به گزارش شهرآرانیوز، انکولوژیست روس میگوید: روند سریع رشد اقتصادی، بیماریهای به اصطلاح تمدن را از جمله انواع سرطان که قبلا شایع نبوده، به ارمغان آورده است.
«الکساندر سیسویف» پزشک میگوید: یکی از دلایل اصلی شیوع سرطان پروستات بین مردان، رژیم غذایی سرشار از گوشت و لبنیات است و مشخص شده است که این بیماری در آمریکا، اروپا و روسیه به نسبت آسیا رشد بیشتری دارد.»
این متخصص خاطرنشان میکند: «خطر ابتلا به این سرطان با افزایش سن افزایش مییابد به طوری که شیوع آن در مردان بین ۶۰ تا ۷۰ سال به بالا بیشتر مشاهده شده است.»
این آنکولوژیست، دلیل چنین وضعیتی را با تغییراتی که در بافت پروستات ایجاد میشود، مرتبط میداند که با افزایش سن ایجاد میشود. به گفته او، در بین مردان زیر ۴۰ سال، یک مورد در بین ۱۰ هزار نفر تشخیص داده شده است.
به گفتته وی، عامل ژنتیکی نقش عمدهای در بروز سرطان پروستات دارد. التهاب پروستات یا پروستاتیت مزمن نیز به سرطان تبدیل میشود. پروستانیت مزمن با رژیم غذایی حاوی درصد بالایی از چربیهای حیوانی همراه است.
به عنوان مثال، محصولات لبنی، کره و گوشت قرمز حاوی درصد بالایی از اسیدهای اشباع شده امگا ۶ هستند و مصرف منظم آنها بر غده پروستات و عملکرد آن تاثیر منفی میگذارد. علاوه بر این، خطر ابتلا به سرطان با عدم تعادل اسیدهای چرب مفید امگا ۳ و چربیهای ترانس مضر افزایش مییابد. از نظر علمی ثابت شده است که مصرف سبزیجات، محصولات سویا و ماهی تاثیر مثبتی بر سلامت پروستات دارد.
این پزشک افزود: مشخص شده است که خوردن ۳تا ۴ بار گوجه فرنگی توسط مردان، به حفظ سلامت پروستات کمک میکند. راز مصرف گوجه فرهنگی در این موضوع نهفته است که حاوی درصد بالایی از آنتی اکسیدن لیکوپن نهفته است و نکته جالب این است که با مصرف گوجه فرنگی کبابی، درصد آن به شدت افزایش مییابد به این معنا که فواید گوجه فرنگی کبابی و پخته چندین برابر میشود.
منبع: سلامت نیوز