رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی گفت: شهروندان در مبالغ کم و حتی خرید شارژ هم از رمز پویا استفاده کنند تا در دام سایتهای فیشینگ نیفتند و اطلاعات آنها محفوظ بماند.
طنین همتی/شهرآرانیوز، سرهنگ جهانشیری با اشاره به نقش رمز پویا در کاهش جرائم اقتصادی در حوزه سایبری یادآور شد: شاید شهروندان فکر کنند که جابهجایی مبالغ کم نیازی به استفاده از رمز پویا ندارد، اما وقتی مبلغ پساندازشان چشمگیر باشد، مورد سوءاستفاده قرار خواهند گرفت.
وی گفت: از زمانی که رمز پویا با همکاری مراجع قضایی و شورای هماهنگی بانکها راهاندازی شده، جرائم حوزه اقتصادی مقدار قابل توجهی کاهش داشته است. با وجود اینکه درصد مشخصی نمیشود اعلام کرد، میزان ۴۰ درصدی که در کاهش جرائم اقتصادی شاهد هستیم، بخش عمده آن مربوط به فراهم شدن این بستر است.
سرهنگ جهانشیری در ادامه ابراز کرد: در حوزه امنیت سایبری تمام تلاش ما این است که امنیت روانی و فنی را در بستر فضای مجازی برای مردم احیا کنیم، اما در فضای سایبری و در بستر فناوریهای نوین اطلاعات هیچوقت امنیت را نمیتوان مطلق قلمداد کرد. باتوجهبه نوع گجتها و تجهیزات سختافزارانه که به این فضا اضافه میشود، قاعدتا مردم از هر بستری که میخواهند استفاده کنند باید هوشیار باشند.
این مقام آگاه با بیان اینکه کاربرانی که در پیامرسانهای خارجی فعالیت میکنند باید هوشیارتر عمل کنند، یادآور شد: خوشبختانه در جرائم اقتصادی با کاهش خوبی در استان همراه بودیم، اما بعضی از جرائم مثل نشر اکاذیب و منتسبکردن خلاف غیر واقع به یکدیگر در فضای مجازی و انتشار فیلم و عکسهای خصوصی روبهافزایش بوده است.
وی افزود: امیدواریم مردم به سمت پیامرسانهای داخلی روی آورند و متولیان این امر هم باید خدمات خود را بهروز کنند تا پیامرسان داخلی از دید مخاطب جذاب باشد.
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه زمان در بحث فضای مجازی به ما خیلی کمک میکند، گفت: هر فردی در فضای سایبری که در حوزههای مختلف تهدید میشود، اگر گزارش آن را چه حضوری، تلفنی و آنلاین سریع به فتا اعلام کنند، در اسرع وقت اقدامات پیشگیرانه انجام خواهد شد و شهروندان آسیب کمتری خواهند دید.
جهانشیری ابراز کرد: خوشبختانه سطح دانش و سواد سایبری کاربران فضای مجازی بالا رفته است، اما در سنوات گذشته شاهد تهدیدات بیشتر بودیم و متأسفانه همان ناآگاهی کاربران در میزان جرائم فضای سایبری تأثیر داشت.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیشتر مجرمان در فضای سایبری معمولا قشر جوان و نوجوان هستند و خیلی کم اتفاق میافتد در سنین بالا بهدلیل مهارتنداشتن یا کمحوصلگی یا توجیهبودن به شیوههای مجرمانه، مجرم داشته باشیم، از والدین درخواست کرد: نسبت به فرزندانشان هوشیارانهتر عمل کنند و بستر آگاهسازی برای فرزانداشان محیا کنند تا کمتر دچار آسیب شوند.
وی ادامه داد: والدین فرصت استفاده از فضای مجازی را برای فرزندانشان محدود کنند که از کارهای آموزشی عقب نیفتند. هرچه این زمان فعالیت در فضای مجازی چه برای خانوادهها و چه فرزندانشان بیشتر باشد، این فرصت برای دسترسی به اطلاعات حساب کاربران توسط هکرها فراهم میشود.
وی افزود: توصیه ما به همه کاربران این است که در بستر فضای مجازی زمانی که نیازی به استفاده از اینترنت نداریم، دستکم راه ارتباطی اینترنتی را محدود کنیم تا این فرصت برای هکرها ایجاد نشود.