به گزارش شهرآرانیوز، عایران عتصیون جانشین سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در صفحه خود در شبکه اجتماعی منتشر کرد، اعلام کرد، اسرائیل با اقدامات خود به دنبال حاکم شدن افزایش تنش است امری که از عملیات دو زمانه پیجرها شاهد آن بودیم و بعد از آن به حمله به فرماندهان نیروی رضوان ادامه پیدا کرد، اما این اقدامات مشکلاتی هم برای اسرائیل به همراه خواهند داشت.
به گفته عتصیونی اولین مشکل برای اسرائیل آن است که چنین اقدامات تلآویو را وارد بازی بسیار خطرناک و ماجراجویی بسیار بزرگی میکند، اسرائیل ممکن است در چنین شرایطی با چالش ورود به جنگ فراگیر منطقهای مواجه شود، همچنین این جنگ میتواند خواستههای اسرائیل را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تحت الشعاع قرار بدهد و در واقع نتانیاهو با این اقدامات خود کلید آینده منطقه و آینده نظم بین المللی را به دست نصر الله و متحدانش میسپارد.
دومین مشکل از نگاه این کارشناس امنیتی اسرائیلی آن است که اگر حتی این اقدامات منجر به جنگ فراگیر هم نشوند اسرائیل را وارد جنگ فرسایشی سختی خواهد کرد که هر روز بر وسعت جغرافیایی و جمعیتی آن افزوده شده و حزب الله دست برتر را در آن خواهد داشت، چون او به شکل حساب شدهای بازی میکند و به شکل پلکانی دامنه آتش خود را افزایش میدهد و به تدریج اقدام به وارد کردن موشکهای جدیدتری به جنگ کرده و در عین حال مشت خود را برای بالاتر بردن این درگیری برای سطوح بالاتر بسته نگه میدارد.
عتصیون همچنین اقدام به مقایسهای بین اسرائیل و لبنان کرده و مینویسد، رهبر حزب الله از ۲۰ سال پیش در برنامههای عمومی به شکل مستقیم حضور نداشته است، آیا نتانیاهو یا هر نخست وزیر دیگر اسرائیل حاضر است چنین شرایطی را تحمل کند، اقتصاد لبنان اصولا اقتصادی ویران شده است، زیرساختهای اساسی مانند برق هم در لبنان بسیار ضعیف است...، همه این موارد در لبنان در حال رخ دادن است، اما آیا در این سوی جبهه اگر برای ما رخ بدهد ما توان تاب آوری داریم؟ این دقیقا همان تفاوتی است که بین یک سازمان اصولگرای شیعی مورد حمایت ایران و ساختارهایی مورد حمایت کشورهای غربی که بر اقتصادی مبتنی بر صادرات و سرمایه گذاری و نیز فنآوریها پیشرفته استوار است.
اسرائیل پیش از ۷ اکتبر حاضر به تحمل شهرکهای تخلیه شده حتی برای یک ماه نبود، این در حالی است که اگر وارد این جنگ بشویم باید نه تنها یک سال بلکه آماده تحمل چنین شرایطی برای سالهای متمادی باشیم.
مسئله دیگر عقبه راهبردی است، حزب الله دارای عقبه راهبردی قدرتمندی به نام ایران است و شبکه از متحدان که در تمام نقاط خاورمیانه از سوریه و عراق گرفته تا سودان و طبیعتا غزه پراکنده هستند.
در مقابل حتما گفته میشود که اسرائیل هم از حمایت راهبردی گسترده ایالات متحده بهره میبرد، اما ایالات متحده به نتانیاهو کابینهاش به عنوان ساختاری که بر علیه منافع آمریکا عمل میکنند، مینگرد که منافع آمریکا را به خطر میاندازد.
منافع آمریکا کاملا مشخص است و در پایان جنگ در تمامی سطوح آن خلاصه میشود تا بتوانند نظم منطقهای جدید خود را ایجاد کنند، اگر دولت بعدی آمریکا دموکرات باشد، کشمکش بین نتانیاهو و هریس گستردهتر خواهد شد و اسرائیل از حمایت آمریکا برای جنگ و افزایشهای مستمر آن بهره نخوهد برد.
به اعتقاد معاون سابق رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، شاید نتانیاهو بر روی پیروزی ترامپ شرط بندی کرده است، شاید بتواند او این کمک را به وی بکند، اما هیچ اطمینانی به تحقق چنین امری وجود ندارد، به بیانی دیگر، در این رابطه هم حزب الله دامنه مانور بیشتری داشته و عقبه راهبردی قدرتمند تری دارد.
در این بین یک سئوال دیگر مطرح شده آن است که همه این افزایش تنش برای چه انجام میشود؟
آیا این کابینه اصولا نحوه پیروز شدن را در جنگ با حزب الله بلد است؟
این یک کابینه شکست خورده است که حتی موفق به پیروزی علیه حماس در غزه هم نشد پس چطور میتوان توقع داشت که قادر خواهد بود حزب الله را شکست دهد؟
در نتیجه سناریوی احتمالی آن است که کنترل اوضاع را از دست داده و شرایط به سوی جنگی منطقهای با دامنه و گستردگی بی سابقه پیش برود، این در حالی است که همه این مشکل را میتوان با یک راه برون رفت ساده یعنی امضای توافق مبادله اسرا و پایان دادن به جنگ غزه حل کرد، چون پایان جنگ غزه به معنای پایان جنگ لبنان است در حالی که میتواند زمینه شکلگیری ائتلافهای منطقهای را هم فراهم کرده و در صورت پیروزی هریس در ۵/۱۱ (نوامبر) این روند ملموستر هم خواهد شد.
منبع: تسنیم