نروژ: اشغالگری اسرائیل باید متوقف شود امیر قطر: نشست شرم‌الشیخ باید سرآغازی برای توافقات آینده و حل عادلانه مساله فلسطین باشد دبیرکل سازمان ملل: در حال گسترش عملیات امدادرسانی در غزه هستیم هشدار عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره احتمال کمبود مواد شوینده در آذرماه ۱۴۰۴ انتقاد رسانه متحد نتانیاهو از آزادی ۲ هزار زندانی فلسطینی قیمت خرید تضمینی گندم اعلام شد + جزئیات جلیلی: قدرت موشکی کشور حاصل اراده و دانش جوانان ایرانی است چرا نتانیاهو به نشست شرم‌الشیخ مصر نرفت؟ یمن: عربستان به تجاوز، محاصره و اشغال یمن پایان دهد السیسی: آزادی و تعیین سرنوشت، حق ملت فلسطین است زلنسکی: موشک‌های تاماهاوک محور ملاقاتم با ترامپ خواهد بود توافقنامه صلح غزه امضا شد | ترامپ: توافق اسرائیل و حماس پابرجا می‌ماند | جنگ جهانی سوم نمی‌خواهیم + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ترامپ، عرف دیپلماتیک را برهم زد | صف سران کشورها برای دست‌دادن با رئیس جمهور آمریکا + فیلم روسیه، افغانستان و پاکستان را به خویشتن‌داری فراخواند اردوغان تهدید کرد، ترامپ دعوت نتانیاهو به مصر را پس گرفت ادعای ترامپ علیه ایران: اگر سلاح‌ هسته‌ای داشتند، توافق غزه اتفاق نمی‌افتاد ترامپ وارد شرم‌الشیخ شد | رئیس جمهور آمریکا: برای توافق با ایران آماده‌ام + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) چراغ سبز رئیس جمهور لبنان برای مذاکره با اسرائیل ارسال ۲۳۱ گزارش هشداری برای دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی از سوی سازمان بازرسی افزایش تعداد خبرنگاران شهید در جنگ غزه به ۲۵۵ نفر (۲۱ مهر ۱۴۰۴) انفجار مهیبی قاهره مصر را لرزاند + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) سرلشکر حاتمی: جنگ ۱۲ روزه به اندازه ۱۲ سال برای ما درس آموخته داشت رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: مردم مؤمن و شریف مشهد، شایسته دریافت بهترین خدمات کریمانه هستند پزشکیان در مراسم روز جهانی استاندارد: شاخص‌های استاندارد در زمینه مصرف بهینه انرژی رعایت شود ترامپ: به ایران می‌گویم، هر زمان که شما آماده توافق باشید، ما آماده‌ایم | دلیل قطع سخنرانی ترامپ در کنست چه بود؟ + فیلم نیکزاد: در صورت همکاری وزارت نفت، ناترازی انرژی نخواهیم داشت وزیر کشور: برگزاری انتخابات تناسبی، پایه‌های سیستم حزبی را تقویت می‌کند
سرخط خبرها

چرا ایران سریع‌تر پاسخ ترور اسماعیل هنیه را نمی‌دهد؟

  • کد خبر: ۲۹۰۱۳۸
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
چرا ایران سریع‌تر پاسخ ترور اسماعیل هنیه را نمی‌دهد؟
فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی با اشاره به برخی اظهارات درباره اینکه چرا ایران سریع‌تر پاسخ ترور اسماعیل هنیه را نمی‌دهد، گفت: در کمین هستیم و حتماً پاسخ خواهیم داد، اما با بهره‌گیری از تجارب دفاع مقدس، از اقدام شتاب‌زده پرهیز می‌کنیم تا سیلی محکمی به نتانیاهو بزنیم.

به کزارش شهرآرانیوز، محسن رضایی با حضور در برنامه‌ای تلویزیونی به مناسبت «هفته دفاع مقدس»، اظهار کرد: دفاع مقدس نه‌تنها از بعد نظامی و فداکاری‌ها، بلکه با نگاهی جامع، از ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیز باید مورد واکاوی قرار گیرد تا نسل امروز کمال بهره‌برداری از این واقعه بزرگ را داشته باشند. دفاع مقدس نباید در موزه‌ها نگهداری شود؛ بلکه باید در زندگی و سیاست امروز ما جاری باشد.

وی با بیان اینکه جنگ و صلح از زندگی عادی بشر جدا نیست، اظهار کرد: ملت‌ها باید از گذشته درس بگیرند تا از خسارات جدید جلوگیری کنند. ایران همواره در معرض جنگ‌ها بوده و ملت ما بیش از هر ملت دیگری نیازمند درس‌گیری از این تجارب است. بی‌توجهی به این موضوع تجارب تلخی همچون جنگ‌های جهانی اول و دوم را بر کشورمان تحمیل کرد، بنابراین موضوع امنیت و جنگ از حوزه‌های معیشت و هویت ما منفک نیست.

