شهرآرانیوز؛ رصدخانه پرتو ایکس چاندرا در ۲۳ ژوئیه ۱۹۹۹ به فضا پرتاب شد. از آن زمان به بعد این رصدخانه، به دنبال انتشار پرتو ایکس از ستارههای منفجر شده، خوشههای کهکشانی و موارد دیگر، جهان را جست و جو کرده است. این رصدخانه دادهها را به مرکز اشعه ایکس چاندرا در رصدخانه اخترفیزیکی اسمیتسونین دانشگاه هاروارد برمیگرداند.
از زمان راهاندازی، این رصدخانه تصاویری از پیشینه ستارگان منفجرشده گرفته است، از سیاهچاله عظیمی که در مرکز کهکشان راه شیری وجود دارد عکاسی کرده است و به دانشمندان کمک کرده تا درباره ماده تاریک، انرژی تاریک و سیاهچالهها اطلاعات بیشتری کسب کنند.
پت اسلین، مدیر مرکز اشعه ایکس چاندرا، در یک بیانیه خبری که ناسا به اشتراک گذاشته است، گفت: «ستارهشناسان از چاندرا برای بررسی اسراری که ما حتی در زمان ساخت تلسکوپ نمیدانستیم - از جمله سیارات فراخورشیدی و انرژی تاریک - استفاده کردهاند.»
این رصدخانه از زمان پرتاب هزاران تصویر از کهکشان مارپیچی، معروف به NGC ۶۸۷۲ گرفته است. به گفته ناسا، این کهکشان که در صورت فلکی طاووس جهان قرار دارد، بیش از ۵۲۲۰۰۰ سال نوری وسعت دارد یا اندازهاش بیش از پنج برابر کهکشان راه شیری است.
۲۵ تصویر منتشر شده توسط ناسا چرخشی خیره کننده از قرمز، آبی و بنفش را نشان میدهد. اجرام خورشیدی نشان داده شده در این عکسها عبارتند از «سحابی خرچنگ» و صورت فلکی کاسیوپیا A و بقایای ابرنواختری که به دلیل ظاهر خیره کننده و اندازههای بزرگ خود قابل توجه است. این رصدخانه از سیاره مشتری نیز عکسبرداری کرده است.