به گزارش شهرآرانیوز؛ به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مشارکت شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی، کارگاههایی به میزبانی مشهد برگزار شد.
سخنرانان این کارگاهها سیدمحمدعلی واعظموسوی و دکتر مهرنسا شهابی بودند که به ترتیب درباره «مدیریت ارتباطات در کانون خانواده» و «کنترل هیجانات در راستای پایدارسازی خانواده» برای کنشگران و فعالان عرصه زن، خانواده و سبک زندگی صحبت کردند. نیمی از بانوان کنشگری که در این کارگاههای آموزشی شرکت کرده بودند، مشهدی و نیمی دیگر از سایر نقاط کشور و حتی کشورهای خارجی بودند که در سطح بینالملل، شرکتکنندگان به صورت برخط از آموزشهای این کارگاه بهرهمند شدند.
فاطمه ابراهیمی، مشاور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است که در این دو روز برای برگزاری این کارگاهها به مشهد آمده است، به خبرنگار سرویس «شهربانو» در شهرآرانیوز میگوید: دومین کارگاه آموزشی سفیران فرهنگی با هدف ارتقای توانمندی شبکه بینالمللی فعالین بانوان و خانواده به میزبانی مشهد برگزار شد و در آن، علاوه بر بانوان مشهدی و ایرانی، کنشگران خارجی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، آمریکای لاتین، عراق، سوریه و لبنان به صورت برخط حضور داشتند.
او توسعه شبکه بینالمللی فعالین زنان و خانواده برای تحقق ائتلاف جهانی حمایت از خانواده، تبیین گفتمانی زن و خانواده تراز را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاهها عنوان میکند.
ائتلاف جهانی حمایت از خانواده سه ضلع یک مثلث را تشکیل میدهند که مشاور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضلاع مختلف این مثلث را «حمایت از خانواده اصیل طبیعی متشکل از زن و مرد»، «تعالی و پایدارسازی خانواده» در کنار «یادگیری مهارتهای تعالی و پایدارسازی» توصیف میکند.
او اضافه میکند: در حوزه شکلگیری خانواده اصیل و تعالی و پایدارسازی خانواده، به کنشگران شرکتکننده در این کارگاهها آموزشهای لازم ارائه میشود تا در ایران و جهان، این کنشگران موضوعات اشارهشده را در راستای لزوم عاملیت خانواده اجرایی کنند.
البته حمایت از عاملیت خانواده در بخشهای مختلف اقتصاد، اشتغال، فرهنگ و سیاست صورت میگیرد و ابراهیمی در این خصوص تأکید میکند: تمام این آموزشها با محوریت توجه به سیره اهل بیت (ع) و عاملیت خانواده در سیره ایشان بوده است.
به گفته او، ۶۰ نفر از کنشگران ایرانی و خارجی در این کارگاهها شرکت کردند که نیمی از آنها بانوان مشهدی بودند.
ابراهیمی از همه علاقهمندان و فعالان حوزه زن و خانواده دعوت کرد تا به شبکه بینالمللی فعالین زن و خانواده بپیوندند تا این شبکه بتواند از طریق آموزشهای لازم که نوعی دانش تخصصی است، با جنگ جهانی علیه خانواده مقابله کرده و اجازه ندهد تا این جنگ نهاد خانواده را تخریب کند.
در این مراسم، فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون زن و خانواده در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد، توجه ویژه به بخش بینالملل در کنار خانواده را از ویژگیهای مهم این دوره از شورا عنوان میکند و به خبرنگار شهربانو میگوید: در این راستا در سال گذشته، رویداد رسانه خورشید را برگزار کردیم و امسال هم از طریق ارتباطاتی که با سازمان فرهنگ و ارتباطات داشتیم، میزبان برنامه سفیران فرهنگی در عرصه بینالملل در مشهد هستیم.
او با اشاره به اینکه در این برنامه، مبلغان فرهنگی برای حوزه زن و خانواده در کشورهای مختلف آموزش میبینند، ادامه میدهد: با توجه به اینکه مشهد بنای گفتمانی دارد و دارای گفتمان ویژهای با عنوان سبک زندگی است، میزبان این برنامه بوده و لذا شورای شهر و شهرداری مشهد در برگزاری این برنامه مشارکت داشته است.
شعار این دوره شورای شهر اسلامی مشهد «جهانشهر ظرفیت و کرامت» است؛ از این رو، سلیمی با تأکید بر نگاه بینالمللی در این دوره شورا، بر لزوم استفاده از ظرفیت مشهد و حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر نیز تأکید میکند.
او ابراز امیدواری میکند: اعضای شورا در این دوره مدیریت شهری بتوانند مرکز دیپلماسی شهری را در مشهد راهاندازی کنند تا این مرکز پایهای برای اجرای برنامههای بینالمللی و استفاده از ظرفیت زائرین امام هشتم (ع) باشد.
رئیس کمیسیون زن و خانواده در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد معتقد است: نگاه ویژهای در سبک زندگی و خانواده وجود دارد که مشهد میتواند در این زمینه در کشور و در عرصه بینالملل براساس سیره امام هشتم (ع) اثرگذار باشد.