اگر ما به منطقه تسلط نداشته باشیم دشمنان اقتصاد و امنیت ما را مختل می‌کنند

رضایی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران به‌عنوان چهارراه تجاری و سیاسی جهان، گفت: قدرت‌های بزرگ همواره به دنبال منافع خود در این سرزمین بوده‌اند و تعابیری همچون پل پیروزی یا بلندترین قله ژئوپلتیک منطقه که تسلط بر آن اشراف و تسلط بر منطقه است، را برای ایران به کار می‌برند. آنها همواره به دنبال تسلط بر این جغرافیا هستند و اگر خودمان بر این قله تسلط نداشته باشیم آنها اقتصاد و معیشت و امنیت ما را مختل خواهند کرد. دوران سیاه قاجار و پهلوی حاصل نادیده گرفتن این مفهوم و بی‌توجه به ایجاد اقتدار پایدار متکی بر درون است.

امروز هیچ قدرتی جرئت ندارد به ایران تعدی کند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری شکست‌های دوران قاجار و عهدنامه‌های حاصل از آن، بر اهمیت اقتدار و تدبیر در مواجهه با تهدیدات تاکید کرد و گفت: تاریخ نشان می‌دهد در دوره‌های ۳۰ تا ۴۰ ساله حوادث بزرگی این سرزمین را متاثر کرده است. ما نمی‌توانیم تاریخ و تجربه دفاع مقدس که مهمترین حادثه ۳۰۰ سال اخیر این مملکت است را نادیده بگیریم. دفاع ما نه‌تن‌ها دفاع مقدس بلکه یک انقلاب دفاعی و تحول بزرگ در حوزه دفاع و اقتدار ایران بوده است؛ چراکه با بررسی تاریخ ۳۰۰ ساله پیش از انقلاب، ایران در تمام بیست و چند جنگ، طرف شکست خورده بوده است و تکه‌ای از این سرزمین جدا شده است، اما برای اولین بار ایران در دفاع مقدس مقابل رژیم بعث که همراهی بیش از ۲۶ کشور را داشت ایستاد و پیروز شد و وجبی از خاک وطن را از دست نداد و به اقتداری دست یافت که تا همین امروز هیچ قدرت و کشوری جرئت تعدی به این سرزمین را ندارد.

در دوران جنگ تحمیلی یک روز هم قحطی نداشتیم

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا یادآور شد: هرجا که اقتدار و تدبیر لازم را داشته‌ایم به‌سلامتی از حوادث عبور کرده‌ایم و آنجاکه مانند دوران قاجار و پهلوی ضعیف بوده‌ایم، بخش‌های زیادی از ایران عزیز را از دست داده‌ایم و علاوه بر تحقیر شدن، صد‌ها هزار کشته، قحطی، بیماری و ویرانی کشور را فرا گرفته است. انقلاب مشروطه با آن همه امیدی که بوجود آورده بود بر اثر بی‌توجهی به اقتدار ملی و نبودن یک ارتش مقتدر، در اثر اولتیماتوم روسیه تزاری و همراهی انگلیس و اشغال بخش‌های شمالی و جنوبی کشور به ورطه نابودی کشیده شد.

رابطه دولت و مردم در دوران جنگ حفظ شد و عزت خود را بازیافتیم

فرمانده کل سپاه در دوران جنگ تحمیلی تصریح کرد: دوران درجنگ جهانی اول و دوم نیز نبود یک قدرت دفاعی واقعی، علاوه بر جنایات و قحطی، شیوع بیماری هولناکی در ایران، ۸ میلیون از ۱۸ میلیون جمعیت کشور را به ورطه مرگ کشاند؛ درحالی که در دفاع مقدس حتی یک روز هم قحطی نداشتیم و ملت انسجام خود را حفظ کرد و رابطه بین دولت و مردم حفظ شد و ما عزت خود را یافتیم و این یک اتفاق بزرگ است.

تجربه جنگ تحمیلی به معادله ارتباط میدان و دیپلماسی پاسخ می‌دهد

رضایی افزود: اشغال پی‌درپی ایران در دوران قاجار که سیاهترین دوران ۳۰۰ سال اخیر است نشان از ضعف اقتدار و تدبیر مملکتداری بوده است و اصلاح یک دوران سیاه سیصدساله، قاعدتا زمان می‌برد و باید بررسی کنیم دفاع مقدس چه دستاورد‌های بزرگی برای کشور داشته است و بدانیم به برکت دفاع مقدس در بُعد «تدبیر و ارزیابی اقتدار» به فرمولی رسیدیم که معادله ارتباط میدان و دیپلماسی را پاسخ می‌دهد. دستاورد مهم دیگر هم کسب تجارب و دانش‌های فنی پیشرفته همچون موشک‌سازی، ساخت پهپاد و تجهیزات نظامی و پیشرفت‌های علوم فنی و مهندسی است که نه‌تن‌ها در حوزه دفاع استفاده می‌شود بلکه قابل انتقال و بهره‌برداری در سایر حوزه‌هاست.

