به گزارش شهرآرانیوز؛ اعظم راودراد اظهار کرد: طبق تعریف مرکز آمار، «خانهدار» به همه زنانی که در هفت روز گذشته پیش از مراجعه مأمور آمارگیری بیکار یا شاغل نبوده و به خانهداری در منزل خود مشغول بودهاند، اطلاق میشود.
وی ادامه داد: آمارهای سال ۱۴۰۰ نشان میدهد تعداد زنان خانهدار ۲۱ میلیون نفر است. ۱۸ درصد از این زنان بیسواد هستند، ۱۷ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۱۲ درصد دارای تحصیلات راهنمایی، ۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه، ۲۳ درصد دارای تحصیلات دیپلم و ۲۰ درصد نیز تحصیلات عالی دارند که البته رنج سنی این زنان از ۱۰ سال تا بالای ۶۵ سال را در بر میگیرد. با این حال میانگین سنی زنان خانه دار ایرانی ۴۰ سال است.
عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه این نکته مهمی است که بیشتر زنان ما خانهدار هستند و اغلب آنها از قشر جوان جامعه و دارای تحصیلات عالیه هستند. اضافه کرد: خانه داری یک روش قابل ارتقا است.
راودراد وضعیت زنان در حوزه تحصیلات تغییر کرده، یک مقدار تغییر در حوزه تحصیلات دیده میشود. اما طبق جمعبندی بازنمایی زنان در تحقیقات مرتبط، باز هم تحصیلات زنان شاغل نشان داده میشود، اما تحصیلات زنان خانهدار نشان داده نمیشود.
عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: در فیلمها بهترین نمونه برای این دیده نشدن، فیلم «به همین سادگی» است که انگار آن زن خانهدار نقش لوستر را بازی میکند. هیچکس به لوستر نگاه نمیکند، اما لوستر همه جا را روشن میکند. زن خانهدار تشبیه شده بود به لوستری که دیده نمیشود ولی به واسطه حضور او، همه جا روشن است. یعنی نقششان ارزشمند است ولی در عین ارزشمندی دیده نمیشود و به آن ارج گذاشته نمیشود.
منبع: جهان بانو