به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: در این روزها زائران پیاده رضوی در حال حرکت و عزیمت به سمت مشهدالرضا (ع) هستند و ما به تمامی این عزیزان توصیه بر عدم افراط و تفریط در مصرف خوردنیها و نوشیدنیها و نیز استفاده از تغذیه سالم به جهت دوری از هرگونه مشکل و مسمومیت غذایی داریم.
وی تصریح کرد: زائران پیاده امام رضا (ع) باید در جهت حفظ سلامت خود به رعایت نکات بهداشتی توجه داشته باشند و اینکه در طول زمان سفر به نخوردن غذا در ظرف مشترک، نخوردن غذاهای سرباز و در معرض هوا، نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان در راستای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن، استفاده از آبهای بطری و بهداشتی، شیر و دوغ بستهبندیشده و مصرفنکردن دوغ شور، عرقیات سنتی و شربتهای خانگی شیرین، مصرف میوههای خشک، میانوعدههای خشک و مغذی و انواع مغزهای خام، بو داده و بدون نمک و پرهیز از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه، چای، نوشابههای کافئیندار و نوشیدنیهای انرژیزا توجه داشته باشند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید در جهت حفظ سلامت از مصرف انواع خوردنیها و نوشیدنیهای فلهای و غیر بستهبندی خودداری شود، خاطرنشان کرد: باید در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود؛ غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند به ایجاد تورم و التهاب ارگانهای مختلف بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود و با تحریک سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش میدهند.
دکتر اباصلتی با تأکید بر اینکه بهتر است میوههایی که خواص ملین دارند مثل انجیر، آلو و ... را برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید، گفت: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن در زمان پیادهروی توصیه میشود که روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع مرکبات (لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی) که قابل پوست کندن هستند استفاده شود و با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین C است میتوان روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
وی افزود: همچنین باید از خوردن غذاهای چرب و شور (مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شوریها و انواع سوسیس و کالباس) در زمان سفر به دلیل تحریک سیستم ایمنی تا حد امکان خودداری شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: توصیه میشود افراد از پرخوری، درهمخوری (خوردن غذاهای مختلف در یک وعده غذایی)، برهم خوری (خوردن غذا قبـل از هضـم غـذای قبلی) و ریزهخواری پرهیز کنند، چرا که این رفتـارهـا منجر بـه پری بدن از اخلاط غلیظ، سنگینی و کرختی بدن میشود و علاوه براین مصـرف غذاهای مانده یا غذاهای سـنگین و دیرهضـم، گرفتگی عضـلات و بیخوابی را به دنبال دارند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه باید به منظور جلوگیری از اختلال هضم و ناراحتی گوارشی از خوردن آب، دوغ، نوشـابه، ماسـت، ترشـی، سـالاد و سـایر مخلفات به همراه غذا خودداری شود، همچنین در زمان مصـرف میانوعدهها که باید به حرکت خود ادامه دهند از خوراکیهای سبک و زودهضم استفاده نکنند و با دیدن غذاهای خوشمزه در هر موکبی به سراغ آنها نروند و سعی کنند تا حد امکان همان عادت ۳ وعده غذا را رعایت کنند و در صــورت گرسـنگی و ضـعف در فواصــل وعدهها، از خوراکیهای مقوی، اما سـبک و زودهضـم مانند خشـکبار خام، عسل، خرما، مخلوط سویق گندم و جو استفاده کنند.
وی همچنین در رابطه با پرهیزهایی که باید در طول سفر باشد، بیان کرد: باید از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله هستند خودداری کرد و از لبنیاتی که دارای بستهبندی بهداشتی هستند استفاده کرد. نخوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته، کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخشده و کنسروهای با بوی نامطبوع و مصرف سبزیجات پختهشده مثل سیب زمینی، کدو، هویج و ... در کنار غذا به منظور پیشگیری از یبوست پیشنهاد میشود.