صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی که در کودکان شایع است

  • کد خبر: ۲۳۱۹۶۳
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
دانشیار گروه بیماری‌های کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی است که در درجه اول کودکان و بیشتر کودکان کمتر از ۵ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عبدالرضا ملک خاطر نشان کرد: کاوازاکی یک بیماری نادر، اما جدی است که باعث گشاد شدن رگ‌ها و کاهش خون‌رسانی به اعضای حیاتی می‌شود و اگر به سرعت درمان آغاز نشود ریسک درگیری قلب را افزایش می‌دهد  و این بیماری یکی از شایع‌ترین واسکولیت‌های دوران کودکی است که باعث التهاب عروق متوسط و کوچک بدن می‌شود.

فوق تخصص بیماری‌های روماتولوژی اطفال عنوان کرد: بیماری کاوازاکی با علائمی مانند تب بالا، بثورات پوستی، قرمزی چشم و مخاط دهان مشخص می‌شود، اما ویژگی بارز آن تب بالا و بیش از ۳۹ درجه‌ی سانتی گراد بوده که بیش از ۵ روز طول کشیده است با این حال ممکن است تا یازده روز هم ادامه داشته باشد.

دکتر ملک تصریح کرد:درد شکم، درد مفاصل، استفراغ، اسهال، بزرگی کیسه‌ی صفرا، کاهش موقت شنوایی و پوسته ریزی دست و پا، عفونت ادراری، احساس خواب آلودگی و کمبود انرژی (بی حالی) و سردرد از علائم تاخیری این بیماری است که در مراحل بعدی ظاهر می‌شود.

رئیس بخش روماتولوژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر با اشاره به اینکه علت دقیق بیماری کاوازاکی در حال حاضر ناشناخته است و ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و اختلال‌های سیستم ایمنی یا یک عامل عفونی باشد، خاطر نشان کرد: برخی کودکان مبتلا به کاوازاکی ، بدون درمان خود بخود بهتر می‌شوند، اما درحالی که بسیاری از عروق دچار آسیب شده که می‌تواند یکی از علل عمده‌ی بیماری قلبی در دوران کودکی (پس از تولد) باشد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تشخیص بیماری کاملا بالینی است که با آزمایش خون و اکوکاردیوگرافی اختلالات قلب ناشی از این بیماری، قابل شناسایی می‌باشد.

دکتر ملک در پایان با بیان اینکه اهداف درمان شامل کاهش تب، کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب قلبی است گفت: در حال حاضر با بستری بیمار و تزریق ایمونوگلوبولین داخل وریدی و سایر دارو‌ها طبق نظر پزشک بهبودی بیمار حاصل می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.