صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تولید روزانه ۳۰ دستگاه تنفس مصنوعی در مشهد

  • کد خبر: ۲۲۹۸۵
  • ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
طی ۱۰ سال گذشته، سه هزار و ۵۰۰ دستگاه ونتیلاتور تولیدی در ۴۶۰ مرکز درمانی کشور نصب شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، توانمندی بدل کردن تهدید به فرصت هنری است که ایرانیان طی دهه‌های گذشته داشتن آن را به همه ثابت کرده اند و این بار نیز توانمندی دانش‌پژوهان و فناوران مشهدی، تهدید کرونا را به فرصتی برای نمایش چندین باره توان فنی و تکنولوژیکی ایران بدل کرد.

تولید انبوه دستگاه تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاتور توسط یکی از شرکت‌های فناور پارک علم و فناوری در روز‌های فراگیری کرونا که با حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری محقق شد برگ زرینی دیگر در کارنامه توانمندی فنی و تکنولوژیکی ایران و خراسان رضوی را ورق زد.

دستگاه تنفس مصنوعی یا وِنتیلاتور (Medical ventilator) دستگاهی است که کار تنفس را برای بیمارانی که به طور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند انجام می‌دهد به عبارت دیگر در ریه می‌دمد و درنگ می‌کند و بازدم، خود به خود انجام می‌شود.

این دستگاه و وجود آن برای نجات جان بیماران مبتلا به بیماری‌های حاد تنفسی از جمله کرونا به منظور کمک به ریه‌ها برای نفس کشیدن، نقش حیاتی ایفا می‌کند و در شرایطی که دنیا به واسطه درگیری با بحران کرونا برای نجات جان انسان‌ها به آن نیازمند است این دستگاه توسط فناوران داخلی کشور در حال تولید است.

اهمیت ونتیلاتور زمانی بیشتر نمایان می‌شود که اخبار رسیده از جای جای جهان نشان می‌دهد پزشکان به دلیل کمبود این دستگاه بر سر این که نجات جان کدام بیمار از اولویت برخوردار است دچار چالش اخلاقی و معذوریت قرار می‌گیرند.

پیشتازی پارک علم و فناوری خراسان

معاون ایجاد و توسعه واحد‌های فناوری پارک علم و فناوری خراسان در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در این مجموعه حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با تمام قوا انجام می‌شود و خوشبختانه یکی از شرکت‌های تحت حمایت و فعال در حوزه تجهیزات پزشکی در شرایط موجود بحران کرونا در کشور توانست عملکرد چشمگیر و موثری از خود نشان دهد.

داوود تفضلی افزود: شرکت "احیا درمان" تولید کننده این دستگاه‌ها عضو پارک علم و فناوری خراسان و نخستین شرکت دانش بنیانی است که از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را با تولید دستگاه بیهوشی آغاز کرد و در سال ۱۳۹۷ توانست دستگاه سی. تی. اسکن تولید کند.

وی با بیان این که این شرکت در سال گذشته روزانه پنج دستگاه ونتیلاتور تولید می‌کرد که در این عرصه جز شرکت‌های موفق و برتر محسوب می‌شد ادامه داد: در شرایط امروز این شرکت با توجه به فعالیت کادر متخصص و توانمند خود توانسته است تحول عظیمی در تولید ونتیلاتور در کشور را به نام خود ثبت کند.

افزایش ۶ برابری ظرفیت تولید ونتیلاتور

رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: روزانه ۳۰ دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) برای مراقبت‌های ویژه در دوران ابتلا به کرونا توسط این شرکت تولید می‌شود یعنی تولید این شرکت در مقایسه با قبل از آغاز بحران ۶ برابر شده است.

رضا قنبری افزود: طی ۱۰ سال گذشته، سه هزار و ۵۰۰ دستگاه ونتیلاتور تولیدی این شرکت در ۴۶۰ مرکز درمانی کشور نصب شده است.

وی ادامه داد: مجوز تولید این دستگاه برای این شرکت تا قبل از شیوع بیماری کرونا تعداد پنج دستگاه بود و با توجه به شرایط پیش آمده و در راستای تحقق شعار امسال تحت عنوان جهش تولید، این تعداد را به ۳۰ دستگاه رسانده‌ایم ضمن این که این تعداد تولید دستگاه به وزرات بهداشت که متولی توزیع آن در کل کشور است تحویل داده می‌شود.

او در خصوص افزایش حجم تقاضا و افزایش تولید این دستگاه افزود: وزرات بهداشت پیش‌بینی هزار دستگاه را داشته است و قرارداد شرکت تولیدی با آن‌ها تولید ۹۶۰ دستگاه است و برای تولید هزار دستگاه، ۴۸ روز زمان نیاز است و اگر وزراتخانه در این خصوص تقاضای بیشتری داشته باشد افزایش تولید مشکلی ندارد.

حمایت معاونت علمی رییس جمهوری

رییس پارک علم و فناوری خراسان با بیان این که این دستگاه، قیمت بالایی دارد و برای تولید آن نیاز به پشتیبانی مالی زیادی است گفت: شرکت تولید کننده ونتیلاتور با استفاده از تسهیلات ۴۰۰ میلیارد ریالی صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به انجام تولید این دستگاه شده است.

قنبری افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی، به دستور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، این مبلغ را به سرعت در اختیار شرکت قرار داد و اکنون این اعتبار برای تولید این تعداد دستگاه کافی است و همه کار‌ها به خوبی در حال پیشروی است.

وی اضافه کرد: ۳۰ درصد تجهیزات تولید این دستگاه در حوزه الکترونیک است که با رفع موانع از طریق پیگیری معاون علمی رییس جمهوری، هم اکنون تجهیزات لازم تامین و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: وقتی ریه درگیر این بیماری می‌شود نمی‌تواند تبادل اکسیژن را به راحتی انجام دهد و این دستگاه به ریه کمک می‌کند یعنی اختیار تنفس بیمار را می‌گیرد به گونه‌ای که برای بیمار مفید است و توسط پزشک و پرستار تنظیم می‌شود و کم‌کاری ریه را جبران می‌کند.

قنبری افزود: بیمارانی که فوت می‌شوند به دلیل این است که درمان بر روی آن‌ها دیر صورت گرفته و ریه صد در صد از کار افتاده است، اما این دستگاه تا زمانی که یک درصد از ریه باقی مانده باشد بیمار را زنده نگه می‌دارد.
 
منبع:ایرنا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.