رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی مشهد از وضعیت ناخوشایند این صنف در پی شیوع کرونا خبر داد و گفت: ماهانه تا ۵۰ میلیون تومان برای تعطیلی ضرر میدهیم.
سعیده ساجدینیا - ابراهیم کاردیدهحقیقی در گفتوگو با شهرآرانیوز، درباره آخرین وضعیت این صنف در پی شیوع کرونا گفت: از همان ابتدای اسفندماه در فرمانداری مقرر شد که تمام تالارهای پذیرایی، باغتالارها و واحدهای ارائهدهنده سفره عقد تعطیل باشند و وجوه پرداختی مشتریان برای مجالس بدون کسر و دریافت هزینه لغو بازگردانده شود. این درحالی است که بیشتر تالارها پیشپرداختهای گرفته شده را خرج امور مربوط کرده بودند و حالا برای بازگرداندن این مبالغ دچار مشکلات زیادی شدهاند.
او با اشاره به تعطیلی بخش تشریفات، واحدهای کراچی و مزونها، میزان خسارتهای ناشی از این تعطیلی را میلیاردی اعلام کرد و افزود: پیک کار واحدهای زیر پوشش، ماههای رجب، شعبان و ایام نوروز بوده است که متأسفانه تحت تأثیر این ویروس قرار گرفت و علاوه بر واردشدن خسارات مهم، دستکم مبلغ ماهانه ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای هر واحد که هزینه تأمین مخارج کارکنان و هزینههای جاری بود نیز مشکل ایجاد کرد.
این درحالی است که بازار مجالس در سالهای ۹۷ و ۹۸ نیز نسبت به سال ۹۶ بیرونقتر بود و همه امید سرمایهگذاران به ابتدای سال ۹۹ و نیمه نخست سال بود.
به گفته رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی مشهد، دستکم در هر تالار ۸ تا ۱۰ کارگر بهکار مشغول بودهاند که اگر در میانگین تعداد نفرات زیر پوشش این افراد ضرب کنیم، به عدد ۴۰ تا ۵۰ نفر میرسیم که از نان خوردن و معیشت ماندهاند.
کاردیدهحقیقی با بیان اینکه تنها حمایتی که تاکنون از صنف تالارهای پذیرایی شده این بوده است که تأمین اجتماعی برای پرداخت سهم ۲۰ درصدی بیمهشدگان از سوی کارفرماها مهلت داده است، اظهار کرد: این درحالی است که اداره مالیات زمان تعیینشده برای پرداخت ارزشافزوده و تسلیم اظهارنامهها را پایان اردیبهشتماه مشخص کرده و هنوز تصمیم دیگری اعلام نشده است.
او تأکید کرد: اگر به صاحبان این صنف کمکی نشود، بیشترشان ورشکسته میشوند، زیرا نهتنها مراسمی برگزار نشده، بلکه هزینههای جاری مربوط به کارکنان و قبوض نیز بر آنها تحمیل شده است. خطاب به آنهایی که بر اخراجنکردن کارگران اصرار دارند، باید گفت تکلیف سرمایهگذار در چنین شرایطی که حمایت خاصی هم نشده است، چیست؟!
در همین حال خسرو ابراهیمینیا نیز از احتمال تعطیلی ۴۰درصد تالارهای پذیرایی خبر داد.
به گزارش شهرآرانیوز، خسرو ابراهیمینیا، نایبرئیس دوم اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران، با بیان اینکه در استان تهران حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰واحد صنفی تالارها در شرایط وخیمی به سر میبرند، تصریح کرد: دولت با رایزنیها به بانک مرکزی دستور داده است تا وامهای بدون بهره یا کمبهره به واحدهای صنفی ارائه شود که تاکنون هیچ وامی داده نشده است و واحدهای صنفی تالاردارها در وخیمترین شرایط امورات خود را میگذرانند.
او با بیان اینکه احتمال دارد در آینده نزدیک صنف تالاردارها از بین برود، گفت: امیدواریم با ارائه وام به این صنف از سوی بانک مرکزی دستکم بخشی از تالاردارها بتوانند به فعالیت بپزدازند. در غیر این صورت ۳۰ تا ۴۰درصد آنها دیگر توان فعالیت نخواهند داشت.