به گزارش شهرآرانیوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل افزود: احساسات منفی نسبت به خارجیها در فضای مجازی و خیابانها (دنیای واقعی) افزایش یافته، تئوریهای توطئه بیگانههراسانه گسترش یافتهاند و حملاتی علیه مسلمانان و مرتبط با کووید۱۹ صورت گرفته است.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گوترش اظهار کرد: مهاجران و پناهجویان «با این تهمت روبهرو شدهاند که منشأ این ویروس هستند و سپس از دسترسی به خدمات درمانی و پزشکی محروم شدهاند».
وی افزود: در حالی که قشر مسن از جمله آسیبپذیرترین اقشار در برابر این بیماری هستند، مطالبی تحقیر آمیز علیه آنان منتشر میشود که آنان را مصرفکنندهترین قشر جامعه معرفی میکند. روزنامهنگاران، افشاگران، متخصصان پزشکی، مقامات امدادی و مدافعان حقوق بشر تنها برای آن که کارشان را انجام دادهاند، هدف قرار گرفتهاند.
گوترش همچنین خواستار «اقدامی تمام عیار برای پایان دادن به نفرت پراکنی جهانی» شد.
وی از رهبران سیاسی خواست با همه مردم همدردی کنند و از موسسات آموزشی درخواست کرد، در شرایطی که «افراطگرایان به دنبال به دام انداختن افراد هستند»، بر آموزش «سواد دیجیتال» متمرکز شوند.
همچنین از رسانهها، به ویژه رسانههای اجتماعی درخواست کرد که محتواهای «نژادپرستانه، زنستیزانه و مخرب» را حذف کنند و از شخصیتهای دینی خواست،«الگوی احترام متقابل» برای مردم باشند.
وی افزود: از همه در هر جایی که هستند میخواهم در برابر نفرت بایستند و با حفظشان یکدیگر با هم رفتار کرده و از هر فرصتی برای گسترش مهربانی استفاده کنند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین تأکید کرد که کووید۱۹ «به اینکه چه کسی هستیم، کجا زندگی میکنیم و به چه اعتقاد داریم»، اهمیتی نمیدهد.