به گزارش شهرآرانیوز، یک انکولوژیست روس میگوید: روند سریع رشد اقتصادی، بیماریهای بهاصطلاح «تمدن» را ازجمله انواع سرطان که قبلاً شایع نبوده، به ارمغان آورده است.
الکساندر سیسویف میگوید: یکی از دلایل اصلی شیوع سرطان پروستات بین مردان، رژیم غذایی سرشار از گوشت و لبنیات بوده و مشخص شده است که این بیماری در آمریکا، اروپا و روسیه بهنسبت آسیا رشد بیشتری دارد.
این متخصص خاطرنشان میکند: خطر ابتلا به این سرطان با افزایش سن افزایش مییابد؛ به طوری که شیوع آن در مردان بین ۶۰ تا ۷۰ سال به بالا بیشتر مشاهده شده است.
این انکولوژیست دلیل بروز چنینوضعیتی را با تغییراتی که در بافت پروستات ایجاد میشود، مرتبط میداند که با افزایش سن ایجاد میشود. به گفته او، در بین مردان زیر ۴۰ سال، یک مورد در بین ۱۰ هزار نفر تشخیص داده شده است.
به گفته وی، عامل ژنتیکی نقش عمدهای در بروز سرطان پروستات دارد. التهاب پروستات یا پروستاتیت مزمن نیز به سرطان تبدیل میشود. پروستاتیت مزمن با رژیم غذایی حاوی درصد بالایی از چربیهای حیوانی همراه است.
به عنوان مثال، محصولات لبنی، کره و گوشت قرمز حاوی درصد بالایی از اسیدهای اشباعشده امگا ۶ هستند و مصرف منظم آنها بر غده پروستات و عملکرد آن تأثیر منفی میگذارد. علاوه بر این، خطر ابتلا به سرطان با عدم تعادل اسیدهای چرب مفید امگا ۳ و چربیهای ترانس مضر افزایش مییابد. از نظر علمی ثابت شده است که مصرف سبزیجات، محصولات سویا و ماهی تأثیر مثبتی بر سلامت پروستات دارد.
این پزشک افزود: مشخص شده است که خوردن سهچهار تا گوجهفرنگی در روز توسط مردان، به حفظ سلامت پروستات کمک میکند. راز مصرف گوجهفرنگی این بوده که حاوی درصد بالایی آنتیاکسیدان لیکوپن است و نکته جالب این است که با مصرف گوجهفرنگی کبابی، درصد آن بهشدت افزایش مییابد؛ به این معنا که فواید گوجهفرنگی کبابی و پخته چندین برابر میشود.
منبع: سلامت نیوز