به گزارش شهرآرانیوز، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در اظهاراتی تاکید کرد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلایل شخصی، سیاسی و ایدئولوژیک خواهان توافق نیست و به همین دلیل مذاکره کنندگان خود را برای مانعتراشی به قاهره گسیل داشت.
«محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در گفتگو با شبکه العربی اظهار داشت: هیأت حماس در هیچ مذاکرهای در قاهره شرکت نکرد. نتانیاهو مذاکره کنندگان را به منظور مانع تراشی عمدی در مسیر دستیابی به هرگونه توافقی به قاهره فرستاد.
الهندی گفت: موضع مقاومت فلسطین روشن است و مبنای آن پذیرش پیشنهاد دوم ژوئیه (دوازدهم تیر) است. مقاومت در مسائل مرتبط با توقف جنگ و عقب نشینی از غزه انعطاف نشان داد.
وی ادامه داد: آمریکا همان دیدگاه اسرائیل را دارد و مخالف وجود کشور برای فلسطینیها است. رژیم اشغالگر درصدد تسلط بر ۵۰ درصد از نوار غزه است و مقاومت در حال جنگ فرسایشی با آن است.
الهندی اضافه کرد: ما مشتاق رسیدن به توافق هستیم و به همین دلیل در پذیرش توقف مرحلهای جنگ انعطاف نشان دادیم.
معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی همچنین گفت: نتانیاهو به دلایل شخصی، سیاسی و ایدئولوژیک نمیخواهد به توافق برسد، اما قدرت مقاومت و ادامه آن اسرائیل را ناگزیر به پذیرش توافق مورد قبول فلسطینیها خواهد کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: اسرائیل بازو و ابزار غرب برای تسلیم کردن منطقه در مقابل خود است، اما بدون هیچ دستاوردی در مقابل غزه درحال فروپاشی است.
الهندی ادامه داد: طرح نتانیاهو توسط اسرائیلیها بررسی و رد شد چراکه طرحی غیرقابل اجرا است. با این وجود نتانیاهو در طرح آن پافشاری کرد و حماس و میانجیگران هیچگاه آن را نخواهند پذیرفت.
این اظهارات پس از آن بیان شد که هیاتهای مذاکره کننده جنبش حماس و رژیم صهیونیستی یکشنبه و پس از چند روز گفتگو با میانجیگران قاهره را ترک کردند.
در همین راستا، «عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در اظهاراتی تاکید کرد که هیات این جنبش خواستار ملزم کردن رژیم صهیونیستی به توافقات صورت گرفته در دوم ژوئیه مبتنی بر موارد ذکر شده در سخنرانی جو بایدن و قطعنامه شورای امنیت شد.
«اسامه حمدان» یکی از رهبران ارشد جنبش حماس نیز در این باره اعلام کرد: هیات حماس امروز رای و نظر ما را به اطلاع میانجیها رساند.
در همین راستا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که مذاکرات آتشبس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق پایان یافته است و حماس و رژیم صهیونیستی با چند ماده ارائه شده از سوی میانجیگران موافقت نکردهاند.
رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد، یکی از مهمترین نقاط اختلاف در این مذاکرات حضور (رژیم) اسرائیل در غزه پس از پایان جنگ است.
در ادامه این گزارش آمده است که بر اساس پیشنهاد جدید، رژیم صهیونسیتی باید پس از انجام توافق تبادل اسیران به طور کامل از محور فیلادلفیا که در امتداد مرز مصر و غزه قرار دارد، خارج شود با این حال رژیم صهیونیستی تنها با عقبنشینی از سه کیلومتری این محور موافقت کرده است.
منبع: ایرنا