صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است

  • کد خبر: ۲۹۷۰۸۶
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
سرکنسولگری جدید جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان گفت: ایران همواره خواستار توسعه پایدار و همکاری‌های مشترک با کشور‌های همسایه با اولویت برنامه‌های امنیتی و اقتصادی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا مرحمتی روز دوشنبه در سفر به تایباد و دیدار با فرماندار این شهرستان افزود: همجواری و همسایگی ایران با افغانستان یک فرصت طلایی برای ۲ کشور به شمار می‌رود که از این ظرفیت باید در بخش‌های مختلف استفاده کرد.

وی اظهار کرد: افزایش تعاملات ایران و افغانستان باید از سوی مقامات ۲ کشور گسترش یابد که این موضوع می‌تواند زمینه ساز ارتباطات بیشتر در موضوعات مختلف باشد.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات با بیان اینکه افغانستان مهم‌ترین شریک اقتصادی ایران است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره نگاه کمک و توسعه روابط با کشور‌های منطقه را داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به اشتراکات و قرابت فرهنگی، دینی و جغرافیایی بین ایران و افغانستان، گسترش روابط با این کشور همسایه حائز اهمیت است.

مرحمتی گفت: باید از همه ظرفیت‌های لازم برای سطح مناسبات اقتصادی ایران و افغانستان استفاده کرد که این در درازمدت شکوفایی و توسعه این مناطق را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: تسهیل گری در حوزه صادرات، واردات و استفاده از تجربیات ایران و افغانستان کمک شایانی به حوزه اقتصاد آنان دارد.

دوغارون کانون اقتصادی در شرق کشور

فرماندار تایباد در ادامه گفت: مرز دوغارون مهم‌ترین دروازه اقتصادی ایران با افغانستان است و کانونی اقتصادی در شرق کشور قلمداد می‌شود.

مهدی شیردل افزود: گمرک دوغارون با قدمتی افزون بر ۱۱۰ سال یکی از پنج گمرک برتر فعال اقتصادی ایران به شمار می‌رود که فعالان اقتصادی افغانستان نگاه ویژه‌ای به این مرز بین‌المللی دارند.

وی اظهار کرد: کالا‌های ایرانی تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری افغانستان است، بیش از ۶۰ درصد کالا‌های صادراتی استان خراسان رضوی از دوغارون به مقصد افغانستان و شهر هرات صادر می‌شود.

فرماندار تایباد ادامه داد: سطح مبادلات تجاری ایران با افغانستان سالانه به چهار میلیارد دلار می‌رسد که این نشان از جایگاه ویژه معبر دوغارون دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون ایرانی و افغاستانی از طریق دوغارون وارد این ۲ کشور می‌شوند، گفت: تسهیل در حوزه صادرات و ترانزیت کالا که نقش زیادی در اقتصاد کشور دارد، نیاز به نگاه ویژه مسوولین کشوری دارد و این مهم اشتغال پایدار را رقم خواهد زد.

شیردل با بیان اینکه دوغارون دروازه اصلی تردد مسافران ایرانی و افغانستانی است، بیان کرد: روزانه افزون بر سه هزار نفر مسافر، راننده و فعالان اقتصادی ۲ کشور در مرز دوغارون رفت و آمد می‌کنند که این رقم سالانه به بیش از یک میلیون نفر به صورت قانونی می‌رسد.

پیش از این محمد صدیقی‌فر سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات بود.

پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

بیشترین حجم کار این گمرک ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالا‌های بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشور‌های حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.