آلرژی است که معمولا این آلرژن‌ها خانگی یا داخل خانه هستند و افراد می‌توانند این عوامل مانند مایت‌ها را کنترل کنند.

این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی گفت: پس از شناسایی عامل حساسیت‌زا با تست‌های آلرژیک، برای درمان اقداماتی صورت می‌گیرد که در ابتدا توصیه می‌شود عامل آلرژن از محیط فرد حذف یا مواجهه فرد با مولد آلرژی کاهش یابد. سپس برای کاهش علائم مصرف دارو‌های ضد التهاب موضعی توصیه می‌شود و در نهایت اگر فرد نسبت به اقدامات اولیه درمانی پاسخ ندهد و علائم بسیار شدید باشد، ایمونوتراپی یا حساسیت‌زدایی انجام می‌شود.

علف‌ها جزو آلرژن‌های معروف هستند

وی تشریح کرد: شیوع آلرژی به ناحیه جغرافیایی که فرد در آن زندگی می‌کند نیز بستگی دارد؛ به طوری که در مناطق خشک کشور ممکن است علف‌ها به خصوص علف‌های شور، ایجاد حساسیت کنند و پیک آلرژن علف‌ها در انتهای تابستان در ماه‌های مرداد و شهریور است. همچنین در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی به علت آب و هوای خشک و نوع پوشش گیاهی، علف‌ها جزو آلرژن‌های معروفی هستند. از طرفی در مناطق مرطوب، افراد بیش‌تر به مایت‌ها و عوامل مربوط با رطوبت، حساسیت نشان می‌دهند و معمولا این نوع حساسیت‌ها با تغییر مکان شخص رفع می‌شود.

موذن ادامه داد: گاهی افراد بدون تشخیص پزشک دست به درمان‌های غیر تخصصی می‌زنند، از جمله اینکه دارو‌های تزریقی کورتیکواستروئید استفاده می‌کنند که پس از مدت کوتاهی بهبودی، علائم برمی‌گردد. مصرف کورتیکواستروئید‌ها بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث عوارض جانبی مانند فشار خون بالا، پوکی استخوان، قند خون بالا شود، همچنین عوارض بدی بر روی چشم و سیستم قلبی و عروقی دارند.

انگور، خربزه و ملون‌ها حساسیت‌زا هستند

وی با اشاره به اینکه افراد درگیر آلرژی منع غذایی خاصی ندارند و بسته به هر فرد ممنوعیت‌ها متفاوت است، بیان کرد: ولی به‌طور کلی در بین میوه‌ها انگور، خربزه و ملون‌ها حساسیت‌زا بوده و به افرادی که درگیر رنیت آلرژیک هستند، توصیه می‌شود که از این میوه‌ها استفاده نکند.

این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی افزود: آلرژی به صورت مختصر با سن و جنسیت نیز مرتبط است؛ به‌طور مثال شیوع آسم در کودکان حدود پنج تا ده درصد بیشتر از سایر سنین است.

موذن تاکید کرد: افراد نباید درمان‌های غیر اصولی انجام دهند و از مصرف مواد مخدر و دارو‌های کورتیکواستروئد خودسرانه پرهیز کنند. رنیت آلرژیک می‌تواند عوارض متعددی از جمله عفونت گوش داخلی و کم‌شنوایی در کودکان داشته باشد. همچنین این بیماری زمینه ساز سینوزیت‌های مکرر، ایجاد آسم، کاهش تمرکز و کیفیت زندگی، اختلالات اضطرابی و افسردگی است در نتیجه افراد باید برای درمان و کنترل آلرژی، سریع اقدام کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.