صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انعقاد تفاهم‌نامه ساخت اولین نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۴۶۷۰۷
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
تفاهم‌نامه احداث اولین پارک بین‌المللی خورشیدی کشور با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در منطقه ویژه اقتصادی سرخس منعقد شد.

هاشمیان | شهرآرانیوز؛ دور هم جمع شده بودند تا درباره یکی از مهم‌ترین راه‌های فرار از بزرگ‌ترین چالش این روز‌های صنعت، یعنی قطعی برق بگویند و بشنوند.

راهکاری که بسیاری از کشور‌های جهان از سال‌های قبل سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در آن انجام داده‌اند؛ یعنی استفاده از انرژی‌های پاک برای تولید برق. «همایش مدیریت انرژی در ۱۴۰۳» برگزار شده بود تا با حضور صنعتگران، سرمایه‌گذاران و مسئولان اقتصادی و صنعتی استان در کنار بررسی فرصت‌های فنی و اقتصادی برای تأمین پایدار انرژی برق صنایع از طریق انرژی خورشیدی و مزایای منطقه ویژه تجاری‌صنعتی سرخس برای سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه از تفاهم‌نامه همکاری چندجانبه برای احداث اولین پارک بین‌المللی خورشیدی ایران در این منطقه با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات خبر دهند. 

اولین پارک بین‌المللی خورشیدی

مدیر کل دفتر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر ساتبا نیز در این همایش ضمن ارائه خلاصه‌ای از وضعیت ناترازی انرژی و اهمیت حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: کشوری که دارنده منابع اول انرژی در دنیاست، درست نیست که با این وضعیت ناترازی انرژی روبه‌رو باشد. 

به گفته جعفر محمدنژاد، رشد مصرف برق در سال ۵.۷درصد است و میزان مصرف برق در زمان اوج، معادل ۷۳هزار و ۵۰۰ مگاوات است که کسری ۱۳هزار مگاواتی است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که این پیک به ۷۷ و ۵۰۰ و کسری بیش از ۱۷هزار مگاوات باشد. او درباره اولین پارک بین‌المللی خورشیدی در منطقه آزاد سرخس گفت: باتوجه‌به فرصت‌های منطقه و نیاز به تولید و صادرات انرژی برق، این پارک در تفاهم‌نامه با ساتبا تصویب شد. 
به گفته مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر ساتبا مطالعات احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در فاز اول در پارک خورشیدی انجام شده است.

سرخس، بهترین انتخاب برای انرژی خورشیدی 

همچنین در این همایش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: تأمین زیرساخت‌ها، یکی از موضوعاتی است که امروزه در راستای گسترش صنعت باید موردتوجه قرار بگیرد. از جمله دلایل در حوزه ناترازی برق کاهش بازدهی نیروگاه‌های قدیم و خروج نیروگاه‌های آبی از مدار تولید در کنار ایجاد واحد‌های صنعتی جدید است. 

حسن نوری‌زاده در ادامه با اشاره به مزیت‌های منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: باتوجه‌به اینکه سوخت‌های فسیلی روبه‌اتمام است و ما ناگزیر هستیم به‌سمت انرژی‌های نو حرکت کنیم، وزارت نیرو اطلس انرژی‌های نو در کشور را طراحی کرده است و بر اساس آن برای شهرستان سرخس موضوع گسترش طرح‌های استفاده از انرژی خورشیدی مطرح است؛ بنابراین سرخس در گام اول در حوزه انرژی‌های خورشیدی مقام نخست را دارد.

حالا امیدواریم باتوجه‌به ظرفیت‌های منطقه اقتصادی سرخس و استفاده از ظرفیت ماده ۱۶ شاهد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس ۱۰۰ مگاوات با یک همکاری همه‌جانبه باشیم. 

زیر بار قطعی‌های جدید نمی‌رویم

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز با اشاره به دغدغه‌های زیاد حوزه صنعت گفت: روزی که خبر قطعی جدید در حوزه صنعت منتشر شد، جلسه ویژه‌ای با حضور استاندار برگزار و تأکید شد که استان و صنعت زیر بار قطعی‌های جدیدنخواهد رفت. 
امیررضا رجبی افزود: موضع‌گیری همیشگی صنعت، معدن و تجارت در حوزه قطعی برق این بوده که در زمان ناترازی باید همه مشارکت داشته باشند و نباید این بار فقط بر عهده صنعت باشد.

او در ادامه با اشاره به اینکه افزایش مصرف در صنعت برق نشان‌دهنده افزایش تقاضا و افزایش تولید است اضافه کرد: می‌گویند افزایش تقاضا مربوط به ماینرهاست، باید گفت این بخش کوچکی از تقاضاست و کشفیات نیز این را نشان می‌دهد، اما خوشبختانه در این مدت افزایش تولید داشته‌ایم که نشان می‌دهد صنعتگران در حال اجرای طرح‌های توسعه‌ای هستند و به همین دلیل به برق بیشتری نیاز دارند. 

به گفته مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی یکی از راه‌های تأمین برق موردنیاز، همین انرژی‌های تجدیدپذیر است که علاوه بر موضوع تولید برق بر مسائل زیست‌محیطی و کاهش آلودگی نیز بسیار اثرگذار است و برای کل جامعه مفید خواهد بود. 
به گفته رجبی در سال‌های اخیر در احداث نیروگاه‌های خورشیدی رشد خوبی داشته‌ایم و برخی واحد‌ها از سقف سوله یا زمین خود برای این موضوع استفاده کرده‌اند. امیدواریم باتوجه‌به تسهیلات و شرایط در نظر گرفته شده برای احداث این نیروگاه‌ها شاهد رشد بیشتر آنها باشیم.

فرصتی برای سرمایه‌گذاری 

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در این همایش گفت: از کل سبد انرژی کشور علی‌رغم وجود فرصت‌های بادی و خورشیدی در کشور، حدود یک‌درصد تأمین برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر است. نسرین یوسفی عارفی با اشاره به برگزاری جلسات منظم در کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر این کمیسیون افزود: تلاش داریم در راستای مأموریت خود که بهبود فضای کسب‌وکار است قدم برداریم. فرصت‌های متناسب با این حوزه معرفی و در راستای رفع موانع پیگیری‌های لازم انجام می‌شود. 

او با اشاره به وجود فرصت سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر اضافه کرد: قیمت حامل‌های انرژی واقعی نیست. سال گذشته اتاق کرمان در حوزه برق مطالعاتی انجام داد و اعلام شد که قیمت تمام شده هر کیلووات برق ۵۸۰۰ تومان است که باتوجه‌به تورم ۴۰ درصدی امسال به بیش از ۷ هزارتومان رسیده است. ماه گذشته نیز در بورس انرژی مشاهده کردیم که قیمت انرژی به ۷ هزار تومان رسید و این یک فرصت سرمایه‌گذاری است. البته باتوجه‌به ناترازی برق درصورتی‌که در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری نشود یک تهدید برای صنایع نیز خواهد بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.