به گزارش شهرآرانیوز؛ راحله کاردوانی پژوهشگر مطالعات زنان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری برنا، درباره تأثیرات رسانههای غرب در افزایش سن ازدواج گفت: با توجه به این که سن ازدواج یکی از متغیرهای مسأله ازدواج و خانواده به شمار میآید؛ در چند دهه اخیر تحت تاثیر عوامل مختلف دستخوش تحولات بسیاری شده است.
وی آزادی و انتخاب فردی را از جمله گزارههای رسانه دانست و ادامه داد: با توجه به این که رسانههای غربی به عنوان پیشتاز مسأله در رسانه شناخته میشوند؛ خالی کردن شانه از زیر بار مسئولیت از جمله تاثیرات این رسانهها بود که با القای اهمیت انتخابهای شخصی به وجود آمد.
این پژوهشگر مطالعات زنان با اشاره به ایجاد ذهنیت جدید در ذهن افراد افزود: وقتی کسی ازدواج را به عنوان مسئولیت جدیدی در نظر میگیرد؛ علاوه بر این که به هرطریقی ازدواج را به تاخیر میاندازد؛ طبعاً میانبر به سمت مسیرهایی خواهد زد که اگرچه مسئولیت ازدواج را ندارند، اما به راحتی جایگزین ازدواج شده و به این ترتیب نیازهای فرد رفع میشود.
این استاد دانشگاه بیولوژی رسانههای غرب را برگرفته از مدرنیسم و مصرف گرایی دانست و یادآور شد: با توجه به این که در گذشته انسانها در نقش تولیدگر بودند؛ انباشت و ذخیره نقش اصلی را ایفا میکرد. در حالی که در عصر حاضر و همزمان با مصرف گرا شدن انسان، جای خود را به تنوع، تغییر و جانشین شدن داده است.
کاردوانی با اشاره به مدرنیته در عصر جدید تشریح کرد: از سوی دیگر وقتی به تنوع طلبی در جامعه بها داده میشود؛ جوانان به منظور تجربه گزینههای متعدد از ازدواج سر باز میزنند تا خود را صرفا محدود به یک گزینه نکنند.
وی دومین عامل افزایش سن ازدواج را مدرنیسم در نظام سرمایه داری دانست و خاطرنشان کرد: امروزه جوانان وقتی به سمت ازدواج تمایل پیدا میکنند که راه دیگری پیش روی خود نداشته باشند؛ به طور مثال فرزندآوری از جمله موقعیتهایی است که فرد را وارد فرآیند رسمی کردن رابطه میکند، چون چارهای جز رسمی کردن ندارد.
منبع: برنا