صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

به مناسبت سالگرد درگذشت حاج حسین ملک؛ چهاردهمین جلسه از سلسله نشست‌های روایت مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۲۴۰۹۱۵
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
یک تاریخ پژوه گفت: خاطره‌سازترین وقف حاج حسین ملک برای مشهدی‌ها باغ وکیل‏ آباد است که در سوم آذر ۱۳۴۸ رسما وقف شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی سیدی در چهاردهمین جلسه از سلسله نشست‌های روایت مشهد اظهار کرد: حضور در سالروز درگذشت حاج حسین ملک در موقوفه‌اش و سخن گفتن از وی، یک اتفاق مبارک است که امروز رقم خورد، امید داریم این اتفاق تکرار شود. 

وی افزود: موقوفات، نحوه زندگی و شخصیت حاج حسین ملک در کشور به نوعی استثنا است، فضل و علاقه وی به کتاب، ادب و تشویق مردم به کسب علم و فضل در کنار دارا بودن ثروت کلان مهم‌ترین ویژگی وی محسوب می‌شود.

این تاریخ‌پژوه و مشهدشناس با اشاره به این موضوع که زندگی حاج حسین آقای ملک یک کلاس اخلاق است، ادامه داد: باید فردی را که زندگی خود را وقف اصحاب فرهنگ و زیردستان می‌کند و با سرمایه خود اقدام به خرید کتب برای آن‌ها می‌کند را به درستی شناخت.

وی ادامه داد: زندگی این مرد بزرگ با افسانه‌های بسیاری ادغام شده است که دهان به دهان می‌گردد، اما پژوهشی به درخواست دختر وی انجام شد که بخش‌هایی از زندگی این مرد بزرگ در آن درج شده است.

سیدی افزود: کتابخانه ملی ملک یک اقدام فرا ملی بوده است، ۱۲۴ رساله و کتاب خطی از ابن سینا توسط وی جمع آوری شده است.حاج حسین ملک تنها کتاب‌ها را خریداری نمی‌کرد، بلکه وی تمامی این آثار را می‌شناخت و با آگاهی اقدام به چنین اموری می‌کرد.

همچنین جواد نواییان تاریخ پژوه در بخش دیگری از این مراسم مطرح کرد: چهارم مرداد ماه پنجاه و دومین سالگرد درگذشت پسر بزرگ برجسته‌‏ترین تاجر ایران است که پس از تشرف به حج به «حاج حسین آقا ملک» مشهور شد، در همین ایام مسئول اداره املاک پدرش در مشهد شد.

وی ادامه داد: او از سال ۱۳۱۶ خورشیدی آغاز به وقف عمده سهم ارث پدری و املاک و دارائی‏‌های خود کرد. بزرگترین موقوفه وی کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران است که تولیت آن را به آستان قدس رضوی واگذار کرده است.

نواییان گفت: بخشش ۲۰۰ هکتار زمین به فرهنگیان شهر در محدوده بولوار معلم و بخشی از اراضی مزرعه وکیل‌آباد به کارمندان پست تلگراف و تلفن در کنار اهدای زمین لازم برای احداث شیرخوارگاه و زندان مشهد و البته باغ ملّی به شهرداری گوشه‌ه‏ایی از این بلندنظری او بود.

وی افزود: خاطره سازترین وقف او برای مشهدی‌ها باغ وکیل‏ آباد است که در سوم آذر ۱۳۴۸ رسما وقف شد. وی در مشهد ازدواج کرد و در دارالحفاظ حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شده است.

وقفنامه حاج حسین ملک یک کلاس درس است

محمد سادات مدیر بوستان وکیل آباد در بخشی از این مراسم گفت: پروژه‌های عمرانی مختلف و مرمت و بازسازی در طول یک دهه صورت گرفت. این باغ ویژگی‌های خاص خود را دارد که بوستان شهربانو با حدود ۷ هکتار، سایت پرنده نگری، محل حمایت و اشنایی با پرندگان از این جمله است.

سادات از برنامه ریزی هایی، چون احداث مخزن ۴۰ هزار متر مکعبی برای رفع مشکلات آبی خبر داد.

وی در پایان عنوان کرد: وقفنامه حسین اقای ملک به واقع یک کلاس درس است که روزانه ما از آن بهره میبریم. این وقف انچنان دقیق نوشته شده است ک پس از گذشت ۶۰ سال شرایط بهتری پیدا می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.