قتل یک جوان بر اثر نزاع و درگیری در رشتخوار خراسان رضوی کشف ۱۲ هزار نخ سیگار قاچاق در مشهد (۸ مرداد ۱۴۰۳) طرز تهیه کوکی شکلاتی ترک‌دار در خانه + فیلم ویدئو | پل سیاهکلرود گیلان براثر سیل مسدود شد (۸ مرداد ۱۴۰۳) رگبار باران در ۱۷ استان ایران همراه با وزش باد شدید در جنوب کشور طرح ملی حقوق یاران برای خدمت رسانی تخصصی حقوقی و قضایی به جامعه تدوین شد انفجار مرگ‌بار در خانه‌ای ویلایی در بابلسر | فوت ۶ نفر از اعضای خانواده ایجاد پارلمان محیط زیست یک ضرورت برای نجات آب در دولت چهاردهم باشد بنی صدر و رجوی چگونه از ایران فرار کردند؟ دستگیری متهمان جنایت در مقابل آرامگاه فردوسی + عکس چهار میوه را شب‌ها نخورید آموزش دستور العمل‌های بهداشتی به بیش از ۵ هزار نفر از موکب‌داران در مشهد توزیع ۱۵۶ میلیون جلد کتاب درسی در سال تحصیلی جاری | دریافت وجه از والدین در مدارس دولتی در صدر شکایت ها وقوع گردوخاک در جاده‌های شرقی خراسان‌رضوی (۸ مرداد ۱۴۰۳) امدادرسانی اورژانس به ۱۴ مورد گرمازدگی در سه روز اخیر در خراسان‌رضوی افزایش سفر‌های جاده‌ای به خراسان‌رضوی در تیر‌ماه ۱۴۰۳ انتشار فراخوان ویژه تشکل‌های مردمی برای ارائه طرح در خصوص آسیب‌های اجتماعی پرداخت هزینه‌های پروتز برای مردم زیاد است، بیمه‌های پایه اقدام کنند
سرخط خبرها

رعایت‌نکردن مراقبت‌های بهداشتی، می‌تواند سبب تخم گذاری شپش بر روی مو و پوست بدن شود

  • کد خبر: ۲۳۲۸۳۷
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹
رعایت‌نکردن مراقبت‌های بهداشتی، می‌تواند سبب تخم گذاری شپش بر روی مو و پوست بدن شود
استاد گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عدم رعایت مراقبت‌های بهداشتی، می‌تواند زمینه‌ی تخم گذاری شپش بر روی مو و پوست بدن افراد را فراهم کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فریبا برنجی ضمن برشمردن بیماری‌های انگلی ناشی از شپش گفت: در صورتی که اقدامی برای از بین رفتن شپش صورت نگیرد، متعاقب آن، فرد به یک بیماری دیگری به نام بیماری ولگردان مبتلا می‌شود. این بیماری در افرادی که دیر استحمام و دیر لباس خود را عوض می‌کنند، دیده می‌شود و در فرد مبتلا علائم ضایعات پوستی متعددی همچون، خشکی و سفتی پوست بروز می‌کند.

وی در توضیح بیشتر این بیماری انگلی گفت: شپش، انگل خونخواری است که بر روی مو و پوست بدن تخم گذاری می‌کند و انگل پدیکولوس یا شپش، که با خارش در تمام طول روز و شب همراه بوده، می‌تواند روی موی سر و بدن تخم گذاری کند.

عضو هیئت علمی گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیماری پدیکولوزیس، عموماً روی مو‌های پشت سر و پشت گوش تخم گذاری می‌کند و این تخم‌ها روی سر بیمار قابل مشاهده بوده و در صورتی که آلودگی بسیار شدید باشد، خود انگل که یک حشره بسیار کوچک است، را نیز می‌توان روی سر بیمار مشاهده کرد.

برنجی همچنین گفت: نوع دیگر از این انگل خونخوار، شپش بدن است، که لا به لای درز لباس‌ها تخم گذاری می‌کند. شپش‌ها با خون خواری خود، گزش‌های متعدی ایجاد می‌کنند و باعث خارش شدید می‌شوند، چرا که بزاق آنها حاوی مواد آنتی ژنیک هستند، که این مواد در زیر پوست فرد منتشر می‌شوند، بنابراین بیمار احساس خارش شدید می‌کند. شپش روی بدن بیشتر از روی بدن خون خواری کرده و می‌تواند موجب انتقال بیماری‌هایی مثل تیفوس اپیدمیک و تب راجعه به انسان شود، اما شپش سر بیماری خاصی منتقل نمی‌کند.

وی روش‌های انتقال شپش را، عدم رعایت نکات بهداشتی عنوان کرد و افزود: جهت پیشگیری از ابتلا به شپش، بهتر است، در آرایشگاه‌ها از وسایل بهداشتی شخصی مخصوص خود مثل قیچی، شانه، پیش بند و سایر وسایلی که با پوست تماس دارند، استفاده شود، چون استفاده از وسایل شخصی مشترک، در آرایشگاه‌های غیربهداشتی منجر به انتقال بیماری می‌شود. همچنین استفاده مشترک از لباس هاس ورزشی در باشگاه ها، نیز باعث انتقال شپش می‌شود.

برنجی گفت در مدارس، مترو، تاکسی، اتوبوس، کمپ‌های معتادین، زندان ها، مراکز سالمندان و مکان‌هایی که تجمع افراد با یکدیگر زیاد است، بیماری شپش به راحتی از بدن یک شخص به شخص دیگر منتقل می‌شود لذا، شپش از یک میزبان به میزبان دیگر قابل انتقال است، حتی استفاده از گوشی صوتی آلوده می‌تواند باعث انتقال آن شود.

عضو هیئت علمی گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به شپش استحمام مکرر، تعویض مکرر لباس‌های زیر، اجتناب از تماس با افراد دچار خارش و نیز در صورت استفاده فرد مبتلا از وسایل شخصی از جمله ملحفه، لباس و... ضدعفونی کردن آنها توصیه می‌شود. در صورتی که، ملحفه یا رو تختی‌های بزرگ که قابل شست و شو نیستند، آلوده شوند، جهت از بین رفتن حشره، آنها را در کیسه‌ای بزرگ در بسته به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز در فضای باز قرار داده، پس از آن می‌توان مجدد از آنها استفاده کرد.

برنجی بهترین راه برای از بین رفتن تخم‌های شپش را کوتاه کردن مو ذکر و یادآور شد: برای درمان شپش، استفاده از شامپوی پرمترین با نظر پزشک معالج توصیه می‌شود. همچنین، افرادی که مو‌های بلندی دارند، قبل از شروع استحمام، مخلوط آب ولرم و سرکه را با شانه دندانه ریز به مو‌های خود کشیده، که باعث جدا شدن تخم‌های شپش از موی سر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری، یک بیماری خانوادگی است و در صورت ابتلاء یک عضو از خانواده، سایر اعضا نیز همزمان نیز باید باهم درمان شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->