صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

واکنش بورس‌های جهانی به دو میلیونی شدن کرونایی‌ها

  • کد خبر: ۲۳۹۷۰
  • ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
شاخص‌های بورسی آسیا با رسیدن شمار مبتلایان به کرونا در جهان به دو میلیون نفر، ریزش کردند.
به گزارش شهرآرانیوز، ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس گزارش داد: ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می‌کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است. کاهش مرگ و میر‌ها در آمریکا، ایتالیا و اسپانیا که کانون‌های اصلی درگیر با کرونا در جهان هستند، خبر خوبی محسوب می‌شود. این دو کشور قرنطینه سراسری را بار دیگر تمدید کردند، اما برخی از فعالیت‌های تولیدی با توجه به کاهش سرعت شیوع بیماری از سر گرفته شده اند.
در چین نیز بخش بزرگی از فعالیت‌های تولیدی در استان‌های مختلف از سر گرفته شده هر چند هنوز پوشیدن ماسک در چین اجباری اعلام شده است. در اتریش نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت‌های کرونایی رفع شد.
نخست وزیر انگلیس نیز که به کووید-۱۹ مبتلا شده بود، با بهبود کلی در وضعیت سلامتی اش از بیمارستان خارج شد. وی با تشکر از زحمات کادر درمانی از احتمال تمدید قرنطینه در این کشور خبر داده است. به گفته مشاور پزشکی بوریس جانسون، این خطر وجود دارد که انگلیس به کانون اصلی درگیری با کرونا در اروپا تبدیل شود.
در شرایطی که مشخص نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشور‌های اروپایی به ویژه در اقتصاد‌های بزرگ‌تر با کاهش محسوس مواجه شده، به ویژه در ایتالیا که اکنون میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال اخیر رسیده است.
کریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول هشدار داده است که جهان با بحرانی بدتر از رکود بزرگ سال ۲۰۰۸ روبرو است و دولت‌ها باید در مقطع فعلی اعتبارات لازم برای سرپا نگه داشتن کسب و کار‌ها را فراهم کنند. صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی امسال بیشتر کشور‌های جهان تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کار‌ها منفی شود. به گفته صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی امسال جهان منفی سه درصد خواهد بود که بسیار پایین‌تر از متوسط رشد ۳.۳ درصدی پیش بینی شده در زمان قبل کرونا است.
آخرین بار در جریان رکود مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متوسط رشد اقتصادی کشور‌ها منفی و آن هم به تنها منفی ۰.۱ درصد رسیده بود و همین مساله نشان دهنده جدی بودن ریسک کرونا برای اقتصاد جهانی است.
ناریتا هایاکی، کارشناس بازار سرمایه در بانک میزوهو گفت: صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است اقتصاد جهانی با یک زمستان طولانی مواجه خواهد بود و این کاملا متفاوت از برآورد قبلی این نهاد است که متوسط رشد سه ماهه اول سال را ۵.۸ درصد پیش بینی کرده بود.
دونالد ترامپ در پیامی توییتری نوشت که تصمیم گیری در خصوص زمان بازگشایی اقتصاد آمریکا تنها بر عهده وی خواهد بود با این حال این ادعا با واکنش تند برخی از فرمانداران دموکرات از جمله فرمانداران نیویورک و کالیفرنیا مواجه شده است. به گفته رئیس مجلس سنای آمریکا، به زودی از دومین بسته بزرگ اقتصادی برای مقابله با کرونا رونمایی خواهد شد. سرمایه‌گذاران نگرانند که اقتصاد‌های بزرگ جهان وارد رکودی گسترده شوند.
یلی دلویچ، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه ' بیرد' گفت: شرکت‌ها واقعا نمی‌دانند که ماه‌های آینده چه پیش خواهد آمد. آن‌ها هیچ چشم اندازی از میزان تقاضا در سه ماه یا شش ماه آینده ندارند.
با توجه به محدود بودن ابزار‌های در اختیار بانک مرکزی اروپا پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی کشور‌های اروپایی با کاهشی محسوس همراه شود. بانک مرکزی اروپا که پیش از این به دلیل نداشتن حضور پررنگ در بازار‌ها با انتقادات شدیدی مواجه شده بود، به زودی از اقدامات محرک خود رونمایی خواهد کرد با این حال بین کشور‌های عضو منطقه یورو بر سر راهکار‌های مشترک اختلاف نظر زیادی وجود دارد.
ماسایوکی کیشیگاوا، کارشناس بازار در موسسه «سامومیتو میتسویی» گفت: نشانه‌هایی از این که در حال ورود به پیک بیماری هستیم، در حال نمایان شدن است، اما هنوز باید خیلی مراقب باشیم، چرا که کرونا یک بحران زیستی است، نه یک بحران مالی و همین کار و پیش‌بینی پذیر بودن را دشوار می‌سازد.
تاکنون بیش از دو میلیون و ۲۳۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۲۶ هزار و ۷۵۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۶ هزار و ۶۴ نفر، ایتالیا با ۲۱ هزار و ۶۷ نفر، اسپانیا با ۱۸ هزار و ۲۵۵ نفر، فرانسه با ۱۵ هزار و ۷۲۹ نفر و انگلیس با ۱۲ هزار و ۱۰۷ نفر بوده است.
بانک مرکزی انگلیس به دنبال مشکلات مالی پیش آمده دولت اعلام کرده است که به طور موقت مخارج دولت را تامین خواهد کرد. دولت انگلیس آخرین بار در بحران مالی سال ۲۰۰۸ اقدام به استقراض مستقیم از بانک مرکزی کرده بود و بیشتر از طریق انتشار اوراق قرضه اقدام به تامین مالی مخارج خود می‌کند.
قرار است بانک مرکزی انگلیس حدود ۲۰۰ میلیارد پوند منابع مالی در اختیار دولت قرار دهد، اما دولت علاوه بر استقراض از بانک مرکزی به عملیات انتشار اوراق قرضه در بازار‌های مالی نیز ادامه خواهد داد. پیش از این نیز وزیر خزانه‌داری از برنامه ریزی برای رساندن میزان مخارج دولت به بالاترین سطح ۶۵ سال اخیر خبر داده بود. در فرانسه نیز دولت این کشور اعلام کرد اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد در برابر کرونا را ۱۰ میلیارد یورو دیگر افزایش می‌دهد و به ۱۱۰ میلیارد یورو می‌رساند.

بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۳۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۹۴۹.۷۶ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۳.۰۶ درصد افزایش تا سطح ۲۸۴۶.۰۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۳.۹۵ درصدی در سطح ۸۵۱۵.۷۴ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی
از طرف دیگر به نظر می‌رسد که انگلیسی‌ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این کشور نیز با درخواست‌ها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به دلیل شیوع کرونا مخالفت کرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی‌ها خواسته اند به دلیل شیوع کرونا، مهلت مذاکرات را تا پایان سال تمدید کنند.
در حال حاضر ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی کشورش برای به اشتراک گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی خبر داده است.
‌انگلیس خواهان داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند که طرف اروپایی تاکنون از خود اشتیاقی برای این مساله نشان نداده است. انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود. در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۸ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۷۹۱.۳۱ واحد بسته شد.
شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۲۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۶۹۶.۵۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۰.۳۸ درصدی در سطح ۴۵۲۳.۹۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۵۴ درصد بالا رفت و به ۷۱۰۸.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی
در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۴۵ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۵۵۰.۴۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۷۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۲۶۱.۰۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" افت ۰.۶۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۰۱.۲۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۸ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۴۶۶.۷۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت
روند معاملات بازار نفت تحت تاثیر توافق کشور‌های صادرکننده نفت برای کاهش تولیدات نفتی قرار گرفت. در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها متفاوت بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۹۹ درصد صعود به ۲۰.۳۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۶۱ درصدی به ازای ۲۹.۴۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل افت با ۰.۵۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۷.۹۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۱.۷۲ درصدی به ازای ۱۶.۰۶ دلار مبادله شد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.