صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیر‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی: اجرای مدل مدیریت مورد، ۶۰۰ معتاد را در مسیر درمان موفق قرار داد

  • کد خبر: ۲۴۵۱۴۱
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته، حدود ۶۰۰ نفر از معتادان پذیرش‌شده در کمپ‌ها، به‌کمک گروه‌های مدیریت مورد که شامل تیم تخصصی متشکل از روان‌شناس، مددکار و... می‌شوند، توانستند ترک کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود فیروزی در نشست هم‌اندیشی با سمن‌های فعال در حوزه درمان اعتیاد که امروز (چهارشنبه، ۲۴ مرداد ۱۴۰۳) به صورت هم‌زمان با سراسر کشور در مشهد برگزار شد، تصریح کرد: سمن‌ها با تعریف امروز، ۵۰ سال است در دنیا و حدود ۱۰ سال است در ایران با نگاه توانمندسازی به‌معنای واقعی فعالیت می‌کنند.

وی عنوان کرد: چهار رابطه در بین دولت‌ها و سمن‌ها می‌تواند اتفاق بیفتد که روابط بیگانگی، تقابلی، هم‌افزایی و همکاری است. رابطه همکاری بین سمن‌ها و ارگان‌ها به صورت دوسویه بهترین نوع همکاری در حوزه اعتیاد است.

مدیرکل بهزیستی استان عنوان کرد: اعتباراتی که صرف پیشگیری شده نسبت‌به اعتباراتی که صرف مدیریت و درمان می‌شود، آن‌قدر ناچیز بوده که قابل‌چشم‌پوشی است؛ این درحالی است که همیشه تأکید بر پیشگیری شده است.

وی افزود: یک نگاه اشتباه وجود دارد که معتاد و‌ خانواده فرد این‌گونه فکر می‌کنند که چون فرد معتاد است، موضوع تمام شده و این طرز فکر باعث می‌شود اتفاق مثبتی برای فرد بیمار رقم نخورد.

فیروزی تأکید کرد: در سال گذشته در خراسان، با کمک سمن‌ها ۱۲۰۰ مورد معتاد، تحت پوشش مدل مدیریت مورد قرار دادیم و فرد معتاد از تمام جهات و ابعاد پایش شد. از این تعداد، در طول ده ماه پس از ترخیص بیش‌از ۶۰ درصد درمان شدند و از این ۱۲۰۰ نفر، ۶۰۰ نفر به خانواده بازپیوند شدند که این عدد بسیار حائز اهمیت است. حدود ۵۰ درصد این‌ها شغل مؤثر و پایدار داشتند و دوباره به کار برگشتند. امسال هم این موضوع مدیریت مورد را به عنوان کار موفق در پیش داریم.

مدیرکل بهزیستی استان افزود: حدود سه دهه قبل، حضرت آقا نگاه‌ها را به سمت تهاجم فرهنگی بردند و مطرح کردند. ما باید بپذیریم که در صحنه جنگی واقعی قرار گرفته‌ایم که جنسش فرهنگی است. آسیب‌دیده‌های اجتماعی زخمیان این جنگ هستند. ما و سایر متولیان درقبال این‌ها مسئولیت داریم.

علی مهدوی‌خواه، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی در این نشست هم‌اندیشی گفت: آموزش‌وپرورش استان با توجه به گستره فعالیتش و وظایفی که بر دوش دارد و نیز با داشتن یک‌ میلیون‌ و ۵۰۰ دانش‌آموز، در حوزه پیشگیری نمی‌تواند به‌نسبت نیاز، کار کند؛ در نتیجه، کمک سمن‌ها در این خصوص خیلی به ما کمک می‌کند.

وی افزود: حضور و فعالیت سمن‌ها در موضوع پیشگیری یک اصل لازم و واجب است که ان‌شاءالله کمک آن‌ها را بتوانیم داشته باشیم. در مجموعه آموزش‌وپرورش، دانش‌آموزان با آسیب‌های متعددی مواجه هستند که اعتیاد یکی از آن‌هاست. ۶۲ درصد از جامعه مخاطب ما پسر‌ها هستند که عمده آن‌ها یا از خانواده‌های در معرض آسیب بوده یا از خانواده‌های از‌هم‌گسیخته آمده‌اند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش استان عنوان کرد: ما به‌شدت در حو‌زه توانمندسازی و آموزش نیاز به کمک داریم. امیدواریم سمن‌ها به کمک آموزش‌وپرورش بیایند.


ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.