رئیس اتحادیه فروشندگان سبزی و میوه مشهد از کاهش شدید قیمت پیاز در بازار خبر داد و گفت: این کاهش قیمت برای مصرفکنندگان جای خوشحالی دارد و برای کشاورزانی که ضرر زیادی را متحمل شدند، ناراحتی، تا جاییکه گزارشها از این حکایت دارد که در مواردی محصول پیاز خود را برداشت نکردهاند، زیرا از نظر اقتصادی بهصرفه نیست.
سعیده ساجدینیا - حسین مصدق در گفتوگو با شهرآرانیوز در تشریح آخرین وضعیت میدان ترهبار مشهد افزود: قبل از عید نوروز قیمت پیاز ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان بود و حالا با توجه به گرایش کشاورزان به کاشت این محصول به ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان کاهش داشته است.
او نبود مدیریت صحیح در زمینه کشت محصولات را مهمترین دلیل وضع موجود بیان کرد و افزود: وقتی محصولی گران میشود و با کمبود آن مواجه میشویم، سال بعد به یکباره همه کشاورزان به سراغ کشت آن میروند و به این ترتیب تعادل بازار بههم میخورد. این سریال تکراری داستان جدیدی نیست و تا بوده همین بوده است.
گرانی میوهها ادامه دارد تا نوبرانهها برسند
مصدق درباره قیمت سایر میوههای رایج در بازار نیز گفت: قیمت همه میوهها از سیب و پرتقال (بالای ۱۰ هزار تومان) گرفته تا کیوی و موز گران است و تا زمانی که میوههای نوبر به وفور وارد چرخه عرضه نشود، وضعیت به همین شکل ادامه دارد.
هندوانه و گوجهفرنگی ارزان شد
رئیس اتحادیه فروشندگان سبزی و میوه مشهد یک خبر خوب هم داد و افزود: قیمت عمده هندوانه درحالی که هفته گذشته کیلویی ۲۵۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان بود، امروز ۱۳ اردیبهشت به کیلویی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان رسید. این اتفاق درباره گوجهفرنگی هم افتاده است و از کیلویی ۷۰۰۰ هزار تومان به ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان در بخش فروش عمده کاهش قیمت داشته است.
بازار سیاه لیموترش
او با اشاره به نبود لیموترش در میدان ترهبار، اظهار کرد: قیمت این میوه در عمدهفروشی کیلویی ۱۵ هزار تومان و در خردهفروشی کیلویی ۱۸ هزار تومان است، اما بیشتر در بازار سیاه خرید و فروش میشود.
منتظر افزایش ناگهانی قیمت پیاز باشید!
گرانی پیاز در سال آینده
در همین حال رئیس اتحادیه صنف بارفروشان مشهد درباره آخرین وضعیت بازار پیاز گفت: پیاز را اگر صادر نکنیم، با فاجعه بدی روبهرو خواهیم شد. ماجرایی که اکنون برای پیاز پیش آمده است، زیانبار است، بهطوری که گفته میشود در محلهای کشت حتی توجیه جمعآوری محصول وجود ندارد. این اتفاق به یکسال قبل بازمیگردد که بیش از اندازه صادرات شد و قیمتها بالا رفت و حالا بیش از اندازه تولید شده و صادرات آن کاهش یافته است.
حیدر ساکنبرجی با تأکید بر ساماندهی ساختارهای نابسامان صادراتی در کشور، گفت: وقتی صادرات کالایی به مشکل میخورد، با انبوهی از تولید آن کالا مواجه میشویم که بهشدت قیمت آن را غیراقتصادی میکند. برای نمونه لیموترش گران میشود و یکماه جلوتر اطلاعرسانی میشود و بعد از یک ماه و نیم چکشکاری وقتی لیموترش تمام میشود، صادرات آن ممنوع میشود!