دست‌کم گرفتن دشمن می‌تواند خطرات جدی داشته باشد

وی با بیان اینکه تجارب بزرگ در بُعد نیروی انسانی به تربیت صد‌ها فرمانده بزرگ منجر شد، تاکید کرد: بازسازی هویت ملی در دفاع مقدس قابل‌توجه است. پس از ۳۰۰ سال صاحب جایگاه در جهان شدیم و ارزش‌های برادری و انسجام را در دفاع مقدس بازیافتیم. یکی از آموزه‌های دفاع مقدس این بود که ساده‌اندیشی در سیاست خارجی و دست‌کم گرفتن دشمن می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.  

وعده صادق هم پاسخ تعدی صهیونیست‌ها را دارد و هم با آمریکا وارد جنگ نشدیم

عضو مجمع تشحیص مصلحت نظام با اشاره به عملیات وعده صادق اظهار کرد: نتانیاهو پس از گرفتاری در باتلاق غزه با هدف ایجاد جنگ بین ایران و ایالات متحده، به کنسولگری ما در دمشق حمله کرد، اما فرماندهان ما تحت هدایت مقام معظم رهبری با توجه به تجربیات گرانسنگ دفاع مقدس با بهره‌گیری از ترکیب سیاست، تبلیغات، تاکتیک عملیاتی و تجربه دفاعی، عملیاتی طراحی کردند که هم پاسخ تعدی رژیم صهیونیستی را بدهیم و هم با آمریکا وارد جنگ نشویم.

سیلی محکمی به نتانیاهو خواهیم زد

وی با اشاره به برخی اظهارات درباره اینکه چرا ایران سریعتر پاسخ ترور اسماعیل هنیه، را نمی‌دهد، اظهار کرد: ما امروز در کمین هستیم و حتما پاسخ خواهیم داد، اما با بهره‌گیری از همان تجارب ارزشمند دفاع مقدس از اقدام شتابزده پرهیز خواهیم کرد و سیلی محکمی به نتانیاهو خواهیم زد.

رضایی با طرح این پرسش که آیا از تجارب دفاع مقدس در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استفاده کرده‌ایم، گفت: برای نمونه آیا نمی‌توان از تجارب موشک‌سازی در صنعت خودرو استفاده کرد؟ می‌توان از تجربه و ذخیره عظیم دفاع مقدس در همه بخش‌ها استفاده کرد.

زمان دقیق آغاز جنگ تحمیلی، ۳۱ شهریور نبود

وی ادامه داد: نکته کلیدی که معمولا در تحلیل‌ها سهواً یا عمداً مغفول است، پاسخ درست به زمان آغاز جنگ است. برای پاسخ درست به این سئوال باید تعریف حقوق بین‌الملل از جنگ را بدانیم. طبق تعریف علمی حقوق بین‌الملل، «جنگ ابزار سیاست است.» بنابراین اگر کشوری برای رسیدن به اهداف سیاسی خود از اعمال زور و قدرت علیه کشوری دیگر استفاده کند، به معنای جنگ است. در سال ۱۸۳۲ میلادی، ژنرال کارل فون کلاوزویتس، فرمانده و نظریه‌پرداز نظامی پروسی در رساله‌ای به نام «پیرامون جنگ» تعریفی از جنگ ارائه داد و نوشت «جنگ عملی مبتنی بر زور است تا طرف را مجبور به انجام خواسته‌مان کنیم.» مبتنی بر این تعریف باید دید کسانی که در کنار صدام قرار گرفتند چه زمانی برای نیل به خواسته‌های خود دست به اعمال زور زده‌اند و مقدمه آن چه بوده است؟

وی تاکید کرد: زمان آغاز جنگ روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ نبوده است چراکه در بازه فروردین ۱۳۵۹ تا ۳۱ شهریور همان سال بیش از هزار حمله به پاسگاه‌های مرزی و نیرو‌های ایران انجام دادند که طی آن ۱۰۰۰ نفر شهید، زخمی و اسیر شدند، لذا طی این مدت نیز شرایط صلح برقرار نبوده است. حتی پیش از سال ۵۹ نیز در قائله‌های تجزیه طلبی و ترور‌ها در سال ۵۸ دست آمریکا و صدام هویداست و آغاز جنگ ایران و عراق مربوط به دوران پیش از انقلاب اسلامی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->